用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 "啟思"的家長 (any branch) please come in. ...
樓主: yungmum
go

"啟思"的家長 (any branch) please come in. [複製鏈接]

Re: "啟思"的家長 (any branch) please come in.

Hi vivianjasper,
我囡囡應該係同你囝囝同一班呀, 我囡囡叫博雅蘋果組的,
日日由婆婆湊返學, 佢又係成日唱歌仔呀, 隻"幼小的歌"CD就比佢聽爛啦!要dup定幾個copies呀!  
日後多些傾傾啦!

Re: "啟思"的家長 (any branch) please come in.

Hi vivianjasper,

Sorry! 記錯咗, 我囡囡係"香橙組"先啱
9月5日家長會應該會去o架!
首"寶寶愛踏步",有new version 喎, 囡囡唱: [一二,一二,天天做運動.]咁 好搞笑     

Dear all,

AnnLok囡囡 - 新元朗中心

Hi tszkiuma,

新元朗中心的啟思有幼兒班, 我囡囡同vivianjasper囝囝都讀緊half day N1. 同埋好似冇全日班喎, 你可以打去check 吓o架.
So far 囡囡返咗啟思都有3星期, 都幾好, 幾開心, 你可以考慮吓俾你囝囝讀呀. 畢竟元朗區冇咩Nursery可選擇呀.  

Hi 旻旻媽咪,
我都同意vivianjasper的講法, 雖然啟思個校舍"書Sit"咗啲,但我都係欣賞佢既都學方式同理念,老師,園長都好有愛心, 又近屋企, 可以行路返學, 因唔放心咁細BB坐校車, 當中有一定風險, 打風落雨就更加, 所以當初有諗過比亞女去天水圍讀N1, 但最後都打消這個念頭. 其實, 最重要係小朋友可以開開心心地去享受她們的幼稚園生活o麻.

Hi Erco,
"芍穎"應係同我囡囡"博雅"一組的,可能係坐對面喎.囡囡格離係個日本小妹妹, 佢話人地叫"Mo Mo" 喎.
我囡囡日日都係由婆婆揍返放的, 因我要返工呀.

Vivianjasper,
我媽媽話昨天放學遇到個媽咪, 話同我係網友, 係咪你呀,你是全職媽咪嗎? 好羨慕你呀!
‹ 上一主題|下一主題