用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下
樓主: yauling
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下

心心,peony,

chloe 都係話帶藍色圖片, 我會係 IKEA 雜誌叫佢揾d有用圖片,我幫佢剪,佢負責貼,貼係 A 4 紙上, 幾好玩架. 我見 IKEA 書有好多岩用圖片.

我見有d 同學帶物件, 但 chloe 每次都係話圖片, 我今日咪問下 ms. Li, 佢話同小朋友講" 藍色物件既圖片", 佢話方便小朋友帶返去,不過物件都ok既  

尋日 chloe 同我講要帶 BB 相 ,明明係 next week,今日都有帶到, 但問過 miss li 佢話冇講到, 我念佢係偷聽到我同其他mami 傾電話, 又話帶 :evil:

nc class,

下個禮拜大執位,唔知 chloe 今次會唔會同 peony or naoki 一組

仲有, 亮亮= nicole, sabrina 叻叻

jess,

今朝我遲左見到 sabrina, 佢仲同我打招呼, 佢而家應該返得好開心

[
下個禮拜要帶bb相?係點架?
大執位?咁快呀,Sabrina連同枱果兩個男仔都仲未搞得清楚叫咩名喎?
Crystal,
想問下妳,妳去接Chloe時多數係幾時問Miss.Li 問題架? 上次我同爸爸去接佢,見佢哋都好似好忙咁,我連同佢講多句都唔好意思,驚阻住佢.......問下妳嘅經驗,下次可以醒d :wink:
想約妳同Chloe聽日大環山見啊,得唔得閒? [/quote]

jess,

上次家長日己講左next week帶張bb相, 我念係帶一張佢細個時bb既相, 不過miss li 習慣 monday 先同佢地講, 所以 sabrina 唔知.

好似一個月執一次,等佢可認識每個小朋友, 禁都好既, 同檯仲有 Alex & bosco.

其實放學時間問野都ok, 不過你上次好似第一個入到去,所以mis li 比較 busy, 你如果有野想傾可以遲小小,等d家長走禁d就可以留低問下野, miss li 都好樂意同家長傾. 不過我地個rm 係飯堂, d 嬸嬸好快入黎準備 lunch, 攪到你唔好意思傾太耐, 5-10mins 都ok 既

唔好意思,尋日同 chloe 出左街, miss左你 msg, 下個禮拜一至四你邊日ok? 可以落去玩下

sumyinmama,

chloe 係細女班, 今日未見有 homework wor. 唔知大仔班係咪一樣

心心,
今日我遲左,搭十先返到,到我走時搭11, 終於見到一個好cute 既"冬菇頭大眼仔", naoki 行緊去洗手, 佢架 school bus 都幾遲下wor.
chloe 而家同 naoki & peony 都係小貓組. chloe 同 naoki 坐隔離添. 仲有一個叫 ambose & 琳琳.   

校長 寫道:
Crystal
我想問下妳有冇幫chloe報學校以外的課外活動呀    有時間約妳去飲茶呀

hi, cc,
chloe 而家只係 sat 學緊 ballet & drawing, 飲茶? 好呀.幾時?
Chloe 今次做功課又出奇地乖, 好快完成畫點wor,希望以後都係就好

心心,
Ms sarah 今次係第ニ次請假, 上次請左3 days, 今次1 day.佢好似比較弱, 成日失聲, 佢唔番 miss Li 返學放學 一個頂哂,都幾辛苦 only 英文堂有另一 net 入黎, 一定冇禁好, 都唔知佢地進度點, 係蝕d.

gladys
Chloe 都係好少提起佢架

NC
Miss lI 話因為尋日1個頂忙得滯so 唔記得派功課,今日先派番 Chloe 又好合作,好怏做完

我都有參加義工, 分左去做教具

心心,

我都好期待1124 去旅行, 大家可以見下面 chat 下.

聽講 世光件 sweater 100% wool, 好似仲有背心賣添, 我都念緊買唔買校褸

校長,

please check pm.

hermanma,

我都係世光買校服, 套運動衫係甩哂色, 條領變左淡粉紅, 我冇用柔順劑都係–樣, call 佢地問下, 個四眼佬仲死唔認甩色, 話d貨一定冇甩色, 冇人投訴過, 我大佢話落去比佢睇, 佢話唔好落去, 佢d貨唔會甩色, 仲 cut 我線, 幾鬼嬲
最嬲係佢唔認會甩紅色, 一d 售後服務都冇, $ 又貴人成倍

heiheima

想問下 大溢d 運動衫d 料好唔好? 係咪 一d 都冇甩紅? 我唔知 hippo 定大溢 d 料好d?

有冇mami 睇過兩間可比d 意見?

心心,

今日見到 nakoi 己換左季, 你係邊間買校服?
birthday party 應該 join 唔到, 因 sunday 要 family  day.
1124 旅行見啦.

hi,all

今日去左 TST hipo 買多套 uniform, 返齊哂碼, dress 有 size 24 & 25, 26, sweater 有 size 24, 25, PE 衫都有 size 24 & 25, 仲有件 PE 衫真係洗時冇甩色, 好過世光個件好多, ヌ平成半, 好抵着

jess647,

chloe 今日帶左套 醫生玩具返學玩. 好開心.
呢個week 揾日係下面玩,ok?
‹ 上一主題|下一主題