用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 本地轉大學分享 (長文)
樓主: Charlotte_mom
go

本地轉大學分享 (長文)   [複製鏈接]

多謝分享

MM1155 發表於 19-7-8 15:40
Thx。。。 係咪即係同一學院可以各付$5000keep兩個位?若然Jupas有offer,那只可退回一個$5000?即不論留多 ...
我都想知, 如果自資有兩個學位收咗, 7月15日要交兩個位留位費, 如果 Jupas 有學士學位 offer, 係咪自資兩個學位留位費都可以退回? (只扣番手續費)

但如果Jupas 冇offer, 係咪到時先決定揀自資邊個學位?

Charlotte_mom 發表於 19-7-8 16:44
自資留位先架 (除非經jupas嘅ou自資, 就跟jupas deadline)
我女上年, 一出dse成績就周圍考hd asso同自資deg ...
我意思係宜家已經有恒大自資CO, 15/7前要交留位費, Jupas 應詃唔會報OU 自資, 所以如果8月時有 Jupas 學士學位收, 唔知可唔可以取回兩間自資留位費

MM1155 發表於 19-7-8 17:35
剛致電hkcc,因之前經e - app報HKCC,他們已給一個c/o,問他可否10/7親身報多個自資asso/hd,答案係no。。 ...
吓, 但係都未 confirm 自己會唔會接受讀呢科, 如果10/7 即場報另一個自資課程, 而佢又即時收, 唔係先至二選一咩? 我女仲報埋浸大自資, 但都要等7/10 先知結果喎, 我仲以為到時先揀

Charlotte_mom 發表於 19-7-8 17:59
直接問自資院校最清楚,如果無refund就唸下係咪交咁多留位費(反正交兩間,最後都係二揀一)
...
阿女打咗去恒大問, 職員話可以交兩科留位費, 如果 Jupas 有 offer, 兩科申請退款都要扣行政費, 我原意想交兩科留位費係希望比多d時間阿女考慮清楚揀邊科咋
‹ 上一主題|下一主題