用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 ...
go

士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 [複製鏈接]

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

呵呵, 你們個個吾駛訓架

我第6個入黎

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

呵呵, 軒軒個百力茲玩得好開心

薯仔蛋整法

先將薯仔刨皮, 切粒, +豆腐 落水加小小鹽(等薯仔快d林)煲

林左之後, 放落雪櫃雪一雪(目的等佢地硬小小)

之後將d牛碎抄熟, +落薯仔度

整成個波波甘

加蛋醬煎..................

呵呵攪掂

希望我呢個老人痴呆的c9無記錯

開始覺得軒軒的煩音好煩..............c啦, 吾可以甘架, 岩岩先有起息, 吾可以覺得佢煩架............but

每晚同佢訓覺, 一定係坐邊, 開房門, 叫'家姐, 家姐
, 叫到家姐入房, 家姐去左刷牙, 換衫, 就叫足甘耐, 好啦, 家姐入黎房, 又到daddy, 係甘叫daddy

叫晒全家人入房, 一家4口訓一張5呎床......................天呀

44, 6尾收pm

小艾比

吾係玩具舖呀

係一間兩元店呀

係卓悅隔離果間架

如果你都搵吾到, 又吾介意貴d的話, 普通文具舖都應該有得賣架, 我屋企樓下果間就7元得幾張law

果然係一個好媽媽, 行動真快

試下玩

軒軒玩得好開心
特登揀佢吾like的魔鬼, 佢識得答吾係, 吾係................跟住指隔離的天使講呢一隻

caroleks

你搵我呀?   乜樹? 快d講, 呵呵

caroleks

呵呵, 我邊樹係expert呀, 你過隔離小一果度啦, 果d就expert啦

caroleks

吾會啦, 擺到明講小一, 呵呵, 好好人啦佢地.............

衰果個都走左啦, 依家天下太平, 呵呵

mamee

無辦法, 係i位老師黎講又好, s位老師又好, 就算係st都好, 佢地都會label左我們d仔係有問題, 甘事實上又真係有問題wor佢地.

甘佢地就好自然要糾正返佢地的問題, 雖然呢d問題, 係正常的小朋友都會出現, but正正因為佢地label左係有問題, so i位老師特別緊張.

好彩, 你都知老師係為左你仔仔好.

正如我同你講, 家姐仔以前細個, 一樣拿d公仔黎排, 固執, d公仔郁小小, 真係好小, 都喊一大餐............

看街.......呢d行為都係一d屬於a 的行為, 如果佢吾係講野早, 我估佢都比人label為 a...........

so............只要係為仔/女好的comments, 我都會聽..........聽完都要諗下點樣可以幫到佢地, 呢個先係解決的方法.

氣餒.........我都會,       完之後再黎過啦.

軒軒真係爛牙呀! 門牙穿左個窿呀         

用吾到milk bottle 飲奶呀, 一啜又流好q多血呀               

吾知有無得補呀

老公今日收早, 吾比軒軒返學, 放工帶佢入青衣看牙仔law, 佢上年補過一隻, 喊到拆天..... 吾知今日會點tim呀

尋晚擔心到成晚都訓吾著.

but尋晚叫佢訓低比我們看牙仔, 佢又肯wor, 叫佢'呀', 佢又'呀', 希望今日佢同醫生合作啦..........

看來都要同佢戒milk bottles啦.   

TIN, JUST

佢無含奶樽訓, but半夜飲奶law

點解去到青衣甘遠, 咪因為灣仔個狗醫生吾肯幫醫醫補law, 上一次試過, 去到軒軒喊, 佢話幫我們吾到, 叫我們過主

但去到青衣, 個醫生又補到, 還叫佢張大d個口

各位

佢攪掂啦

醫生話好小見人甘樣註牙法, 佢係在牙入邊穿左個窿, d菌走左去牙根, so流牙血, 而一定要杜牙根, 下星期要再返去執埋手尾.

daddy話佢好合作, 入到去, 就自己趴上chair, 無流一滴眼淚, 但都有'逃走'情況, but都叫做合作架啦, 比起第一次, 可能佢知道痛, 要搵牙醫幫手

好心痛

MICKEYMA

你個醫生就好似我之前係灣仔遇到的狗醫生甘lor.  無得整???????????問題係佢整吾整者.

我99都成日話, 甘細個吾駛整, 遲d實換恆齒吾駛補, 但係如果吾補, d菌遲d會影響埋隔離果d, 到時想補又補吾到要mok的時侯, 跟住d牙整下整下會擺住原來門牙的位, 將來出恆齒的時侯, 就會無位出.

but呢d information我都係看到返來, 未經醫生証實, 吾知可吾可靠, 但我估吾補隻牙食野點都會吾舒服law.

醫生的information.....................我無係手....................我返到屋企, 記得的話pm你

joey媽

心情未好返晒架, 因為還要next week執執手尾wor..........

JUSTJUST

吾會架, 佢地換恆齒的時侯會有d野甘架, 但我吾記得係乜野啦

我都知盡量吾好攪佢, but註左就要補啦

家姐仔以前去菲臘牙科的時侯都係甘講, 如果小小地, 佢地會嘖d野等隻牙無甘快註, but如果嚴重小小就會幫佢地補

我相信佢地的專業知識去恆量幾時攪幾時吾攪lor

44, HOHO

我娘家在青衣呀麻   so, 個牙醫都叫做細個看大, & daddy 媽咪d 牙都係佢地度整, but個果度有一個年紀大的姑娘就真係由細看到我大啦, 我一講我個大名佢就知道我係邊個 & 住邊, 呵呵我d 牙真係.........................c.

係wor, 應承左比d information mickey ma tim, 搵搵去先.

hoho,

佢地未識得點樣真係表達吾舒服law..................無記錯仔仔應該都係3-4歲, 6歲先換牙...................................還有兩年wor.

如果你吾想整, 都要諗諗幫法吾好比佢個窿continue大落 去law, 上次個狗醫生叫我去買一支吾知乜野, 比軒軒'浪'口, 話可以等個窿無甘快漫延, 你試下去藥房問一問呀, 我諗好過點都好過有得佢law.

陸美

每個姑娘的就法都吾同, 我們要相信佢地的專業, 始終佢地對我們d仔對得多, 知道用乜野方法可以'治'到佢地.

而st/pt.........................唉,又到交稅的時侯, 每年一到呢段時間, 我都問自己, 我交左甘多年稅, 得到d乜野福利? 連s位都要排一年先有.......................

可恨的是, 有錢佬的孫出生時因為醫生的錯誤, 居然可以申請法緩去告醫院/醫生, 呢個究竟係乜野社會? 係政府的錯? 定係我看吾開?
‹ 上一主題|下一主題