用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 sjc chatroom
樓主: 147258
go

sjc chatroom [複製鏈接]

Re: sjc chatroom

新幹線, 你真係好腳頭 , 同你傾完之後可以入到bk, 咦..... 唔通你有特別渠道同我上報去bk, 不過都冇咩所謂啦, 近日都忙到死.......

你地一班人去荔枝角公園咁開心, 我撞正兩日都有o野做~  :cry:

我想問, 有冇人買o左海洋公園全年票? 可以的話約埋一齊去丫下次~
我們應該感恩 神的話語令人清醒

「嶺南之風」是一個中式公園,於二零零零年十一月十一日正式開放給市民遊覽,每日的開放時間為上午七時正至下午十一時正。由於公園位處九龍荔枝角的填海區,而荔枝又是嶺南名果,故以傳統嶺南風格造園。全園面積達12 500平方米,水景面積約為2 600平方米,佔全園面積約百分之二十。

整個公園分為十個景區,園內的建築物皆環繞著中央水池向外伸延,以院落迴廊為布局。其建築藝術也是採用嶺南風格,如陶塑、瓦作、灰塑、石雕和木砌等,而假山石則以英德太湖石為主。此外,園內掛有多副對聯,撰聯人有梁啟超、劉華東、李文田、康有為等。公園由東門至橋廊屋檐,均綴以彩色光纖燈飾,令園景在月夜下更添嫵媚。園的內外廣植樹木,綠樹成蔭;此外,更有精緻的盆景擺設,供遊人欣賞。

----> 更多資料荔枝角公園介紹

shanshan, 你囡囡有冇叫你比錢佢捐呀??? 我個b就冇, 不過我都發現佢呢幾日好似隻雀咁係咁唱   不過星期一返工時間真係幾難攪

另外有冇媽咪可以比info我, 我分唔清以下幾樣o野;

1. 敬老會禮物 , 捐錢 , 聚餐 , 係唔係全部要做 ? 幾時開始 ??
2. 遊戲日禮物 , 捐錢 , 去玩 , 係唔係全部都要 ? 捐款同敬老會有咩分別 ?? 咁即係唔係兩邊都要比錢 , 同埋咩金額會合適 ???
3. 聖誕節有冇遊戲日或慶祝??? 如果有, 同本身遊戲日係唔係同一時期 ????

12月份佢地會玩到好high

bbchu, 海洋公園兒童王國未有自由潮, 因為我個個月都去(除了7~9月太熱), d同志通常係大人區多, 佢地會搭吊車去睇上面d表演, 我就好少去上面~ 而且兒童王國度都幾多遊戲可讓小朋友一齊成班玩, 考慮一下啦
上個星期五塞車, 5:20先到~ 如果你今個星期五都接囡囡, 等埋我囉~  

新幹線, 近呢兩個月元朗同天水圍有多個大型活動, 你時間如何??? 特別係元朗運動節, 有多個不同日子的表演, 如果你到天水圍, 不妨call我啦~ 比d入場劵你3個~

sally1, 你地今個星期照去呀, 我講緊係下次再攪o既活動....

因為我呢兩個星期日都有o野做 :cry:  你地玩得開心d啦~

Tomkate, 恭喜恭喜, 今次真係飲得杯落囉~   係呢, 老師有冇話係表演唱歌之餘, 仲要唔要跳埋舞?? 記得拍攝整個過程, 呢d係好開心o既回憶, 不過記得比佢食早餐之後先去表演呀~

啤啤豬, 我今日都會湊仔, 不過會2:30同朋友在尖咀食完飯就冇咩行程, 可能行下海運, 你有冇興趣早d出來飲杯o野咁呀??? 如果係call我啦~

bbchu, 我今日又食又拎, 真係失禮 下次唔好咁啦~

新幹線你知嗎, bbchu係公司大巨, 絕對令人羨慕打工皇帝的感覺~

bbchu, 你個囡要請小朋友食o野啦~ :wink:

我個仔一科94(因為睇錯條蕉係月亮 ), 另一科扣成10分, 就係中文生子..... 可唔可以搵你個囡同zach補習先~   其他都係100~

不過想問一問, 呢d測驗有咩用? 係咪日後上小學評估的? 如果係下次就真係要溫書~

bbchu,  你囡囡有冇份整先.... 如果有就一定幫襯啦~

shanshan, 你囡囡有冇話要整o野食返學校? 點解我個b成日都冇講番學校d事件比我知 定係老師冇講呢.....

另外有冇人可以幫我搵到波波池d波呀, 大約要500個, 今早bbchu叫我搵屈人氏, 元朗幾間都冇..... 死火~ 星期日要用來做活動的..... 唔該大家經過各大商號同我留意一下~

校董說: 兩位校長..... 又有貓仔隊嗎?

唔講佢地無聊o野先, 先講多謝新幹線, 20個唔該

另外有個戶外遊戲日介紹比大家....
(以下內文)

飛越無限遊戲街2004

不論你是任何年紀,你都必定會曾經試過遊玩,無論是與鄰居玩「捉迷藏」;與你的兄弟姊妹「扮老師」;自己一個砌「雪花片」;都可讓你樂上大半天,這是屬於大家的集體回憶。

智樂兒童遊樂協會將與香港會計師公會合辦「飛越無限遊戲街2004」,今年遊戲日的主題是「流傳遊戲」,目的推廣「遊戲代代相傳」的訊息,讓到場的男女老少經歷從過往流傳下來的遊戲;見証它在流傳過程中的變化;齊齊創造將來流傳下去的玩意。更讓遊戲打破彼此年齡的界限,使大家一齊感受遊戲的樂趣,重溫遊戲的真諦。

遊戲日詳情如下︰
日期︰2004年12月12日 (星期日)
時間︰下午一時至六時
地點︰中環遮打道行人專用區
費用︰全免

我同兩個b好支持佢地的活動.... 之前有d相在元朗活動影的, 希望12月12日在中環見

圖片1

圖片2

圖片3

圖片4

bbchu, 你有冇info有關戶外大型inflatable可以在那裡買? thx!

新幹線.... 你唔係話..... 仲要減肥
明天如果你地仲有體力去的話, 你就call我啦到時.....

新幹線 寫道:
[quote]shall we go together???

ShanShan,
好呀! 到時約好嗎?

sally1,
囝囝琴晚終於同我講話"我仲未入錢落個錢"罌"喎!", 所以我今日比左錢佢入落去啦! 另外你知唔知有個"鮮奶生魚湯"可以增肥. 我有食譜, 你要唔要?

BBChu,
我琴晚終於填左敬老大會回條啦(唔去)![/quote]

玩咩支持呀?? "歡樂滿若望"善舉???  

我都好似未比過錢zach去買咩o野, 如果係咁, 佢九成九食霸王餐   

shanshan, 你個囡囡有冇留番隻左翼比zach呀 如果可以打隻蝴蝶結丫~

bbchu, 聖誕假有幾多日陪個囡呀? 會唔會出遊? 定係已經安排好節目在港渡過?? 如果係在港.... 攪d小朋友節目丫~

我老婆整了[茶葉蛋]同[花生米通], 唔知幾時推出發售呢?

bbchu, 20號你地有約會咩???? 去邊度玩咁呀??

恨死人啦, 有份表演真係開心, 不過想問, 唔去d學生係咪即係放假? 如果咁就辛苦了~ :cry:

20號就唔得了, 不如聖誕節攪下節目啦~

Tomkate, 入元朗我地頭唔搵我..... 好沙膽喎~

呀~~~~~~~~~~~~~ 冇     

小朋友睇下果邊..... 有飛機呀     

啤啤豬.....