用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 ...
樓主: 陸美爸
go

士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 [複製鏈接]

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

MAMEE,

我隔周sat上st架麻
就係諗住今日甘岩, 家姐short week, 軒吾駛上st, 一齊去做回鄉証law..........點知.

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

尋日去sogo買左件保暖泳衣比軒軒, 今日開齋......................

去左淺水灣, 個衰仔, 初時係度test我的bottom line, 越行就越出, 跟住還想成個人坐係水中, 後尾吾得, 就跪係樹(=坐係水樹), 成身濕晒, 好彩買左年保暖泳衣, 個心叫做安心小小..................

跟住回程時, 佢記得上次去完stanley之後, 同佢去stepping stone買野, 又要去玩thomas............結果....................又係比佢d煩音屈服..............去左stepping stone.

問過d staff, 佢地要11月尾先會有新address, 依家暫時未有新location.

可以上佢地web-site, www.isteppingstone.com留意wor, 有收開佢的sales leaflet的人, 佢地都會寄出搬遷通知書比你們.

依家還多左好多野50% off, 可惜我今日去淺水灣, 拿起晒cash, visa card, 個身得100元, 吾係我又放血.............

TIN, 呵係呀, 漏左個s tim

去beach緊開心架

影相...............返到屋企, 先知個影頭比軒的手指整到矇晒............吾靚

去卓悅買妮飄加大碼片褲, 26條, 好似64元

oh, 今日做家訪.....................oh..........好多target.................

好多好多..............我吾記得有d乜啦, 要老師聽日影返個copy比我先講到比你知, 呵呵

tin,

呵呵果然係恐龍.............今朝同軒軒返社交小組, 原來家長無得入去架wor...........甘我係出邊遊下遊下, 發現原來佢地都有恐龍腳, 甘當然佢地果對條繩粗d實淨d啦.............

今日軒軒忽然好叻仔

今朝要去x姑娘到, 係lift撞到個ee, 我同個ee講早晨, 佢又同ee講早晨(主動, 我無叫).

跟住ee問佢去邊? 佢話去街街, 跟住ee又問去邊度街街呀? 佢答, 去x姑娘度.................呵呵穿煲............

跟住ee又問, 去黃姑娘度做乜呀? 吾識答, 阿媽唯有代答, 去學講野............呵呵

跟住ee還話佢好叻 叻就吾駛去啦

返到屋企, 玩玩具, 同家姐爭............講左句, 比藍色家姐..........

洗白白時, 又吾想去, 想玩, 又講: 到家姐沖涼...................

跟住還吾肯比姐姐同佢洗, 要'同埋媽咪沖涼'

雖然有d用得吾係好岩.........但今日講左好左3詞句子

多謝44ee

我都想快d口不停

多謝各位ee的祝福

我同媽咪都會努力, 盡快做到比人踢出校

軒軒上

好開心呀我尋晚

軒軒忽然好似大個仔

我拿d架生出黎諗住同佢玩(教佢野), 拿左兩隻叮噹, 一隻大, 一隻細, 諗住教佢分大細...............

當我問佢邊隻叮噹大d呀, 岩岩想開口答埋(通常做示範都會自言自語答埋)..............

佢指住隻大叮噹..................講大叮噹.................跟住指埋隻細的講細叮噹.....................

我同daddy拍晒手掌讚佢...............

跟住我攪住佢忍吾住喊左出黎...............4歲, 終於識分大細..........

我黎緊會比一堆野分大細....................add oil................呵呵

p.s. 多謝各位ee, 我尋日好開心...............吹左好多次立燭, 成個蛋糕都係我d口水...............

軒軒上

HOHO

呵呵, 我認得你隻豬

恭喜晒.......................

到依家都未有一個專業人士同我講(呃下我都好呀), 話軒軒可以追得到

eeeeeeeeeeeee tin_tin幾時變左做中國人? 呵呵吾係雞腸既?

呵呵, 有個高人, 叫我post出黎, 介紹比你們:

我昨天在玩具xx城買了一隻用膠蛋裝的軟膠,叫做FunTastic Classic Putty,售價為$9.9,有四隻色。銅鑼灣嗰間就擺喺收銀處附近,路中心有個籃裝住,好易搵。

隻蛋比一般雞蛋細少少,入面舊膠就只有一隻鵪鶉蛋咁上下。不過舊膠好似ot用嚟練手指力嗰啲咁上下,少少硬,要用啲力先拉得斷,可以搓圓按扁,仲可以玩影印(用鉛筆喺紙上面畫啲嘢,放舊膠喺上面壓實一陣,拎返起都印咗落舊膠度,好好玩﹗)。

咁當然唔可以用嚟取代ot嗰隻練習膠,不過咁平,買嚟玩吓都無妨。

呵呵等我放工去look look先

尋日我又心思思帶軒軒去cut hair, 好記得上年, 喊到好似比人老笠甘, 好驚今次又係甘

去到, 事頭婆都認得我們.

軒軒很合作甘坐係度

一路剪, 一路自言自語:"吾駛驚'

我話係呀, 吾駛驚, 佢話'要驚'

跟住師傅一轉架生, 就即刻望下人地用乜野

我同佢講, 媽咪知道你驚用電剪, 叫左師傅吾用電剪架啦

佢緊住就自言自語講"吾駛驚, 吾用電'............卒之, 半順利之下, 剪左佢的hair..........................

Annie&啟園

估吾到會係呢度見到你, 真係吾係幾想tim...........

協康有無話, 你仔仔late幾多? 係邊方面late?

協康的奶兒訓練做得幾好架, 400元雖然係貴d, 但無辦法.............

同埋你有無入協康的同心會? 但係我吾知未做評估入吾入得呢?

同心會/家長資源中心, 定期都有d playgroup/function, 多d參與, 對個小朋友黎講都係好事.

有問題, 多d上黎.........................或者call我都得

還有

未排到評估之前, stop左吾好再比佢看甘多tv (都知道你們果班媽咪一直有比佢地看), 我自從做完評估之後, 已經stop晒吾比英文vcd軒軒看, 連tv都吾看...........................

but我知道, 好多人未必可以做到, 尤其係d男人, 無tv看會c甘 但都盡量小, 聽多d兒歌.......................

總之係廣東話都未講得掂的情況下, 盡量單一語言

annie

無乜眼神接觸已經係一個警號....................

出九龍讀k1呢個問題, 你做完assessment先再諗, 到時無事既, go ahead, 有事的話, 都吾到你去決定................

一切吾到我們話事

JUSTJUST

呵呵我吾係話我老公, 係講緊有d人的老公者

tv的插蘇, 係我老公下令鎖的 個木盒都係佢整的

不過係我者, 有時d tv虫都會走出黎, 甘我咪去99度頂下忍, 吸幾下, 再返home law

有次係99度食dinner, 我卦住望tv, 佢地係甘叫我, 我都吾知, 呵呵可想而知, 我d tv虫幾勢利先得

but為左個仔, 無辦法

MAMEE

呵呵看來吾知我駛吾駛學你的方法呢? 軒軒日日臨訓前, 都要唱一大輪歌仔先肯訓............但未至於比學校投訴
‹ 上一主題|下一主題