教育王國

標題: 堅道真光係咪好少人會give up? [打印本頁]

作者: 蕃薯大王    時間: 13-5-29 15:42     標題: 堅道真光係咪好少人會give up?

見大坑真光多人講會give up,反而好少人講堅真?
作者: Angie_Law    時間: 13-5-29 16:02

回復 蕃薯大王 的帖子

因為大坑真光難入好多,入到嘅都係叻囡,呢班小朋友通常都有其他offers。

作者: wankapo    時間: 13-5-29 18:28     標題: 回覆:堅道真光係咪好少人會give up

我覺得好多人會放棄堅真!

如有spk, sh, 大坑真光!

堅真始終校舍環境稍失色!

作者: 蕃薯大王    時間: 13-5-29 18:47

Angie_Law 發表於 13-5-29 16:02
回復 蕃薯大王 的帖子

因為大坑真光難入好多,入到嘅都係叻囡,呢班小朋友通常都有其他offers。
原來如此!鄧這班小朋友驕傲^^
作者: 蕃薯大王    時間: 13-5-29 18:53

wankapo 發表於 13-5-29 18:28
我覺得好多人會放棄堅真!

如有spk, sh, 大坑真光!
因為囡囡係waiting, 加上住中西區所以希望入到。無奈打幾次電話給學校問學位問題都以惡劣態度回覆。

作者: Angie_Law    時間: 13-5-29 19:42

蕃薯大王 發表於 13-5-29 18:53
因為囡囡係waiting, 加上住中西區所以希望入到。無奈打幾次電話給學校問學位問題都以惡劣態度回覆。:hehehe ...
D學校職員咁差你仲想囡囡入? 有冇其他offers做backup呀?
作者: myhappybb    時間: 13-5-29 21:35     標題: 引用:Quote:wankapo+發表於+13-5-29+18:28+我覺

原帖由 蕃薯大王 於 13-05-29 發表
因為囡囡係waiting, 加上住中西區所以希望入到。無奈打幾次電話給學校問學位問題都以惡劣態度回覆。:hehehe ...

我覺得個receptionist系睇人,我未有offer時打過去,態度很惡劣,但有左offer後,試過打兩次電話去,一開始就講有k1offer, 態度就幾好,可能實在太多電話令佢吾耐煩以致態度吾好..

作者: Angie_Law    時間: 13-5-29 23:11

回復 myhappybb 的帖子

我識人個囡囡讀緊K2,佢話除咗環境唔好之外,D教職員一向都麻麻地。
作者: yslgirl    時間: 13-5-29 23:47

但佢校長比我感覺良好!
作者: HowardJeannie    時間: 13-5-30 00:11

我放棄左,因為就係識朋友嘅朋友喺度讀緊,託人問左6位上下午都有,只有1位話好,其他都回應老師不太好,所以選擇放棄了
作者: cosyfook    時間: 13-5-30 08:57     標題: 回覆:堅道真光係咪好少人會give up

那我很幸運,小囡這三年來遇上的老師都很好!

作者: 蕃薯大王    時間: 13-5-30 10:33

因為囡囡比較文靜,所以只係想佢入到將來小學有個back up姐。
其實跑馬地寶血收左囡囡,但我地中西區返跑馬地要一個鐘車程,
加上寶血無中西區校車線,所以希望waiting到堅真個位。唉!
作者: wankapo    時間: 13-5-30 13:00     標題: 引用:Quote:wankapo+發表於+13-5-29+18:28+我覺

原帖由 蕃薯大王 於 13-05-29 發表
接電話位女仕成日都好不耐煩!樣樣都話答唔到我!

作者: wankapo    時間: 13-5-30 13:04     標題: 引用:我放棄左,因為就係識朋友嘅朋友喺度讀緊,

原帖由 HowardJeannie 於 13-05-30 發表
我放棄左,因為就係識朋友嘅朋友喺度讀緊,託人問左6位上下午都有,只有1位話好,其他都回應老師不太好,所 ...
下?     唔係真係咁差吖?  

我in 時,個老師都無耐性!

所以我對整間學校都無好感!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5