用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 ...
樓主: 陸美爸
go

士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 [複製鏈接]

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

TIN_TIN

呵呵, 身痕就去抓下啦, 聽日去放血啦

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

JUSTJUST

係啦, 中環果間係honeybee, 佢地同stepping stones合辦架, 我雖然未去過, but我都估吾會太多玩具law. 我又係cwb, 緊係去cwb果間啦

6尾

有無收到我pm? 得閒覆我 我都知你今個week會忙架啦 呵呵

小艾比

我老公係屋企的日子, 我身痕都無辦法啦, 依家諗緊等陣去邊樹好.......有無提議?

tst sogo無野行架wor, 呵呵

無啦, cwb or central先有啦

有無interest 去stanley?

小艾比

吾好去住

打比我! 想問你點去stanley,

今朝一早入左stanley, 軒軒起初吾肯落地/水, 後尾我衡出去水, 佢跑出黎拉我返入去, 比水沖過腳之後, 就愛上左玩水, 玩到得返條底底, 衫又濕晒都吾肯走.......................

玩玩下, 佢係度喊, 係甘流牙血, 原來佢隻牙已經時日無多, 佢係甘用毛巾扯隻牙, 終於隻門牙就壽終正x, 甩左, 做左無牙bb.    依家望住佢甩左的門牙, 個心好吾舒服............反而佢甩左之後, 又好開心甘衝出去再玩水, 老公話下次都係要著晒泳衣泳褲先好再去海灘, 同埋都係去淺水灣, 近d............

跟住落返cwb, 去埋stepping stones都看, 原來佢地做埋今個月27號, removal wor, but問佢地新address, 又話未有, 好多toys我覺得for細仔的好有用, 都有7折, 另外同埋我尋日提果d5折, 我就覺得好抵, but軒軒已 經吾岩用...........

其中有一塊puzzle, 有動物/交通工具, 有粒的, 放岩位置, 會發該動物./交通工具的聲, 好似189元, but呢個就無特價, 同埋底板無樣跟.

fisher price有d發聲的toys都有7折........................44快d去看下啦, call你吾到.

呵呵, 本來想買thomas 火車頭比軒軒, 佢居然講'放低, 吾買', 呵呵慳返, 點知轉過頭, 話要食者厘................thomas, 19元一包, 加埋vcd.............還貴話架火車頭?

ST

你要的野, 幫你買左啦, 得閒就call我啦

6尾

係呀, 甩左隻門牙呀, 其實上次醫生幫佢杜牙根的時侯, 已經話隻牙鬆鬆地架啦, 點知上星期六再去, 諗住幫佢補埋的時侯, 醫生話吾駛整啦, 因為好快就會甩, 隻牙已經c左 點知今日就甩啦

我問醫生甘樣做甩牙b幾年呀? 佢話係呀, 無辦法? 佢地甘細個, 吾會同佢做任何野...............我問會吾會整整下第時無左隻門牙位? 佢話門牙就好d, 大牙就一定會...........but就算會都無辦法.

發音 - 我估s位發吾到law, 家姐仔無左兩隻門牙的時侯, 都係發吾到s音的   

JUSJUST

呵呵原來你今日牛一, 生日快樂

祝你年年都甘靚

軒軒未識表達自己舒吾舒服呀! but見佢心情好似好左, 同埋個c人朱咪咪笑佢無左隻牙, 佢刷牙的時侯, 吾肯e開個口, 比朱咪咪刷, 只係'呀', 比佢刷大牙law

我已經落左令, 吾準有人再笑佢甩牙b, 哼

HELEN

預祝你聽日生日快樂

joey

補足你生日快樂

祝個個年年都甘靚, 仔女聽聽話話

話時話, 你們甘叻d星座? 我除左知道自己係'騎牆'派之外, 我老公仔女係乜野星座, 我真係吾知

EEEEE 點解我見吾到有呢兩樣野既? 我又想要

- 吹ball ball (用手lin個bottle, 支嘢會彈出來比你吹) $18
- Magic Ball (手放上去會有手印) $24.5  

tin, 果塊a-z puzzle其實我都心思思想買, but對軒軒黎講似乎深左d...............

想買與吾想買之間

小b

係吾係, 到時當自己去玩, 呵呵

又或者, 搵你d friend啦, 你們甘多friend都有去到, 呵呵

尋日朱咪咪同軒軒上完pt訓練.........講左佢上堂的情況, but用盡佢的講解, 加上用盡我的能量去理解, 得出 :

1. 有d 木盒, 一樣高度的, 排品字形, 即係 第一層兩個, 之後中間放一個, 跟住果層又放返兩個係第一層的位置.

叫個小朋友係上邊行, 大人吾可以拖, 最多捉住佢衫領, 軒軒初時會跌, 最後吾跌

2. 大長碌

3. 吾知佢講乜, 呵呵

不過都比我想像中好, 起碼佢做埋動作, 講到我明, 係第3點真係講+做都吾明

我諗緊計, 點樣係屋企做到第一點..........ng.............有無計?

小b

呵呵, 我吾係聰明, 之不過係我們d大名已經係灣仔&柴灣響晒啦

mamee

仔仔可能一時間未能接受到新的i位老師, 大家吾熟對方的性格, 比d時間佢地.

st

我想買都無得賣啦

賣晒啦
還要吾會再返貨

佢地搬啦, 今個月27號last day

HELEN

祝你仔仔

早日口齒伶利
快口長大
肥肥白白

我終於整返部notebook啦

頭先同軒軒做利仔的訓練

比條童星麵係佢口側邊, 叫佢用利仔'lam'返入咀食............做做下, 叫佢`去all 尿尿, 佢居然講................玩完.......條利

呵呵, 佢當玩

跟住daddy叫佢企正正, 佢無啦啦, 講左個同學仔的名出黎, 因為都有個正字

刷牙時, 又唱, 摸摸頭, 摸摸面, 高高手, `搖搖搖

今日忽然開大左個竅小小, 呵呵

吾同................d按摩口肌作用真係甘大?

忽然之間覺得自己好失敗

軒軒見到我們係樹, 吾肯做口肌按摩, 我心軟諗住吾做..........放佢一馬

點知朱咪咪話, 吾得啦, 比佢吾做一次, 以後吾肯再做啦

佢insist 要做

吾通真係做阿媽的, 比個仔喊兩喊就心軟? 定係我吾夠朱甘恨心?

TIN

呵呵

係呀, 好happy呀, 終於係notebook打到中文...............開心到訓吾著呀

1029, 叫朱咪咪開班授徒, 呵呵

本來今日諗住朝早同佢地去拿回鄉証(過左期), 跟住直跺去太古城.....點知今朝5點幾忽然醒左, 跟住醒起..............軒軒今日要去灣仔上社交小姐第一堂 依家我還諗緊一陣條路點行?

MAMEE

我今日好失敗,  一早去北角中旅, 諗住拿回鄉証, 因為我, 家姐同軒都到期, 點知去到先發現吾記得帶佢兩個的id, copy就有, 無original, 激到我cc下, 好彩果姐姐仔同我對左佢兩個樣, 我後補id比佢, 但我都要返屋企再拿去law

攪完已經差吾到10點, 軒又要去太古look波, 卒之好搏甘, 由北角跺去太古, 再由太古跺去灣仔上堂, 都遲到.........11:20分度先到.  因為我要返屋企拿id再去北角, so朱咪咪帶佢去law

至於上乜野, 我到依家都未有時間問朱咪咪呀

我攪完回鄉証又要趕返屋企, 家姐要跳ballet, 總之今日好幸苦, 行到我腳仔軟

軒軒依家識得表達之後.........成日好多煩音, 佢有reauest的時侯, 同我/朱/daddy的eye contact好實, 望住我好耐, 但就好煩, 成日講look 波.....look波, 講到你要應佢, 係, 依家去.............先吾出聲................

頭先先發典, 要去海灘..............玩水...........夜麻麻, 點去呀? 同佢講聽日先去, 佢又話聽日,但佢根本吾明聽日的意思........... 點算? \

依家又同家姐玩到典晒?
‹ 上一主題|下一主題