用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York約克幼稚園 4年總結+你問我答 [UPDATE]
樓主: islz
go

York約克幼稚園 4年總結+你問我答 [UPDATE]   [複製鏈接]

睇左好多關於York
用家大部分都讚好
我想了解下
York 中文我見教得都幾深
程度上會差過出面名幼嗎?eg LHSCetc..
York 小朋友比出面人感覺比較曳,用家們點睇?
York 小朋友會歸類為邊類小朋友?
SC : 活潑醒目
LH: 動靜皆宜
York?

islz 發表於 20-4-8 17:38
York 中文我見教得都幾深
程度上會差過出面名幼嗎?eg LHSCetc..不好比較, 因為我只有一名小朋友, 只讀過 ...

Haha! 多謝你。小朋友屬於慢熱觀察型,,你覺得學校會唔會幫到小朋友建立自信心或者大膽啲?同埋學生都比較多,你覺得老師對小朋友嘅關注程度夠唔夠?老師有冇愛心呀?不好意思,其實我都幾like York, 但又有d擔心

Nbs 發表於 20-4-16 12:56
唔介意我搭少少咀。
之前我女喺九龍塘讀咗一年 n 班.我一星期幾次去接佢放學,都見到5-6個KV 小朋友連家長 ...

KV? 應該唔關York 事?

Nbs 發表於 20-4-16 13:01
唔關唔關
只係我見你問York 的小朋友乖唔乖又同其他名幼比較,所以搭下咀only. 我諗住KV 都係名幼其中一間 ...

咁請問小朋友讀左一年,有咩感受丫^^

Nbs 發表於 20-4-16 13:54
我女唔係讀KV 啊

我知丫,我意思係York 嗰一年,你有咩感受?小朋友開心?校園生活如何?分享下丫,thanks

不過so far 我聽落讚好嘅都係用家,話唔好嘅都係非用家。

不如,有冇用家覺得York 好or 唔好都分享下啦!

其實比錢小朋友又帶到嘢返屋企,又有咩問題呢?比得開心用得開心學得開心(emoji)

回覆 fadgare 的帖子

會唔會有超大選擇唔去SK班?

我估好多超大都去了某d幼稚園,

請問SK有幾多班呢?通常會唔會收唔到咁多超大b?

‹ 上一主題|下一主題