用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會
go

06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會

Me too, my daughter is admitted to AM class.

醒目開學勳章

Hi HOLONGMAMA,

My daughter was in the same time and room as your son.

HOLONGMAMA 寫道:
dns,
my son interview at 10:50am room 102

醒目開學勳章

我喺門口等嗰陣仲同兩個女仔媽咪傾過偈,會唔會你係其中一個 - no la, 我淨係掛住教亞女見到老師要講也咋.

我淨係記得有個男仔係 Dabby 陪佢考的, 入到 classroom 就坐在背住窗個位.  

我就坐在他隔離, 我囡囡短頭髮, 果日著左件粉紅色有毛毛領的褸, 炭灰色裙仔, 有冇印象呀!

醒目開學勳章

我囡囡果日係有 D 傷風咳, 不過我冇戴眼鏡, 我長直頭髮架, 果日著住件綠綠籃籃的長身冷衫.

係咪我講果個男仔後來去搶你個仔 D 玩具呀.

我都係working mom, 但囡囡就響 99 到訓, 所以我夜晚都仲有 D 私人時間.

醒目開學勳章

哈哈, 我都幾好記性呀!

小朋友爭玩具真係好難被免的, 不過響 interview 發生就真係扎洗 D, 好彩都 OK.

我都係睇有個家長 Willingwong88 教路, Miss 一來我就同囡囡睇書, 見到擦牙就即刻同佢唱"向上擦, 向下擦", 囡囡就好合作, 好專心的跟我一齋唱, 我見個 Miss 都好滿意呀.

醒目開學勳章

我也跟大家拜個早年,

祝大家心想事成, 身體健康, 媽咪們就越黎越靚, 越黎越 FIT,
小寶寶就快高長大, 聰明伶俐.     

醒目開學勳章

等我都 update 下

2006年禮賢K1
>>AM<<
1) Holongmama===朗朗 (荃灣) DEC,02
2) TungTungB===彤彤 (慈雲山) Feb,03

醒目開學勳章

等我都 update 下先:-

1. 宜家番緊 full day N1, 不過頭3個月我只給她番 half day, 因她不肯在學校訓覺, 宜家就OK.

2. 番左 N1 就冇再讀 playgroup 了.

3. 若兩歲半就介左日夜片, 宜家多數都 OK, 不過偶然都會失手.

4. 老師說她在學校肯自已食飯, 但在家只吃兩啖就唔食   

5. 上大人廁所 -- 都未夠高自已坐上去, 但就識自已坐 potty 大大及小小.

6. 諗住過左 terrible two stage 會好 D, 唉! 宜家又到 horrible three stage, 就黎激到我嘔血啦   

7. 7:30am wake up -- 扭計 -- 飲 milk -- 出門番學 --
放學 -- 又要扭一大餐先番到屋企 -- 去公園玩一陣 --
沖涼 -- 食飯 -- 親子時間 -- 10:00pm 上床 sleeping

8. 識數 1-10, 但不認得
     識唱 ABC song, 但都是不認得
     自已個名 - of course 唔認得 la.

醒目開學勳章

Re: 2006禮賢K1同學媽咪會

Hi all,

我今天都係叫奶奶去註冊.  我囡囡會搭 no 5 校車的.

我都以為運動衫都係向 1/8 時購買, 但手冊話請家長直接向金洋購買, 我唸要自已去買喇.

講到校服, 初初知道只須穿背心時都有點不喜歡, 好似不太像番學, 但呀女宜家番緊 N1, 每朝都好辛苦的才

醒目開學勳章

Gathering --- 好呀, 大型公園野餐好似幾好喎.

醒目開學勳章

8月1日我都唔可以join 大家 lunch 啦, 因我會叫99去註冊呀, 下次搞 Sat or Sun gathering 我先參加啦.

醒目開學勳章

都係時候核對下d班別喇。

上午幼勇班 :
1) yy (yypiano)
2) longlong (holongma)
3) Tung Tung (tungtungb)
我地其中一個班主任應是何老師呀.

上午幼愛班 :
1) timothy (kllp)

下午幼望班:
1) wingwing (mendynam)

下午幼信班:

醒目開學勳章

上午幼勇班 :
1) yy (yypiano)
2) longlong (holongma)
3) Tung Tung (tungtungb)
4) 焯焯 (焯媽媽)

上午幼愛班 :
1) timothy (kllp)
2) 龍柱 (龍柱ma)

下午幼望班:
1) wingwing (mendynam)
2) Jovi (yiuyiu730)
3)kai to (carmanbb)

下午幼信班:

醒目開學勳章

我都買左一套 PE 及兩件背心, 不過老實講, 件背心相對真係好貴, 唔係好抵   

醒目開學勳章

我都問左司機叔叔喇, 我 8:15 am 上車, 放學就 12:20 pm 到屋企, 我覺得都幾好.

醒目開學勳章

HOLONGMAMA,

可唔可以試下自已搵保母車呀!

醒目開學勳章

龍柱,

係我自已call 司機叔叔架, 我上車係慈雲山, 架車會先去慈雲山, 再沿路去鳳德個邊, 我諗我先上車過你喇.

放學我會去鳳德

醒目開學勳章

焯媽媽,

係呀, 你可以去 school websit - 學校簡介 - 校舍設施睇睇.

醒目開學勳章

Hi All,

2006-2007 上學期 calender 已出左啦, 大家可以 plan 定拿 annual leave la.   

醒目開學勳章

上午幼勇班 :
1) yy (yypiano)-太子/Oct,03--西瓜組
2) longlong (holongma)-荃灣/DEC,02--蘋果組
3) Tung Tung (tungtungb)-慈雲山/Feb,03 - 提子組
4) 焯焯 (焯媽媽)-土瓜灣/NOV,03
5) Macy(dorismama)-Yau Tong/Apr,03-----未知

上午幼愛班 :
1) timothy (kllp)-tsuen wan/Dec,02
2) 德揚 (龍柱ma)-黃大仙/Dec,02
3) Mavis (dns)-美孚/Jan,03-----未知
4) 騫騫 (蕎騫媽)-Kwai Chung/Oct,03
5) Tung (Tung'sMum)-Whampoa/Nov,03
6) Karsten ( Karsten's Mum)
7) 銳楠 (小虎仔媽媽)

我地其中一個班主任應是王老師呀.

下午幼望班:
1) wingwing (mendynam)-Yau Tong/Jul,03
2) Jovi (yiuyiu730)-diamond hill/July,03 蘋果組
3) kai to (carmanbb)-tuen mun/Oct,03
4) Kuk Kuk(megakuk)-Cheung Sha Wan/Aug,03(甜橙組)
5) Karina穎怡(kaman-wingyee)-Tsing Yi/Aug,03 蘋果組
6) 政宜(joeysuen)- Ngau Tau Kok / Oct,03 / 西瓜組

下午幼信班:
1)Christy (tyty)-Kwun Tong/May,03
2) 柏謙 (仙姐)-Shatin/Sept 03
3) Kimmie (YUNG) / TKO / Feb 03

‹ 上一主題|下一主題