用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中大日子 [報喜分享區]
樓主: JJXKT
go

升中大日子 [報喜分享區]   [複製鏈接]

leafun 發表於 17-6-1 11:04
唔好意思,借個位嚟呻吓。

大女今年六年級,本來我同阿女都係平常心,因為佢有聯繫中學放乙一,都可以叫十 ...

爸爸係“建議”定係"落order"先?建議就可以接受,态度照旧吖~無乜好忐忑,書係女讀,间学校梗係要佢自己鈡意啦。叩门都唔易,唔係叩就有得入,話唔埋你女專發考叩门試考差d呢?真係自己愁。爸爸係人望高处吧~~不过都要个女肯先得吖~愁咩呢?話唔埋自1收左呢?

哎~~呢度負能量非常高!

阿女當年小六得个怪病,虽然最終有惊無險,但已嚇到魂魄唔齐~

果-刻真係求上天俾健康我个女,派乜学校都無所謂。或者人就係禁,好多野(包括健康)都take it for granted.

到最後呢刻,大家努力过,無怨無悔,小朋友身体健康,乖巧听話就夫復何求?只能夠hope for the best and prepare for the worst. 係咪?

limehouse    發表於 17-6-9 14:41
Soundervolt    發表於 17-6-9 14:33
optman88    發表於 17-6-9 11:43

大家加油!

oiyau2005 發表於 17-6-15 12:21
自行無選就form都唔使填, 請問係邊間? 仲有邊D會係咁. thx
旅港开平

驚唔驚都米已成炊,其实你地準備好哂portfolio, 叩门表填好未?準備好叩门路線同司机未?有無spare相片、散紙之类?

placebo50 發表於 17-7-10 18:16
係, 其實教育局講明嚴禁老師通水, 但有d老師真係會夜晚打俾家長, 唔會直接講咩但唁暗示要作好両手準備,  ...
係唔係边緣人其实都应該有两手準備-,点可以大安旨意呢?所以老師通唔通知根本無分别。

無班主任提人带遮?

Eat_Sleep_Play 發表於 17-7-11 16:09
我一向相信係睇成績多過面試表現
我都相信津校係睇成績~

Eat_Sleep_Play 發表於 17-7-12 00:28
我覺得佢哋好睇重EDB個次第
实屬正常
‹ 上一主題|下一主題