用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 CTY Summer Program-HKU
發新帖回覆
樓主: MommyBB
go

CTY Summer Program-HKU   [複製鏈接]

b3410 發表於 20-3-5 12:32
我自己冇試過CTY online math.  不過我覺得HKAGE都有algebra 之類的網課,免費添。所以數學online主要在HKA ...

我仔仔啱啱俾 CTY 收咗,乜都唔識,想問下學分係咪對高年班先有用?佢而家得grade 2 係咪 d 學分或成績係冇用?

tiffany168168 發表於 20-3-6 20:16
我仔小二時考了SCAT, 不過今年小三先參加online course, 見而家停課咁得閒,佢報Grade 5數學,俾咗3個月錢 ...

係咪報 individual ? 但我個小朋友得 grade 2 可唔可以報高 d 年級?會唔會報咗但唔收?

tiffany168168 發表於 20-3-6 23:12
@都敏俊C, 唔知點解我覆唔到你。
grade 2 都可以越級報高級的科目,不過你要show 到你小朋友有能力,要cty  ...

謝謝你答覆,係咪揀咗課程,佢地再審批?因為初次報,唔太識點做

b3410 發表於 20-4-3 08:43
今年HK site課程取消了
小朋友每年暑假最期盼的活動冇咗

係啦 收到 email 話取消

咁早已經講定,2021年暑假唔開 summer course

小曳人 發表於 20-12-15 09:48
我仔一直無參加,諗住升中之後join,睇嚟,可能都係無緣...佢地可能要搞virtual summer camp
...

我本來諗住個仔呢1,2年報下香港呢個先,等佢見識下其他叻人,冇諗過咁早就話唔開
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊