用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 港大醫科
發新帖回覆
樓主: lululubububu
go

港大醫科   [複製鏈接]

小鹿揀學校 發表於 23-3-29 17:15
Music 唔屬於 category A 的科,我冇研究 CU HKU 點計 非 category A 的科的分,看看有沒有其他人可解答?: ...

https://www.hkeaa.edu.hk/en/hkdse/assessment/subject_information/category_a_subjects/

music, VA, PE都係Cat A. 同phy chem bio 看齊。

heidya    發表於 23-3-30 10:32
小鹿揀學校    發表於 23-3-30 09:19

小鹿揀學校 發表於 23-3-30 09:59
嘩!諗諗吓…..

可以用 PE music 旅款 chem math M2  呢6科,就真係唔洗點温書輕輕鬆鬆就入到 HKU medic  ...

咁,都無chem,點入?

小鹿揀學校 發表於 23-3-30 09:27
但典解冇乜特異功能人仕去 take PE 攞 5** 呢?
如果佢哋靠 PE 5** 入到神科,其他凡夫俗子條氣都順啲,總 ...

HKU dental真係好多sports入。但又咁講,誰知他們不是神人?好多神人既學術一樣神。小如豬都好勁table tennis,只不過因為學校早已登左佢係37分神人我都留意唔到。上星期,有個協恩神女在bk個邊話polyu physio已經收左佢,佢係fencing港隊唔知係SNDAS定係sport入。咁入得協記中一個陣成績都唔會差。

小鹿揀學校 發表於 23-3-30 09:27
但典解冇乜特異功能人仕去 take PE 攞 5** 呢?
如果佢哋靠 PE 5** 入到神科,其他凡夫俗子條氣都順啲,總 ...

再講,邊個知佢地有無考PE?或者已報已PG 5**我地唔知啫
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊