用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 使用意見 爭拗講場正名倡議
go

爭拗講場正名倡議 [複製鏈接]

我唔理解呢一個欄目人氣多嘅posts多數係由國務專員埋單嘅。唔知由邊日開始,教育講場只能講教育,乜欄目名稱同内容係上帝訂下唔改得嘅咩?點解唔因應用家習慣同要求,係都要趕客?我唔鍾意喺度拗政治,但有班街坊慣咗,做乜要趕走佢哋?若果真係咁死板話欄目名唔係咁,改過個名容乜易。若嫌爭拗講場唔夠唔夠正能量,抄BK叫自由講場就得啦。二者客路唔多同,唔會搞亂。

嗱,咪將我搬去荒蕪過戈壁嘅示威區(使用意見板)呀吓,LRJ小氣㗎,實反枱㗎。

ANChan59  可能發爛喳會好D!  發表於 15-3-9 20:38
ANChan59  實移你,我咁好脾氣,都要移左移   發表於 15-3-9 20:36
   1    0    0    0

國務專員 發表於 15-3-10 11:08
教育王國討論區設立的原意,是提供一個公開平台,予家長友善地交流及討論子女的教育話題。我們理解部分話題 .
[size=30.3997688293457px]茶餐廳有班茶客飲開鴛鴦,你做乜要迫人飲是但一樣,咁多人鍾意教育政治時事炒埋一碟,有何不可?食飯都有人講求fusion啦,點解要堅持你啲迂腐成見,要人山長水遠去嗰個時政擂台(都係你監場),我去睇過,呢個叫嗰個人渣,嗰個叫呢個pk。我唔知你點諗,你咁做就算唔係傻嘅都起嗎係不負責任。

Y123 發表於 15-3-11 18:00
茶餐廳有班茶客坐低,係咁叫魚蛋燒賣,腸粉炸兩,入錯門口,唔知定,係度鬧鬧鬧,出面果間,唔岩心水,咪搵 ...

你回過129個帖,冇一個係喺爭拗講場嘅,似乎唔多捧呢個茶餐廳場,可能唔多知佢嘅歷史。呢間茶餐廳,一直賣開魚蛋燒賣,腸粉炸兩,仲有鴛鴦添。點知最近要轉型,做咗BK Cafe, 剩係賣咖啡,咪話鴛鴦,連奶茶都冇。主事人係咁叫人去幫襯冇雷公咁遠,坐滿公仔佬嘅茶水檔,為乜?

Y123 發表於 15-3-12 14:48
港式茶餐廳有炸兩賣咁神奇,會唔會係有d食客偷雞自攜外帶食物呀!
所以話你唔熟呢間神奇茶餐廳嘅歷史囉。

Y123 發表於 15-3-12 17:08
原來是眷戀神奇,而唔係炸兩

就算閣下唔係常客,唔通你寧願間茶餐廳拍烏蠅?我自己鍾情奶茶,但我唔反對人飲鴛鴦。你咁介意名實相符,正名有何不可?

Y123 發表於 15-3-12 18:13
依間係茶餐廳,以前有腸粉炸兩,是食客偷帶入去,依家唔再比帶,合情合理,為何係都要人家拆左個招牌,變成 ...
冇人要將佢變粥店,賣埋其它嘢有乜唔好,都係嗰班客。趕走班舊客,唔見得你呢啲生客會捧場,為乜?

我唔會係第一個,我亦相信我唔會係最後一個,多我一個唔多,少我一個唔少,我唔會在再喺教育講場出現。
‹ 上一主題|下一主題