用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃官 vs 港同
發新帖回覆
樓主: kiwi2007
go

荃官 vs 港同 [複製鏈接]

kiwi2007 發表於 24-4-2 23:50
如果有得揀,老闆會點揀?

報得荃官睇怕新界人, 雖然好鍾意港同, 但實在太遠了⋯⋯

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

twhkleung 發表於 24-4-3 10:21
因為5+數百周比荃少, 如佢Bio/Chem/Econ 特別高, 即5+數多由埋d 科而來. 咁你都岩, 讀理應該去百周, 文或未 ...

Bio/Chem/Econ唔知2間中學各開幾多班? 1班同2班or最後去考人數又唔同演繹。

twhkleung 發表於 24-4-3 10:51
剛计过, 應只开一班而非3班(2班機會都唔高, 可能某一科開到两班, 其它一班). ...

2間都係一班?

twhkleung 發表於 24-4-3 10:59
之前开幾多班不可能知, 但考時得番一班較夾到条數

所以x科5+%高真係反映精英先讀到呢個level   →讀到呢D熱門科……

kiwi2007 發表於 24-4-3 13:54
荃威花園初期,背山兼遠眺海,曾經吸引勁多中產家庭,尤其是教師。
綠陽新邨入伙後更加唔駛講,教師/公務 ...

荃葵青區最近直資都深水埗

kiwi2007 發表於 24-4-3 14:14
所以 YWC 當年突然轉直資,攪到滿城風雨:
~深水埗街坊要求還我零學費 S1 位
~荃葵青街坊熱烈歡迎兼瞓身入 ...

當年我諗住幫阿仔報3間直資, 另外2間舞雷公咁遠, 最近嗰間YW記錯deadline 日期錯過咗我呢個阿媽真抵打!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊