用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York約克幼稚園 4年總結+你問我答 [UPDATE]
go

York約克幼稚園 4年總結+你問我答 [UPDATE]   [複製鏈接]

回覆樓主:

好鼓舞,好正面, 多謝分享! 呢間學校真係要使好多錢,但質素滿意,停課期間,學校好努力比好多學習渠道學生,制作好多教材,日日online class,好用心。

回覆樓主:

我個仔係讀埋MI, 每次放長假都好掛住老師和同學,加上今次疫情停課太耐,佢成日講真係好想返學。

回覆樓主:

好認同係開心谷

islz 發表於 20-5-8 17:01
回覆 chriskaan 的帖子

O甘好!!! 認真是良心企業丫...

我鐘意佢商業喎,比到質素出來,能與時並進,我真係知道我啲錢用咗去邊喎。

hariet909 發表於 20-4-16 14:39
我都系果句:如果有其他選擇 不需要讀york

如想讀私幼,有很多好選擇如Lh Kv Km SC think Sh等等

也不是哦,York係我2nd choice

wendyyiu 發表於 20-5-13 12:39
回覆 islz 的帖子

我就Short cut 左, 讀 KV + 加去以前教YORK的Net英國老師Center上課 (又平又好) 因為跟Y ...

Delete

回覆樓主:

我路過多口搭咀,其實York課程內容深, 校長隨著一個方向,就是要孩子玩著來谷的方向,去設計教學生的方法,這一點校長在簡介會有講過,校長係一個好有拍 力的人,佢雖然年紀大,但腦筋不停轉,不只會安於現狀,她不停諗方法去進步,另外,我覺得校長都谷啲老師的, 因為校長好有要求,佢好緊張啲老師去用統一嘅方法去教小朋友,我孩子由N1(K1) 已經週六返學校上 興趣班, 不時見啲老師們一齊聚集喺課程內被training 去點教小朋友,身為家長也是消費者,其實感到付出了錢,也得到質素的保證。
這校開的學位很多, 收的學生也多, 坦白講學生程度不同,我孩子就是中游程度嗰批, 但學校教的課程多也深,最少學校提供了出來,  就看孩子的吸收能力吧。

yaucheung 發表於 20-6-9 21:43
想問問其他York用家,我呢家準備幫阿仔報k2 mi,我諗緊報3日/5日。

坦白講,5日內容好吸引,基本上父母唔 ...

我感覺5日好啲,小朋友唔使攪到日日啲schedule唔同, 生理上容易適應。
我是5日班的用家,我小朋友返得好開心。

pinochai 發表於 20-6-13 11:31
請問返5日mi學費幾錢?

$5600/月 包一餐午餐, 印象少量額外費用, 只記得額外比過一次百幾蚊買顏料圍裙費,佢包好多考cert的training, 但如果你參加考試,費用就自己再比。

回覆樓主:

ABC 近年做得好出色,事實上能夠彌補一些幼稚園英文上的不足。

dada1709 發表於 20-8-25 00:13
請問york 既MI 課程幾月開始上的?
係咪學校會選學生的?
(剛轉校去york)

學校聲稱會揀,但我覺得好大機會得,始終呢間學校財政上真的很有實力,開咗好多校舍好進取,真係每年都可以收好多學生,只要你願意付學費,佢就肯提供有質素環境和教育,小朋友好仲意好仲意返學,我個人感覺,好多考K1小朋友,喺其他幼稚園被揀走(純粹個人判斷) ,就入York, 喺york到讀到K3 個底打得好好,英文根基札實,我嗰個被train得好有自信,好仲意舉手答問題,返學開心。

回覆樓主:

K3 開學已經要閱讀理解, 學校氣氛令到小朋友仲意舉手答問題,但答問題要求完整句子。

Jdimwangt 發表於 21-3-2 00:35
YORK行政混亂沒開始返學,已經深有體會,我兩個小朋友九月返K1,收到offer馬上寫支票寄信交留位費,一月底 ...

我以前 都擔心過行程太亂, 因為以前都聽過呢啲事件, 但我大嗰個小朋友讀咗呢間學校 不經不覺 已經讀咗三年, 覺得學校 組織很多很多活動, 真是有很多行政上的流程安排, 但這三年裏面 行政暢順沒有問題。

另外我仲有一個小朋友都報了約克, 也問過學校,也是未有收到我們的支票, 應該是未開始處理。
‹ 上一主題|下一主題