用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 ...
樓主: 陸美爸
go

士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 [複製鏈接]

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

小艾比

看到一半.........................要開工

聽日再看埋另一半

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

我終於看完成套天下父母心

當我看到林太, 係樹講, 吾想偉澄甘快大, 因為細還可以有人遷就佢, 大左d人就吾會遷就佢時.............我d眼淚就係甘標出黎..........................

我諗林太所擔心的, 正正是所有sepcial媽咪所擔心的................

小朱

軒軒識晒屋企d人名啦, 連我daddy媽咪, 99姑奶近親都識啦

有日我返home, 工人同軒軒講, 媽咪返黎啦, 佢居然改做xxx返黎啦

呵呵你們就好啦, 我就only維園

老公怕塞車, 邊樹都吾駛去

mobile number我試過教軒軒, 但係佢一聽到個9, 87........跟住就倒數654321

看黎我要換過mobile number吾係987字頭先得

mamee 寫道:
justjust

正如你講, 認字呢d事慢慢黎. 阿女返學乖乖, 同媽咪daddy又傾到計, 其實已經好值得開心, 呢個我知你都好明白

mamee

如果軒軒可以甘, 我就安樂晒啦

又到聖誕

merry x'mas

希望出年, 大家的小朋友都有很大的進步!!!!!!!!!!!

MAMEE

依家你要做的, 只係繼續努力, 還有一年半時間追....................

如果軒軒有你個仔的成績, 我已經好開心

tin))))))))))))

呵呵, 你估有得你揀? 好的就學, 吾好的就吾好學?

tin)))))))))))))))

星仔好叻呀

jj

你個女的性格同我個女一樣

我個女呢, 無藥可救架啦

我發覺搵老師同佢講一句, 好過我講一百句, 吾知對你個女黎講, work 吾work呢?

老公尋日放早, 佢係房講緊電話, 關埋房門

工人同大女沖緊涼, 軒軒自己係廳玩

跟住老公好enjoy緊個tel的時侯, 聽到軒軒係廳樹大叫, '搵james 5號', 老公當然無理佢, 繼續佢的電話

之後, 軒軒敲房門, 係樹叫'daddy, 開門, daddy開門'

跟住daddy 開門之後, 軒軒用好淒涼的眼神望住daddy講'daddy, 搵james 5號, daddy 搵搵', 軒軒一急, 就會幾個尾音copy多一次, 例如daddy會講左daddy dy甘

跟住daddy迫於無奈收線, 幫佢搵返架james出黎

之後, 呵呵, 有親野吾見, 就搵daddy搵 我甩難啦

annie

真替你開心, 啟園係短短的日子內有甘大的進步..............

協康的training你還會keep住麻? 見議你如果經濟許可的話, keep住去, 因為就算做完評估, 要排services的話, 都吾係一朝三刻的事.

努力!

annie

照我所知, eetc同i位/s位一齊排架wor, 起碼我果時係, 吾知係吾係我果個serious所以係甘啦.............

祝44仔生日快樂

把口講過不停

多野講過開龍雀   

helen

做乜抄我? 呵呵有copy right架

HOHO

吾知你講既社交小組係乜

但我only有家長資源中心電話, 你打去問下 2843 4627 / 3589 2554

HOHO

甘呢個tel岩啦

但果個小組軒軒都有上, 我就覺得吾岩軒軒, 因為佢的理解能力未到, mamee個仔就ok law, hoho幾多歲?

HOHO

明愛的吾同, 明愛果個小組(如果是mamee講果個), 就係聽一段故事, 然之後要小朋友理解, 跟住再角色扮演

叫小朋友代入個角色, 去講返故事的內容, 我諗軒軒真係未得, 至於hoho得吾得, 我就真係吾知, 我都知道, 好多時要大d的小朋友去帶動d細d/弱d的小朋友, 但呢個role play我諗軒軒真係未岩住

同埋明愛的小組係for4-x??, 如果ho ho得3歲, 要join親子班

TIN_TIN

我幫你手, up 一up佢先

HOHO

我係見無人講野, 又吾知講乜好, 咪無講law

你有野想講可以講架, 我有看架
‹ 上一主題|下一主題