用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田崇真學校 沙田崇真學校2014 小一揮手區
樓主: bbpochacco
go

沙田崇真學校2014 小一揮手區 [複製鏈接]

回覆:MAMAMEEE 的帖子

無記錯, 所有科評估卷會係考試前派返。
另外, 按舊年經驗, 中文科考 [説話], 妳可揾圖畫, 教小朋友去按幅圖内容去做 present。 因為呢部份無得讀, 要訓練。

回覆:沙田崇真學校2014 小一揮手區

另外, 中/英閱讀理解都要靠平時做練習, 新城市商務書局内有齊各年級中英數補充習作。可以買黎俾小朋友閒時做。啟思出既唔錯。。學校好似都用佢。

回覆:MAMAMEEE 的帖子

係咪林主任負責就唔清楚。。。另外, 好似每個班房都自設圖書角, 可以借書。

題外話, 天氣凍, 學校係容許同學着羽絨等返學。

引用:女女今年已畢業+路過女話中學個math老師不

原帖由 candyhmama 於 14-11-29 發表
女女今年已畢業 路過
女話中學個math老師不如鄺主任窩
邊方面。。。樣?!

無錯

回覆:bbpochacco 的帖子

我小朋友舊年都係莫老師做班主任。
佢俾我印象都唔錯, 我無試過打電話去學校揾佢。 我諗小學教師都好忙, 或者妳可以試吓接放學時同佢傾, 又或者問吓佢閒時咩時間方便接電話。

91 網。。學校之間競爭大。。。校長老師自然壓力大。

舊年係統一派位時加開一班先有 75 個位。。。跟住學校今年無得加班只可開三班, 再加上自行派位時又俾世襲生要多咗位, 所以統一派位剩返咁少位。。。。

回覆:cslam411 的帖子

今年開三班,估計每班兩至三個。。。

回覆:cslam411 的帖子

小班教學,約 25至28人

回覆:WMCTracy 的帖子

乙三機會較細。。。一年三次考試,測驗每科每月大約一次。。

‹ 上一主題|下一主題