用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 S位老師信箱
go

S位老師信箱   [複製鏈接]

引用:請問你有教師資格嗎?例如學前的QKT+/+C+CW

原帖由 小牧媽咪 於 16-01-07 發表
請問你有教師資格嗎?例如學前的QKT / C CW / CE?
小牧媽咪,你好嗎!我終於再次見到你了。你可能唔記得我。我在三年前在親子王國得到你的二手衫仔。你是免費送給我。我現在還好有印象的。當時我帶住個肚及帶著第二女去觀塘mtr交收!再次感謝您。好攪笑!我第二女常常記者帶眼鏡及扎馬尾的媽媽就說小牧媽咪呀灬所以你幫助過人原來小朋友是會記在心裏的!祝福你

引用:Quote:原帖由+hidi127+於+16-01-07+發表小

原帖由 小牧媽咪 於 16-01-07 發表
Hello,我仲記得你,不知不覺已經三年了,你的三個小朋友好嗎?怎麼會在這版撞返你?

...
我當時有提過我大仔有阿氏保加症,又意外有了第三個BB。所以好彩有你。雖然不是什麼貴重物品,但在我心中是一份窩心的禮物。多謝你。我好想在bk王國再次多謝你。但偏偏就在這裡看到你的帖。所以我好開心和二女說我找到你了,我現在才醒起你當時説你是教特殊教育的。最黑暗的日子也過去了。但我會堅強去面對的。如果你有時間就去看看我其他留言。你就會明白我心裏所說的

引用:Quote:原帖由+hidi127+於+16-01-08+發表我

原帖由 小牧媽咪 於 16-01-08 發表
已經爬完文,那仔仔將會排協康的陳宗漢?個間好好吖👍🏻👍🏻👍&#12799 ...
多謝妳!

回覆:小牧媽咪 的帖子

係呀!剛剛在十一月份排協康會,希望今年九月可以入讀啦,現正申請到関愛基金在協康會做小肌肉訓練。想請教你,是否每位小朋友初初透過遊戲學習呢?因為我陪他一起上堂時,做一些簡單訓練。然後再加深難度?麻煩你

引用:Quote:原帖由+hidi127+於+16-01-09+發表係

原帖由 小牧媽咪 於 16-01-10 發表
咁小朋友最大嘅興趣都係玩,治療師用「玩」嘅方式去達成小朋友需要訓練嘅目標,咁事半功倍之餘,小朋友又肯 ...
Thank you ver much

回覆樓主

小牧媽媽:你好,我想請教你什麼是:大小肌肉(大於-2SD)是指什麼?是與同齡小朋友相差幾多呢?阿仔今年5year
‹ 上一主題|下一主題