用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 聯招取錄醫科生 港大41%新低 中大續逾六成 ...
樓主: 小時了了
go

聯招取錄醫科生 港大41%新低 中大續逾六成   [複製鏈接]

b3410 發表於 23-10-30 17:09
原來你都有去,我也有去。感覺港大今年都幾落力宣傳,準備的也很充足。樓上admission consultation, 孔教授 ...
HKU 推銷DMS同 CUHK 介紹GPS用唔同手法
另外牙醫我都有睇, Dr Mike Leung 相對貼地兼親民既簡介會, 感覺反而最好
不過明顯, 牙科簡介會既 preparation 無兩間醫學院咁充足

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

猴子爸 發表於 23-11-3 13:06
“正如前面所講,IB最爲荒謬的是,某一年,在HK約2300個考生的情況下,未經統一公開試,僅僅以各校的校内評核作 ...
DBS每年(至少近6/7年)都會為DSE同IBDP考生覆核, 所以佢每年都有覆核前後既成績 (尤其係IBDP, 年年有公佈兼上報紙)
所以唔需要核實

CIS我就無留意, 因為唔係我杯茶

猴子爸    發表於 23-11-3 17:50
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊