用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會
樓主: dns
go

06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會 [複製鏈接]

Re: 2006禮賢K1同學媽咪會

各位,
咁不如就confirm12:00pm"意粉屋"啦~
我過幾日book完位再通知大家~

日期:8月1日(註冊日)
地點:又一城意粉屋食 lunch
時間:12:00pm
>>報名<<
=================================
1) dorismama------1A1B
2) dns----1A maybe 2B-----before 10:00am back to school
3) tyty--------------1A1B
4) yiuyiu73----------1A1B
5) holongma----1A1B maybe 2A before 10:00am back to school
6) 仙姐------1A1B-----around 11:00am back to school
7)yypiano-----2A1B-----around 11am back to school
8)kaman-wingyee----2A1B-----around11:00am back to school
9)龍柱mama-----1A1B------before 10am too

係bor....俾你哋提醒我,我工人都未識去學校,雖然亞仔會搭校車,但有咩頭暈身慶或有咩urgent嘢都可能要去學校揍,我都係帶埋工人出嚟走一轉先

地點:又一城意粉屋食 lunch
>>報名<<
=================================
1) dorismama------1A1B
2) dns----1A 1B
4) yiuyiu73----------1A1B
5) holongma----2A1B -----around 10:30am back to school
6) 仙姐------1A1B-----around 11:00am back to school
7)yypiano-----2A1B-----around 11am back to school
8)kaman-wingyee----2A1B-----around11:00am back to school
9)龍柱mama-----1A1B------before 10am too

咁點算好呀?    或者轉"翰騰閣"飲茶會唔會好d呀?
可以BOOK兩張大枱   
[quote]
龍柱 寫道:
各位媽咪! 好老實, 又一城的意粉屋好細㗎咋! 如果可以嘅話, 叫你哋嘅工人去完學校先行回家. 如果唔喺, 一行成30人, 我唸意粉屋都幾難留枱比我哋.  因為我知道佢哋有大部份的枱是fix咗嘅卡枱.  各位媽咪, 点睇呢?

地點:新世紀美心
>>報名<<
1) dorismama------1A1B -- 約11:00am(confirmed)
2) dns--------------1A 1B--約10:30am (CONFIRMED)
4) yiuyiu730---------2A1B -- 約11:00am (Confirmed)
5) holongma--------2A1B -- 約 10:30am(confirmed)
6) 仙姐------------- 1A1B -- 約10:30am (CONFIRMED)
7) yypiano--------- 2A1B -- 約 11:00am
8) kaman-wingyee-2A1B -- 約10:30am (CONFIRMED)
9) 龍柱mama-------1A1B -- 約 10:30am (CONFIRMED)

龍柱,
請check pm~~

想問吓學校附近係咪有小巴可以去到新世紀   

yypiano,
行.......我唔係好識路,加上亞仔行多兩步就要抱,又咁c熱,咪攞我命 :tongue:  :tongue:
yypiano 寫道:
HOLONGMAMA,
沿住條達之路一路行落去,經過花墟,再沿住洗衣街行就到喇,唔遠,我諗住行過去咋。

龍柱,
唔該晒你呀!安排妥當   

各位,聽日見   

各位,
有相睇喇~

CLICK HERE "第一次聚會"

九個小朋友走埋一齊失晒控,想影一張正經嘅相,真係好難   

yy & dns,
已emil 俾你哋, pls. ckeck~

都係時候核對下d班別喇。

上午幼勇班 :
1) yy (yypiano)
2) longlong (holongma)

上午幼愛班 :
1) timothy (kllp)

下午幼望班:
1) wingwing (mendynam)

下午幼信班:

TungTungB,
今日何老師同我講佢係勇班嘅班主任呀!

係囉~我哋搞多d gathering咪可以成日見面囉

龍柱媽,
朗朗都好鍾意同德楊玩,佢返到屋企又話要去德楊屋企玩,我話媽咪都唔知德楊住喺邊,佢話:『我知呀!我聽到德楊話佢住喺花園呀!你帶我去花園搵佢咪得囉!』    亞仔你冇嘢呀   
不過嗰日真係唔好意思,朗朗冇lala扭計,真係失禮   
[quote]
龍柱 寫道:
各位媽咪,唔洗客氣! 至緊要大家開心

龍柱噚日同longlong玩得好癲呀! 好似好friend咁! 但係佢又唔記得longlong個名, 淨係話果個藍色衫個人  真係比佢  咁無記性! 但係佢又記得有兩個"欣欣"wor,  唔通佢對"小美人"興趣多d

KLLP,
你就好啦!8:00先上車,我噚晚都收到司機叔叔電話,佢同我講要大約7:30上車,我即時眼都突埋    我平時8:15分先見到禮賢架校車喺葵興出現,我屋苑距離葵興只不過10分鐘車程,點知佢話葵興架車d時間full晒,返到學校要8:50,所以呢架車上唔到我嗰度,佢另外搵架走青衣嘅車特登早d嚟車我個仔(第一站),先再入青衣所有站後再返禮賢(約8:40),因呢架校車要再去第二間學校,但我個仔變咗要搭個幾鐘頭車先返到學校,坐都坐到呆啦!家陣我都唔知點算    7:30上車即係要6點幾就起身,仲早過人哋返小學   

TungTungB,
我都唔知喺邊樹搵其他褓姆車   
TungTungB 寫道:
HOLONGMAMA,

可唔可以試下自已搵保母車呀!

焯媽媽,
其實我噚晚都有同司機講,如果真係要咁早上車,我情願自己返工前帶佢落葵興上車,因我平時返工會搭小巴落葵興轉地鐵,好多時都會撞見禮賢架車經過,佢聽到我咁講就話不如等佢再度清楚同真係用車試一次路程,睇吓有冇辦法先,如果冇.....我諗都係自己揍落葵興上車,放學就跟足全程   
焯媽媽 寫道:
[quote]

會唔會考慮, 叫工人帶一半, 舉例, 工人由荃灣出美孚或其他地方, 等校車由美孚接囝囝返學校, 放學就全程跟校車....

總好過搭個幾鐘車先返到學校...

焯媽媽,
花園裡面仲有沙池玩tim   
焯媽媽 寫道:
大家知唔知, 學校是否有個大花園讓兒童玩的?? 我奶奶話係教堂後面有個很大的花園...

如果是真的, 那兒童的活動空間便很大...

yypiano,
嗰日飲完茶朗朗聽到龍柱媽話同龍柱去冒險樂園打保齡,佢又話要跟住去,點知玩到唔肯走,仲喺商場度大喊大叫,失禮C人,:tongue:  :tongue:龍柱好乖,媽咪話玩完10蚊就要走,佢都冇扭計即刻走   
yypiano 寫道:
holongmama,
果日朗朗扭計咩,點解我唔多覺既??
我個yy呢幾日猛話要返學呀,佢話好好玩喎,下,都未返,就咁講,佢係唔係代入咗果日去飲茶果單呀。咁就弊啦,要講清楚佢知返學係無茶飲既,又無馬拉糕(佢既至愛),唔知佢接唔接受到呢??

蕎蕎騫騫媽咪,
我諗係校車個ee打嚟,因我都係咁夜先收到佢電話,佢都係問係咪幼勇班xxx家長,話同我核對地址,可能個ee講漏咗係校車打嚟啫。
蕎蕎騫騫媽咪 寫道:
我想問問大家星期四晚9點半左右, 有沒有收到學校打電話去你們屋企? 我老公聽電話ga... 收左線之後我問我老公咩o野事, 佢話係學校打電話來核對資料wor..., 學校點會夜~嗎嗎~打電話來, 我真係一頭霧水     

yiuyiu730,
jovi個case同朗朗一樣,佢學畫畫學咗九個月,一直都好鍾意,我話唔俾佢學都唔制,點知上個月有一堂突然間話唔想去,仲話以後都唔去,咁我問佢點解唔學呀?你不嬲都好鍾意,佢話x老師鬧佢,話佢畫得唔靚,(心諗有冇搞錯呀,小朋友需要鼓勵架嘛!咁打擊小朋友嘅自尊心    )咁我話如果媽咪同你去第二度跟另一個老師畫好唔好,佢就話咁就去,所以我都同佢轉第二間學。

上午幼勇班 :
1) yy (yypiano)
2) longlong (holongma)
3) Tung Tung (tungtungb)
4) 焯焯 (焯媽媽)
我地其中一個班主任應是何老師呀.

上午幼愛班 :
1) timothy (kllp)
2) 德揚 (龍柱ma)
3) Mavis (dns)
4) 騫騫 (蕎騫媽)
5) Tung (Tung'sMum)
6) Karsten ( Karsten's Mum)
我地其中一個班主任應是王老師呀.

下午幼望班:
1) wingwing (mendynam)
2) Jovi (yiuyiu730)
3) kai to (carmanbb)
4) Kuk Kuk (megakuk)
5) Karina 穎怡 (kaman-wingyee)
6) 政宜(joeysuen)

下午幼信班:
1)Christy (tyty)
2) 柏謙 (仙姐)
3) Macy(dorismama)

幼勇班都係一樣咁人丁單薄     
‹ 上一主題|下一主題