用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 "啟思"的家長 (any branch) please come in. ...
樓主: yungmum
go

"啟思"的家長 (any branch) please come in. [複製鏈接]

Re: "啟思"的家長 (any branch) please come in.

1314,
我個仔一定唔識劃畫, 一定老師捉住佢來畫, 我真係好想好想睇下幅畫.
你點知是我個仔劃架???

各位,
好開心, 明天開如連續4日做"呀四", 可以痴足仔女4日.      做跟得媽咪     

Re: "啟思"的家長 (any branch) please come in.

mother904,

thank you !
我今年年尾報定名先, 沒有上午班就慘, 到時都唔知讀唔 讀好.

1314,

x'mas d 相未放復活節假前我已經收到, 碟就未收到, 如果收到x'mas碟通知聲.
好似上次派abc song vcd, 老師話已經比了我, 我check 清楚書包都沒有. 之後先補番比我.  有時都唔知x'mas 是未派or留了派比我, 好彩現在有大家傾下, 先知各位只收了相, 未收vcd.
1314 係問問老師係唔係留了沒有派相比你.

1314,

昨日收到聖誕聯歡會隻碟, 我個仔在表演時差唔多全程被同學仔"庶"住, 只係最後果一刻先見到個様.  同我自己拍完全冇分別     
1314 你囡囡表演時出現了幾次

1314,

我個仔都係咁, 以前2歲大A-Z 都識晒, 現在成日唔記得, 我叫佢溫書, 佢就話嫲嫲同佢溫了or 今日已經做了功課(是我自己在出面買d習作比佢做) 唔駛溫, 日日都掛住玩.  遲d k2 開始有功課做真係唔知點好!!!

1314,
我間中都有入來look look, 多數齊睇.  我驚一出聲就閙個仔. 今晚又比佢激親.  
你有沒有參加今個星期六家教會的活動, 改了星期日舉行, 今日收到班主任來電話我們有得去了好開心    
你囡囡轉了全日班, 我o地又少了機會見面了.

candytl,
我都多謝你既意見.    

1314,

去舊啟德機場, 好似參觀小型飛機.
我知有模型飛機表演, 另外我又唔記得了.

1314,

我多數6/8唔返學校編班了, maybe 我奶奶or我老公去. 因為我已經冇假扣了.     

好快, 下星期四開始放暑假, 你有什麼按排比個女, 我就乜都冇.       

各位,

現在在萬寜買滿$50/1張單計及持有學生証及用小童八達通比錢, 即可免費一張戲飛, 但間間萬寜做法唔同, 有d要帶麻小朋友一齊買, 有d 唔駛.  (但只限於MCL JP 銅鑼灣、MCL 康怡及MCL將軍澳這三間戲院及睇10:30前早埸)
快d換番幾張同囝囝囡囡放暑假去睇”荒失失xx”啦.

1314,

真係唔近我o地, 不過我都換了幾張, 已經plan 好一日行程, 準備帶個仔去睇      
好彩你沒有參加小型飛機, 我老公話果日好熱, 又沒有嘢睇, 初初我個仔都好悶, 之後見到真實直昇機起飛先算好d. (我果日成日在家湊女, 因為個女 )
返麻聽日就開始放暑假, 各位媽咪心情如何, 我就好煩, 唔知個仔整整一個月裡有什麼好做.  

各位,大家知唔知今年學費加了幾多???

各位,
明天開始放暑假了, 今日派成績表及其他努作.
嘩.........原來平時我們比咁多雜費, 原來有本咁樣勞作冊.  整整一年在學校所劃過d晝, 集於一本簿度.  好正呀.
不過, 我有張美勞好想拎返, 唔知問學校拎唔拎得返呢???(因為我個仔有張美勞貼於樓梯度展覽, 果張我都覺得劃得幾滿意)

各位,
開如同仔女做暑期習作未???
我今日開了始,但個仔好衰.做到好肉酸.
真想買過本比佢做過.

1314,

暑期作業已經做完, 現在欠新典範未做.
我老公要我快快同個仔做晒, 要學佢放假要即刻做晒d功課.

slau,

我個仔是讀帝堡城"啟思", 都ok.
返學返得幾開心.

ho_fish,

你個囡囡係唔係轉了

slau 寫道:
聽聞"啟思"著重創意及啟發, 會否欠缺學術性?

sorry, 我唔明, 你指乜嘢學術性     

各位早晨!
這個暑期叫佢都唔起身, 今日我奶奶一叫我個仔即刻起身返學. 我幾驚他放完長假唔肯返學.

1314,

你囡囡今日第一日返全日班, 習唔習慣???
‹ 上一主題|下一主題