用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 sjc chatroom
樓主: 147258
go

sjc chatroom [複製鏈接]

Re: sjc chatroom

BBChu,

其本上我之前plan的行程都去晒, 但係outlet 只係去左Lafete, 但係因為去到已經6點幾, 只係行左好短時間, 收穫當然係好少啦. 講到食野, 係最唔煩的一拍, 我雖然都去左我好想食的地方, 但係因囝囝實在太活躍啦! 都食唔到一陳就成日都要話走, 要去玩. 所以都冇啖好食, 連你話個間餃子店都冇去試.

lv,

我囝囝平時食野都好麻煩, 佢係學校同屋企可以乜都食, 但係係街就只係食齋飯同齋麵, 見到有菜or肉都會唔食揀開. 所以食係好煩架! 不過好彩佢都肯仲食下乳酪同飲下鮮奶, 如果唔係真係乜營養都冇啦!

"新幹線"的野只係買左2件衫咋, 其他都冇乜買. 但係佢都有好多"旅行的回憶"架, 因為唔知係唔係遺傳左我鍾意買野的性格, 所以乜都話要買, 就連係"便利店"都要話呢樣買個樣又要買. 總之比佢激死! 不過佢真係玩得開心, 好似我比D相佢睇, 佢都仲好開心話比我地知D相係邊度, 仲話要再去多次.

其實雖然今次都幾辛苦, 不過如果有機會都會再帶佢去. 因為我覺得日本真係好岩小朋友玩.

BBChu,

你呢? 你的台灣之旅如何?

BBChu,

咁買得多唔多書呀?

sally1,

你想買個隻"非枝"貼, 有冇詳細資料呀? 因為佢下星期尾出發啦, 如果你要買, 請你send D 資料比我啦!

chuenma,

我之前見到K2媽咪係BK的資料, 冇記錯係上學期開始, 每星期一次.

lv,

如果可以陪兩日, 我就兩日都會陪呀!

lv,

我本來都有唸過去北海道, 但係最終唸住東京會岩佢玩多D.

lv,

但我怕公司有URGENT 野唔比我放假 (我估唔會掛.....  )

唔會咁"邪"架! 希望到時我地兩日都見啦!

Tomkate,

你係邊區返工呀? 有乜新樓盤呀? 可唔可以只係放上午呀? 因為好似兩日都係陪1個鍾.

Dear all,

如果我的資料冇錯, sjc係每個星期五下午有課外活動比學生架, 不過唔知K1有冇, 我會去打聽下, 有資料再話比你地知啦!

Tomkate,

我咁係唔會笑你啦! 因為我都想學, 請問你有冇好介紹? 你係邊度學?

lv,
唔該晒你的資料.

各位,
我岩岩問過, 佢地話今年K1係10月開始有課外活動, 可自由參加!

Tomkate,
我都想同你一齊學, 不過我星期五同六都唔得, 個miss係唔係一定要星期五or六先至教架? 其他日子有冇架? 另外如果去第二個泳池可唔可以架? 唔該晒!

Tomkate,

唔該..........!

Tomkate,

非常....唔該! 請你pm個電話比我啦!

BBChu,

係呀收足12個月車費, 另外頭2日(12&13)會係返學要自已安排同小朋友返去學校冇校車接, 而放學就會有校車安排, 可以有兩位家長陪同一齊搭.

另外, 你有冇睇"一屋兩家三姓人"(無線8pm-9pm)呀! 我見上個星期結尾個時有鳴謝"聖若望英文書院--幼稚園部"因為我好少睇呢個劇, 想問下你係唔係有影學校入面.

sally1,

係呀! 我問過校車部林太, 佢話要收足12個月車費.

12 & 13 要自己反, 放就有校車接.
嘜佢地安排得咁奇怪呀.8月都要比車費架啦.

係呀我都有問過佢佢話返學冇校車的安排會彈性D, 等家長可以自由 選擇其他方法返學, 至於放學佢話有校車搭係因為想小朋友適應下搭校車喎.  

唔知有無得要求學校安排反去個程呢?

我諗要到註冊日同佢地講下!

Tomkate,

請 check PM.

mjzz,

其實如果大家都有興趣的話, 都可以了解一下在唔影響學校運作大前題下去商議, 不過我建議有個代表及了解一下有幾多家長會有咁o既要求之後, 才集中安排, 否則一堆話今個月, 果堆又話年尾, 會唔係太好~

同意!

不如做個list報名啦!

同意(想了解/參觀一下幼稚園內環境及設施)
BBChu (8月k1)
亮亮媽咪 (8月k1)
新幹線(8月k1)

成立幼稚園家長教師會
BBChu (AGREE)
亮亮媽咪 (AGREE)  
新幹線 (Agree)

悠悠媽咪,
你好! 多謝你的資料,  我諗我多數會係8月2日啦! 如果有機會我都想見下你呀!

BBChu,
你會係邊日去註冊呀?
‹ 上一主題|下一主題