用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫家長會
樓主: vvmakyy
go

金巴倫家長會 [複製鏈接]

Re: 金巴倫家長會

mickeywinnie3﹕
我睇左的相啦,好似多左好多新面孔,女仔得tiffany,其他人呢

YYLam﹕
謝謝~
我已唔記得上次(n1)係幾時換季啦,我好大慒架,不過我都有俾kevin著多件外套

各位媽媽﹕

記唔記得我上次話過整人像印仔呀﹕而家有邊位媽媽有興趣要整呀,我而家要先收集左名及數量,之後請妳地email相片俾我,請將你哋想印在印仔上既名一齊email俾我。例如: 陳煒燐 Kevin Chan (因為係雙面印,一面係用中文名,另一面係用英文名,包括大小寫)
我收到後再update出來俾妳地對下,如有唔明可打俾我~

[email protected]

http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/irenenghm2003/album?.dir=f01b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//hk.pg.photos.yahoo.com/ph/irenenghm2003/my_photos

印上之名稱 : 中文, 英文 (如要兩邊都相同, 請說明之)

印仔顏色 : 有紅、 綠、藍、紫同黑、可選兩色、請指明
每邊之顏色 (例如 : 中文 - 藍色、英文 - 紅色)

印章分兩面不同之尺寸 (27x27mm 及 22x22mm)

每個$20元,下次會加回原價$45元,或以$20只做單面,因為係我介紹好多BK媽媽去整印仔,所以jacky會接咪我地呢單~~

mickeywinnie﹕
妳都整返個啦,我本人覺得幾好,或當作留念都幾好,幫JACKY賣咪廣告添......  

http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/irenenghm2003/album?.dir=f01b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//hk.pg.photos.yahoo.com/ph/irenenghm2003/my_photos

hohan﹕
果位媽媽好無聊呀,又發表一些不知所謂的謬論,因為唔論我而家講乜佢地唔會信,而且愈來愈離譜,生日會的媽媽都叫我唔好理佢,所以我唔會再回應佢,多謝妳的關心

winnie﹕
我地會整的係﹕印印(最下面果幅相)A1及A2大小,兩面的,我覺得大小已OK,A5果幅好貴,唔值得整。

vvmakyy﹕
係原子印,可加墨水果種,而家單雙都係$20,遲地單面是$20,雙面$45

記得擇大頭相清楚的,做出來會靚好多架 :  :

vvmakyy ﹕
OK,沒問題 :  :

各位媽媽﹕

張相背景色人唔同色,好像Bowiema 或 Winnie post 做大

頭相果2張咁最好

如果妳地無相可以E俾我,可以燒落磁碟或俾相我幫妳地燒都得~~

Oscarma﹕

我收到妳EMAIL啦,但開唔到張相呀,請問妳係唔係用JPG格式,請妳EMAIL多一次呀,另外妳中文名果邊唔落姓呀

各位媽媽﹕

唔好意思呀,我有收到妳地E俾我的相啦,我屋企部電腦又"傻左"啦,今次輪到隻"老鼠"死左,所以昨晚UPDATE唔到的名俾妳地對,要今晚買左"老鼠"先得

天使媽媽﹕

妳唔好急,我會等埋妳,因為做印仔果度大排長龍,如太急叫佢整,一定唔靚,所以我地呢批可能要等到12月

講要起交俾學校的家庭相,我亦同妳地一樣,

Oscarma﹕

兩邊相片可以唔同,顏色亦可以唔同,價錢一樣。

以下係收到相及名、要做的數量,請對清楚姓名有無錯(包括大小寫)

1﹕Mickeywinnie﹕中文名﹕蔡栢謙- 紫色 /
英文名﹕NODDY CHOI- 綠色﹙1個 )1張相

2﹕Oscarma﹕中文名﹕李詠然- 綠色 / 英文名﹕Oscar Lee - 紅色﹙1個 )1張相

3﹕HiHi﹕中文名﹕曾楚嵐 - 綠色 / 英文名﹕Jo Jo - 紫色﹙1個 )1張相

4﹕HiHi﹕中文名﹕張釆瑭 - 藍色 / 英文名﹕Jo Jo - 紫色﹙1個 )1張相

5﹕SL215﹕英文名﹕SHANI LAM- 紫色 / SHANI & AV - 藍色﹙1個 )2張相
我唔知妳有無相同no掉轉左?我見到兩人合照就得一個名,
而SHANI 單人相個名SHANI & AV,係唔係要掉返轉,仲有兩人合照做出來會細的

6﹕小b﹕中文名﹕黃澔朗 - 紫色 / 英文名﹕Jerry wong - 紅色﹙1個 )2張相

7﹕jasonvincent﹕中文名﹕楊文熙 / 英文名﹕JASON YEUNG (( 收唔到相,請再email多一次呀,妳要做什麼顏色呀?  ))

8﹕vvmakyy﹕中文名﹕麥愷婷 / 英文名﹕Tiffang Mak
中文名﹕麥愷婷 / 英文名﹕Tiffang ﹙2個 )4張相
妳要做什麼顏色呀?           

9﹕Chandy﹕中文名﹕陳煒燐- 紫色  / 英文名﹕Chan Wai Lun Kevin - 藍色﹙1個 )2張相
中文名﹕陳煒迪- 紫色  / 英文名﹕Chan Wai Tik Jason - 藍色﹙1個 )2張相

10﹕Chandy朋友﹕中文名﹕朱思雅 - 紫色 / 英文名﹕Chu Sze Nga Victoria – 紅色﹙1個 )2張相
中文名﹕朱思城 – 綠色 / 英文名﹕Chu Sze Shing Daniel - 藍色﹙1個 )2張相

共13個

[size=large]各位媽媽﹕
請妳地對一對個名有無錯,同埋妳地係印仔上要印的中英文名,因做錯左就無得改,謝謝大家

Annielee、Oscarma、mickeywinnie、Bowiema﹕已收到相及update左

Jerryma﹕妳如有嘢唔明可打俾我,妳有無電話呀,我pm多一次俾妳呀,請收pm :

hohan﹕我收唔到妳的相呀

vvmakyy、小B﹕唔好意思,已改返

唔好意思,收到大家的相及名,對到我有一些眼花,所以請各位媽媽再睇一睇有無錯,謝謝!

另外我見到妳地有的相可能太遠鏡啦,做出來bb的樣會唔明顯,妳地介唔介意我幫妳地執下的相呀   有邊位媽媽唔想cut的話,可通知我用返原相,或有乜嘢唔清楚可打俾我

[size=small]我地到15號先截止~~所以如妳地有嘢要改的話仍有時間

以下係收到相及名、要做的數量,請對清楚姓名有無錯(包括大小寫)
1﹕Mickeywinnie﹕中文名﹕蔡栢謙 - 紫色 / 英文名﹕NODDY CHOI - 紅色﹙1個 )2張相
中文名﹕葉珮婷 - 紫色 / 英文名﹕YIP PUI TING - 紅色﹙1個 )2張相

2﹕Oscarma﹕中文名﹕李詠然- 綠色 / 英文名﹕Oscar Lee - 紅色﹙1個 )2張相

3﹕HiHi﹕中文名﹕曾楚嵐 - 綠色 / 英文名﹕Jo Jo - 紫色﹙1個 )1張相

4﹕HiHi﹕中文名﹕張釆瑭 - 藍色 / 英文名﹕Jo Jo - 紫色﹙1個 )1張相

5﹕SL215﹕英文名﹕SHANI LAM- 紫色 / SHANI & AV - 藍色﹙1個 )2張相

6﹕小b﹕中文名﹕黃澔朗 - 紫色 / 英文名﹕Jerry Wong - 紅色﹙1個 )2張相

7﹕jasonvincent﹕中文名﹕楊文熙 / 英文名﹕JASON YEUNG
(( 收唔到相,請再email多一次呀,妳要做什麼顏色呀?  ))

8﹕vvmakyy﹕中文名﹕麥愷婷 - 藍色 / 英文名﹕Tiffany Mak - 紫色﹙1個 )2張相
                中文名﹕婷婷 - 紫色 / 英文名﹕Tiffany - 紅色 ﹙1個 )2張相

9﹕Chandy﹕中文名﹕陳煒燐 - 紫色  / 英文名﹕Chan Wai Lun Kevin - 藍色﹙1個 )2張相
中文名﹕陳煒迪- 紫色  / 英文名﹕Chan Wai Tik Jason - 藍色﹙1個 )2張相

10﹕Chandy朋友﹕中文名﹕朱思雅-紫色/英文名﹕Chu Sze Nga Victoria–紅色﹙1個)2張相
中文名﹕朱思城 –綠色 / 英文名﹕Chu Sze Shing Daniel - 藍色﹙1個 )2張相

11﹕Bowiema﹕中文名﹕ 陳卓曦 - 紫色  / 英文名﹕Adrian Chan - 藍色﹙1個 )1張相
               中文名﹕陳摯諾 - 紫色  / 英文名﹕Bowie Chan - 藍色﹙1個 )1張相

12﹕Annie﹕英文名﹕- 嘉浩 - 紫色 / 紅色 ﹙1個 )2張相                 
英文名﹕- KA HO - 紅色 / 紫色﹙1個 )2張相

13﹕hohan﹕中文名﹕蔡皓行–綠色 / 英文名﹕Cyprian Choi - 藍色﹙1個 )2張相

共18個

mickeywinnie ﹕
唔好咁客氣啦,唔使唔好意思,反而我整左list之後麻煩妳地對一對有無錯。

hohan﹕
我收到妳的相啦,最清楚係妳果兩張啦,係唔係千挑萬選出來架   

vvmakyy﹕
妳要俾多一張相我呀,Tiffany有張相人像同背景太接近啦,

Annie﹕
妳都係呀,有張KA HO叺係床度請轉過一張、同有張大頭相個頭睇唔晒全個頭,請email多一次呀

另外其他果的大致上都無乜問題,如有問題我會再通知大家           

各位媽媽﹕

舊年萬聖節,我原本要同kevin化妝及買的衫同佢扮嘢,不過kevin好細膽唔肯,最後只買左一幅扮蝙蝠的翼及頭夾俾佢帶返學校,返到屋企頭夾都見咪,我見到佢影返來的相有的扮到好靚..係扮仙女、俠士等都有   

Bowiema﹕
舊年妳又同囝囝扮乜嘢呀   

vvmakyy﹕
“我會做…” 的貼紙或chop 印仔係要自己買架,下次妳可用我地做的印仔,學校的印仔未有學生的樣架,如果我地所有"金巴倫會"的媽媽都用呢的印仔,妳估會唔會嚇親學校呢 ? 我諗到都覺得好笑          

天使媽媽﹕我收到妳的相片啦,已update~~

1﹕Mickeywinnie﹕中文名﹕蔡栢謙 - 紫色 / 英文名﹕NODDY CHOI - 紅色﹙1個 )2張相
中文名﹕葉珮婷 - 紫色 / 英文名﹕YIP PUI TING - 紅色﹙1個 )2張相

2﹕Oscarma﹕中文名﹕李詠然- 綠色 / 英文名﹕Oscar Lee - 紅色﹙1個 )2張相

3﹕HiHi﹕中文名﹕曾楚嵐 - 綠色 / 英文名﹕ Jo Jo - 紫色﹙1個 )1張相
中文名﹕張釆瑭 - 紫色 / 英文名﹕Harriet–綠色 ﹙1個 )1張相

4﹕HiHi﹕中文名﹕張釆瑭 - 藍色 / 英文名﹕Harriet - 紫色﹙1個 )1張相

5﹕SL215﹕英文名﹕SHANI LAM - 紫色 / SHANI & AV - 藍色﹙1個 )2張相

6﹕小b﹕中文名﹕黃澔朗 - 紫色 / 英文名﹕Jerry Wong - 紅色﹙1個 )2張相

7﹕jasonvincent﹕中文名﹕楊文熙 / 英文名﹕JASON YEUNG
(( 收唔到相,請再email多一次呀,妳要做什麼顏色呀?  ))

8﹕vvmakyy﹕中文名﹕麥愷婷 - 藍色 / 英文名﹕Tiffany Mak - 紫色﹙1個 )2張相
                中文名﹕婷婷 - 紫色 / 英文名﹕Tiffany - 紅色 ﹙1個 )2張相

9﹕Chandy﹕中文名﹕陳煒燐 - 紫色  / 英文名﹕Chan Wai Lun Kevin - 藍色﹙1個 )2張相

10﹕Chandy朋友﹕中文名﹕朱思雅-紫色/英文名﹕Chu Sze Nga Victoria–紅色﹙1個)2張相
中文名﹕朱思城 –綠色 / 英文名﹕Chu Sze Shing Daniel - 藍色﹙1個 )2張相

11﹕Bowiema﹕中文名﹕ 陳卓曦 - 紫色  / 英文名﹕Adrian Chan - 藍色﹙1個 )1張相
               中文名﹕陳摯諾 - 紫色  / 英文名﹕Bowie Chan - 藍色﹙1個 )1張相

12﹕Annie﹕英文名﹕- KA HO - 紫色 / 紅色 ﹙1個 )2張相
            英文名﹕- 嘉浩- 紅色 / 紫色﹙1個 )2張相

13﹕hohan﹕中文名﹕蔡皓行–綠色 / 英文名﹕Cyprian Choi - 藍色﹙1個 )2張相

14﹕天使媽媽 ﹕中文名﹕麥錦豪 - 紅色 / 英文名﹕Macko Mak - 紫色﹙1個 )2張相

15﹕Jerry ma ﹕中文名﹕朱卓軒 - 紫色 / 英文名﹕Jerry  - 綠色﹙1個 )2張相

共21個

各位媽媽﹕

幾經辛苦,我終於update左生日會的相啦,妳地可以入去睇下啦~ 謝謝

其實總數有3百幾張,不過我只係入左其中一些,已經用左我2日時間 :

哇.........妳地好厲害呀,kevin一早已唔肯飲奶啦,後來返左學早上無食早餐就返學,所以再左探右探有時再飲一杯半杯奶,同埋放假知有街去先至肯飲     

jasonvincent﹕
收到妳的email啦   

Jerryma、vvmakyy、HiHi﹕
我係下頁的 list 改左啦,妳地睇下啦     

hohan :

可唔可以燒咪比我呀,謝謝妳

jasonvincent﹕
妳係唔係會再email的相俾我呀

HiHi﹕
妳係要整多一個或是1個印用2張相

4﹕HiHi﹕中文名﹕張釆瑭 - 藍色 / 英文名﹕Harriet - 紫色﹙1個 )1張相
中文名﹕張釆瑭 - 紫色 / 英文名﹕Harriet–綠色 ﹙1個 )1張相

12﹕Annie﹕英文名﹕- KA HO - 紫色 / 紅色 ﹙1個 )2張相
            英文名﹕- 嘉浩- 紅色 / 紫色﹙1個 )2張相

14﹕天使媽媽 ﹕中文名﹕麥錦豪 - 紅色 / 英文名﹕Macko Mak - 紫色﹙1個 )2張相

15﹕Jerry ma ﹕中文名﹕朱卓軒 - 紫色 / 英文名﹕Jerry  - 綠色﹙1個 )2張相

共22個

各位媽媽﹕

早晨呀,呢排我少左上網呀,因為我工人岩岩走左,我細仔之前又淨淨係跟個工人,佢一走喊足幾日呀,聲都沙咪,見到佢咁我都好心痛,所以呢排都係自己人輪流湊佢,所以乜時間都無  

而且公司呢排亦好緊,無得成日上網,有時要偷偷地上來睇下,之後又要好快咁落返去

oxford oriental幾錢呀?

上年秋季旅行我同老公都有一齊參加 !

今早係公司偷偷上網,所以只講左幾句,上年學校去"錦田"係燒嘢食,不過上年去的時候好猛太陽同好晒,之後落左車仲要行一大段路,啲小朋友好辛苦呀 !

果日啲小朋友仲要穿著白色運動服,好彩我傻吓傻吓睇錯左話唔使著校服,唔使整到套衫變成黑色,因為果度無乜嘢啱小朋友玩的 !

我見到今次行程應該會好過舊年,所以我同老公一樣都會一齊參加,我老公仲話要帶咪細仔去,等佢見多的人,但我好擔心迪迪仔唔適應,我而家都仲係度諗緊

今次係唔係都要穿著運動服呢 ?
‹ 上一主題|下一主題