用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 中五畢業的mama....可以進修咩呢﹖
樓主: 貓山公主
go

中五畢業的mama....可以進修咩呢﹖   [複製鏈接]

我得F.5程度....今年都過三十了~~
做緊文職野~~
考慮到小朋友小學要跟功課,到時仲唔得閒,想係三年內讀完一些課程,之後月入係可以過萬三既...
有咩好提議﹖﹖

我朋友建議我做安全主任個D,話搵到食.....
但又唔知點入行﹖咩資格等等...

讀秘書,又好似作用不大咁....
讀會計,我又無興趣.....因為當年讀LCC II時都不合格,放棄了!

有諗過做陪月個D....但朋友話咁後生無人信我....唉!
讀咩好﹖其實我知識有限,根本唔知頭唔知路,好似盲中中咁....
係hk...做阿ma的,又要養上顧下....又要做野.....
我覺得好難,因時間好...通常人工都麻麻地...
搵到錢,又無時間陪仔仔....
都唔知點好.....

有冇過來人mama可以提議一下﹖
   6    0    0    0

其實係想轉工掛...宜份文職都好好做...
但難保一天....會炒會結業會老闆死左....

所以諗讀咩可以有幫助再搵一份工...
而份工係有潛質做得長..人工又OK啫!

我OK的定義係過萬咋~

回復 chiu0_0 的帖子

我係樓主..想問課程的資料多一點..請PM我!..THX

longlongyin 發表於 13-12-31 19:43
我都覺得語言需要長時間學,我都識人做plaugroup tutor,佢有開課程,我盡力pm大家,睇下幫唔幫到手

...
你好...我好耐無過呢邊...真係唔知有人覆我....SORRY~~~
以上資料,可以PM我嗎﹖
有興趣呀~

CarolBallet 發表於 13-11-23 03:54
有無唸過play group tutor?  我知有個證書課程讀兩個月有三張證書,同埋可以好快搵到野做,都兩百幾蚊一個 ...
PLEASE PM ME MORE DETAILS~~~THX~~~~
‹ 上一主題|下一主題