用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2023 收集 DSE 成績學校資料
發新帖回覆
樓主: miriam
go

2023 收集 DSE 成績學校資料   [複製鏈接]

今年百周年5+有46%

spc 咁靚仔的成績都話差過以前好多?
請問點差法?
phy chem bio 都7成5+播

medicine 發表於 23-7-19 15:13
睇被挑選出來的數據,SPC應該好過之前.

只是好奇爲何需以這樣的方式公佈?
如果你指中文4+同5+率的話,上年我都有呢個疑問,但最後好似係poyau 定dd仔用spc 公佈的4+core subject 同5+ core subject/all subject 黎推算番個中文4+/5+率出黎,印象中好似都係唔係太差果隻。

就咁比較上年5+係人均3.3 , 今年係3.6
5+ 率pcb 都70% ,唔明點會同林護/ccsc 比都話差?

manmonster 發表於 23-7-19 15:19
回覆 Zleep 的帖子

332222 率去年有 95%,今年得 85%左右。英文今年5+ 都唔敢公佈,過去幾年都攞出嚟曬。 ...
你睇清楚先

英文5* 以上係冇30% 以上,但5+ 率同上年差唔多,即係少左dd 同學拎5*,應該唔難明白?

至於33222 率,入得spc 我諗家長唔會care 呢個% 吧,預果幾個同學fail 左中文掛。

某幾科差左? 你係指maths 同phys 小左4% ? 即係100人少左4人。

medicine 發表於 23-7-19 15:34
因SPC有其它試制,無人數,又選擇性地公佈一部分,那就有疑問了.當然,並不影響成績進步之説.
都係睇唔明,留俾數據王分析,我負責食花生就夠

hkpapa852 發表於 23-7-19 18:32
SPC 今年中文應該好差吓

雖然可能30% 5+ 都冇,其實同津中1a果堆差唔多

但其他理科絕對有1a 校水平,anyway,期待你今年的2023 dse result 帖呀
(下年/下下年就到我真參考架啦)

hkpapa852 發表於 23-7-20 11:26
似乎天后兩大官校高中學生大幅流失, BPS今年中六畢業生只得番99, QC亦只係得番9X ...
上年都仲有126,究竟發生了什麼事

ucw 發表於 23-7-20 10:06
保良局百周年李兆忠

考生數:108
今年大爆發,好似勁過哂保一,林護,荃官。要問hkpapa 係咪要正式納入B1A 行列了,出年仲要冇埋通識呢科,屯門人係咪唔駛衝出外區了?

Poyau 發表於 23-7-26 00:27
SPC 2023年文憑試成績(19/7)
--------------------------------------------------------
考生 [102]人
謝poyau 兄,咁就算even 係21% 5+ 的中文,都可以接受。揀到入去都知道佢地科中文係相對地差dd ,但21% 已經係好過好多band 1b 的中學了,我唔會雞蛋挑骨頭的

hkc3 發表於 23-10-6 11:08
原來屯門四大梁中已有公佈:

http://www.lkkc.edu.hk/wp-content/uploads/schoolReports/2023-07-upload.pd ...
陳中冇人讀醫,但lkk 有3個播,lkk 尖子應該比陳瑞芝勁
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊