用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用緊Oxford Path 嘅mama交流吓
樓主: 阿月巴
go

用緊Oxford Path 嘅mama交流吓   [複製鏈接]

引用:有問Oxford+path+mama帶過小朋友上他們的三

原帖由 homepridealice 於 13-05-08 發表
有問Oxford path mama帶過小朋友上他們的三歲playgroup ? 好唔好?地點好似不太就腳

...
而家多左地點選擇,問妳地個Oxford path planner 就可知道。

回覆:用緊Oxford Path 嘅mama交流吓

用左大半年,最近同個囡做D互動練習,發覺佢學得吾錯。睇DVD, 或CD 會取相關的書一面睇,一面聼。

回覆:用緊Oxford Path 嘅mama交流吓

終於找到個 smart touch套,可以方便睇。

引用:Quote:原帖由+月桂樹小姐+於+13-06-27+發表

原帖由 jannychan 於 13-06-28 發表
雖然我好同意你所講,用4萬幾可以上好多playgroup和買好多書,但我仍然選擇購買一套書去俾小明友 (我有2個) ...
同意,平時父母都須要同小朋友一齊看,一齊去讀,一齊做練習,我自己除了用Oxford Path 外, 小朋亦去上play group,在屋企亦設有一個閱讀位置,方便小朋友隨時可以取到書本去睇,我個小朋友一歲多用,而在二歲,見佢真係學得好快,貴少少都值得。

引用:我地喺阿囡3個月大開始用,開頭只睇book1,

原帖由 Fatjane 於 14-01-17 發表
我地喺阿囡3個月大開始用,開頭只睇book1,大部分時間6299日頭同佢睇,用smart pen就好方便,之後加book 2-4 ...
我用左Oxford path 一年,加上返國際幼稚園,我平日晚上會同佢一齊睇中文書。

引用:好合理。我只有一個孩子,半歲未到。想要多

原帖由 lambeanmama 於 14-05-25 發表
好合理。我只有一個孩子,半歲未到。想要多少少彈性。畢竟都費。
大家都加油啦

...
我小朋友歲半開始用,而家3歲,學得好好,好多英文字都識得,發音有尾音。我之前都係買半套,10個月後再買埋下半套。

回覆:lambeanmama 的帖子

大致都跟,頭幾本書,字咭,點讀筆放在書櫃俾小朋友自己用,平曰晚上都同小朋友一齊看書,睇DvD.

引用:回覆+lambeanmama+的帖子 多謝你的意見呀

原帖由 Taka12 於 14-06-01 發表
回覆 lambeanmama 的帖子

多謝你的意見呀,因為我見我bb見到隻會唱歌的Cheeky都好似冇乜反應,所以唔知阿 ...
我用左年幾都未試過壞,支筆擲壞當然冇得換,我知可以加錢買多一支做後備。

回覆:PABB124 的帖子

半套連playground不用$49000,你問吓是否攪錯。

引用:Quote:原帖由+lambeanmama+於+14-06-12+發

原帖由 PABB124 於 14-06-12 發表
真係麻煩晒你,你真係好人!你個顧問跟得好唔好呀?
買全套較好,我之前買左半套,10個月後都買埋下半套。一次買全套較分2次買平。下半套可用至小學1,2年級,前半套較淺,幼稚園用。

引用:決定不續會了,BB大左用書小心左,換書需要

原帖由 sunshineB 於 15-01-18 發表
決定不續會了,BB大左用書小心左,換書需要不大,我另外買多支smart pen喺婆婆屋企用

...
我都沒有續會,用這些錢買其他書給小朋友。

引用:Quote:原帖由+assado+於+13-06-25+發表終於

原帖由 Mmrs 於 15-07-17 發表
請問你呢個套喺邊道買?
我之前在yahoo bid 買,但現在沒有了這個post. 可以去陶寶找有冇合適尺寸平板套。

‹ 上一主題|下一主題