用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 IB放榜 2023
發新帖回覆
go

IB放榜 2023   [複製鏈接]

Starrynite 發表於 23-7-6 11:44
唔知今年 IBO 會點 handle。不過香港兩大醫學院這幾年承受不少壓力,如果因應調整可能又會落人口實,俾 DSE ...
我哋分數同PG一樣。meet 到CO,終於放心了。
不過的確今年題目與往年唔同,應該也沒有降低boundary

如果唔夠CO,大學有寫如何去send email 填表格。

小豬脾    發表於 23-7-6 13:21

Starrynite 發表於 23-7-6 12:12
恭喜你!你孩子 prefer HKU 定 CUHK?
暫時無法決定,想多聽聽意見。

Starrynite    發表於 23-7-6 16:33

retriever 發表於 23-7-7 11:21
係咪NON-J 報本地大學都有CO 呢樣野?
係,同申請外國大學一樣。不過通常本地大學CO最難meet

chingyu 發表於 23-7-12 15:15
入到 St John 唔係容易,其他 Hall 就算雙人房也挺好。
睇返個學生本身適應能力。 Hall 文化係一個體驗。
...
尾三年有何不同?

chingyu 發表於 23-7-12 16:41
大家都有唔同朋友收到唔同資訊。

之前太輕鬆,之後會唔會招架不住?
多謝分享!讀邊間都唔會輕鬆,希望可以好好裝備自己

學有所成
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊