用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲 ...
樓主: monkeybaby
go

請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文? [複製鏈接]

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

pinkylee 寫道:
meowmeowmama~~

我今天打在電話給個SALES,佢話會員買部新太空寶寶係HK2200元,如果唔係會員要2800,真係搞錯~~

不過我部寶寶未壞,唔打算換新囉,放況,現在仲沒有貨喎~~其實佢地早幾個前知道有新機出架啦,但都不告訴D客,真係有點過份~

唔係嘛!我雖然買咗都成半年,但個寶寶間唔中都short short 地,short完又好返,我見仲用到所以冇攞去換,咁而家出咗新嘢,我部舊嘅有問題點算呀     

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

731mom,
已PM咗資料俾你,Please check PM~ :wink:  :wink:

各位,
今日剛收到emil.下星期日有個免費嘅英語唱遊班,係帶埋小朋友去玩的,你哋有冇人會去呀?

仲諗住又有得玩TIM,咁做咩EMIL俾我呀     

emmypun,
你個BB30個月大你可以買HE2 & SBB1先,SBB2我覺得遲多一兩年先啱用,MUG佢哋出咗D大大本圖書咩?係咪新出架?
emmypun 寫道:
30個月大係咪只有SBB2 arm 駛?  
太空寶寶買唔買好呢?   
其他我幾鍾意佢d大大本圖書.  

emmypun,
我就有買喇!因為我覺得可以用嚟吸引我個仔,同埋SPACE BOBO唔係淨係發聲咁簡單,佢會有埋配音,如CAR..砵砵聲,動物有動物聲,可是加深小朋友對物件嘅認識同印象.仲有故事裡面人物對話嘅高低音調,係配合埋圖畫同人物表情的;還有頭幾課係用歌仔嚟教生字的,如果用SPACE BOBO會有埋MUSIC,會傳神D。

nonorabbit ,
我舊年呢個時候買,當時我仔都已經28個月,我買咗HE1同SBB1,so far到現在都未盡用晒套教材,因為我覺得最初佢只會認圖晝去記住呢樣物件個名稱,跟住可以教佢認圖畫+認字,到差不多k2/k3時就可以只教他生字or串字及句子,我個人覺得套教材可以用到5-6歲   
‹ 上一主題|下一主題