用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回>
樓主: chunchunmama
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回> [複製鏈接]

唔好 啦.....既然都盡左咁多努力囉.....係時候獎下自己喇....好!!!....立即上床蓋被瞓覺豬 ....(長命工夫長命做 )
真係唔好做咁夜喇~~

原文章由 gigichacha 於 07-8-21 01:31 發表
緊係開緊工 la, 仲問?:tongue:

p.s. 我已經坐左係度成6粒鐘, 想 c 咁滯.

驚?!

原文章由 gigichacha 於 07-8-21 01:28 發表
唔遲唔遲, 有心唔怕遲 ma.

Thank you 你 kei 心意 ar.

p.s.你 d 心意咁滿, 攪到我有 d ......

唔係呀~~~虐待咩
點解一定要9:30前要交呀???....妳地都未駛返學!!!!!....唉~~~咁妳快D攪掂....早D瞓喇....幸好妳明天還不用返工....趕完都可瞓妟D  

原文章由 gigichacha 於 07-8-21 01:38 發表
Good night, longma.

你就好 la, 終於可以去 sleep, 我仲要趕起九廿幾份工作分配表& d guideline, 今日收到d 料, 聽日9:30前就要交,  我就快 c la.

早晨~~~~

照顧唔到我唔緊要....齋睇佢照顧聰聰已經好心甜.....又認識聰聰多左.....原來佢都係"冧女高人".....'冧"到lingee暈陀陀....連我地係隔離睇kei都暈得一陣陣...

原文章由 kikimom 於 07-8-22 09:38 發表
係呀...琴晚真係好開心呀...有好少出席仲ma, 情ma, 同逃走成功lingee.真係好大驚喜.雖然佢琴晚唔係照顧老人longma.但都發揮佢所長同小聰非常只合拍.又抱又鍚,   小聰仲同lingee掃背tim.真係恨c我啦 ...

係啦....係咪真ka...我都要需時準備

原文章由 kikimom 於 07-8-22 09:48 發表
all

我地係唔係會跟琴晚甘講.903逃亡一天呀..因為仲有個半星期就係呀.如果 take action..我地依d在職亞媽要做d 喎   

妳唔記得lingee話左唔黎kei 咩....所以我已經自己戴好副"假牙"....唔駛勞煩lingee幫我"咀爛"喇 .....所以我昨晚食得好飽好飽 .......lingee黎真係一大驚喜
況且我又點敢同小聰爭...."自愧不餘".....其實我應該係同lingee爭照顧靚仔聰聰先啱(我無同佢爭算佢好彩ka la )
原文章由 kikimom 於 07-8-22 10:05 發表
早晨呀...long婆婆~~琴晚冇左義工亞linge照顧, 你食得飽唔飽呀.不過都好難怪義工linge.你個對手係小聰..冇辦法

good morning ~~~

星期五~~都好喎~~~唔駛擔心第二日要返學....

原文章由 加加媽咪 於 07-8-23 00:23 發表
都係一個好的提意
星期五對小朋友黎講始終好d kei

雖然唔知仲媽mud 事....但都希望佢快d好番.....快d歸隊 ....chunma等妳消息

原文章由 tszyau2000 於 07-8-25 18:35 硐表
好ar..等你地消息ar:D  

mud個導演咁唔識貨....only 睇佢能一晚就"電"暈晒我地咁多個"師奶"....就知佢幾有"power"la.....係mud廣告黎ka....真係要睇下佢搵果個係咪"瘦骨仙"....chungchung咁"fit"...都話肥

原文章由 tszyau2000 於 07-8-25 18:28 硐表
e 次係賣咩產品廣告ar...又會甘kei...聰聰甘好肉地..又好笑容..又甘cute 都吾岩心水...吾識貨ar ...

吾怕...我見到自由廣場果邊有個招募小演員ar...咩家電廣告ar...你睇吾睇到ar...

http://forum.ba ...

kama~~~
妳上次話妳部HD壞左....最後係咪攞去俾人"收復"番呀???.....想問下妳要幾錢???....&如不能收復需唔需要俾錢ka?????.....係我朋友問....佢部HD衰左....佢好傷心呀!!!!

[ 本文章最後由 LongLong_ma 於 07-8-27 11:01 編輯 ]

GOOD MORNING~~~

離開呢間學校真係有D唔捨得KA....呢間學校都真係俾人親切的感覺......總算無揀錯學校俾亞仔.....我相信CHUNGCHUNG都一樣會讀得咁開心.....CHUNMA妳又可再嚐呢個感覺....係咪好開心呢!!!!
咁妳終於知道邊個CHUNGCHUNG老師啦....係咪新老師黎KA???
我地明天都開"家長會"啦....踏入另一階段真係又緊長又興奮....希望亞仔都能夠好快適應到......
亦祝各位小朋友~~~
開學愉快~~~
學業進步~~~~
一年更勝一年~~~

原文章由 chunchunmama 於 07-8-29 06:40 硐表
我諗大家都忙於工作呢...無咩時間 post la
而我就忙緊聰聰開學la, 琴日K1開家長會, 一入學校見番好多個老師/姨姨熟悉的面孔 感覺很warm呢...不過, 仲有好多好多新老師我唔識..學校升咗個老師做主任負責行政工作喎,  ...

考慮D 咩呀
唔係"鐵定"左KEI 咩??? .....我就係諗住要放兩日假...所以要努力做野先....THEN 先可以盡情去玩KA MA

原文章由 tszyau2000 於 07-8-28 23:06 硐表
明白..明白...總之你忙時忙ar..都要比自己輕鬆下至得ka...甘你入左紙907休息未ar ...吾知longma又如何呢 ..kama 你考慮成點呢...到甘上下時間話我地知ar:loveliness:

...

YAUMA~~~妳病了:-| .....要好好休息啦.....飲多d水.....唔好"竄"上黎啦.(但bk癮發作另計)....(又或者妳太太太掛住我又另計 ).....
好耐無出招啦~~~~
(打死你~~~~打死你) (拍扁你~~~~~拍扁你 揼走你~~~~~~~揼走你~~~~~~作惡多端的病菌

多謝晒多位ee~~~我同媽咪都會努力ka la~~~亦希望各位學兄弟姊妹同樣努力~~~~邁向我地人生光輝之路~~~~(响起國歌)((~~~起來~~起來~~~起來~~(請用普通話唱))

朗文上

緊係~~~幫yauma喎~~~再落力d都得呀!!!!
原文章由 加加媽咪 於 07-8-31 10:26 硐表
longma

你出手咁勁, 相信d病菌見到"一定走夾唔頭" jet
‹ 上一主題|下一主題