用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 英皇家長交流區
樓主: HIMAMA
go

英皇家長交流區   [複製鏈接]

講得啱!!
原帖由 hhma 於 10-11-10 18:03 發表
好行夾唔送啦........LOL

cman_li

雖然我個仔仲未選科, 但我都想問吓...關於藝術及音樂方面學校又會有咩安排???

謝謝你既回覆!, 那麼有沒有提及上課既安排?
原帖由 mhddm 於 10-11-11 13:07 發表
三)正在修讀新高中音樂科的同學,須表明會否將音樂科視為他的第三個選修科。同學若將音樂科為他的第三個選修科,在分派選修科時,他只會獲派兩個選修科

四)同學若將音樂科作為他額外加修的第四科,在分派選修科時,他仍會獲派三 ...

呢個校長真係幾好, 連我個仔都讚佢好, 起碼見到佢有HEART, 佢做咁多嘢都係想D 學生好"姐", 況且校長係學校既靈魂, 如果佢都抱住等退休既心態咁就死梗啦! 至於扣操行分...上課安靜係同學既責任唔想上堂都唔好應響想學嘢既同學啦!

原帖由 Bowiema 於 11-9-5 23:23 發表
今年好多變動呀~~ 最好係終於唔駛再著/攞住件校褸, 雖然要著指定冷衫, 都好呀~~

請問有d 咩變動, 可否分享吓? 另外想問件指定冷衫幾時先有得買呀?
Thanks!

原帖由 tws_anna 於 11-9-9 11:02 發表
請問有無人係東區補習緊數學?私人或補習社都可以,日日咁hea法我驚佢dum懒晒,佢D同學係張X珊同女X,日日都要做功課,下星期仲test添,我地仲喺到....... ...

唉! 你要有心理準備, 以往兩年亞仔都幾乎係0功課, 唔知今年會唔會好d 啦!

原帖由 samuel89 於 11-9-9 11:44 發表

今年亞仔都幾乎係0功課, 請問你有咩好計...... 下年要揀科啦亞仔都未訓醒,點算?

我仲可以點呀? 我個衰仔火燒眼眉都唔識死!!!! 之前佢有提過吓話聽d 師兄講F3 會好多功課喎, 係就好啦!  可惜仲未見呢!

原帖由 hhma 於 11-9-9 12:55 發表
0功課, 0 quiz
考試後就會知要做d咩

hhma,
你亞仔聽教聽話又肯主動溫書就梗係唔駛擔心啦! 羡慕C我!

原帖由 tws_anna 於 11-9-9 14:40 發表
都唔明點解要F3先多功課,經過兩年超hea嘅生活,到時要佢做都無用。人地一早已開turble,我地仲要等兩年先起步,點追?

過往兩年簡直係心如止水     其望呢個校長盡快改善咁就"啊尼陀佛" la

原帖由 samuel89 於 11-9-9 15:21 發表

我聽前任校長講入king's既都系"叻仔"......意下之意好似話以佢經驗佢地都系"自動波",叫我地唔使"擔心"......問題系阿仔入king's後習慣左0功課, 0 quiz 就hea到而家.... ...

唉! 我地唔係要勁多功課,  希望有適量既功課"供"固佢地既學業姐, 呢兩年既轉 變太大, F3先來多功課都唔知仲可唔可以PUSH到啦!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊