用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局香港道教聯合會圓玄小學 first interview 混亂情況
樓主: hohochichi
go

first interview 混亂情況   [複製鏈接]

李大人 發表於 17-9-24 18:38
回覆 ckysand 的帖子

今次好彩比屯門元朗家長,知道呢件事,查下查下原來上年間學校又有野衰,雙重派位, ...

其實上年單雙重派位事件,到底係圓玄出錯定係EDB出錯根本無人知!!EDB從無交代!
再者,有雙重派位的十幾個學生,本身自己都係靠實力考入直資+先天優勢獲派自行學位(可能父母舊生、世襲、宗教等等)
通常都係d百無既人先會去葡萄人地。
其實大把直私學校都係自行出結果後才放榜架啦,咁又點啫,咪又係只可揀一間註冊。考不到直私,只可怪自已技不如人吧!

李大人 發表於 17-9-24 23:38
回覆 yokulami 的帖子

係百幾個學生,估唔到呢間小學家長,亦係求求其其,唉… ...

上年有雙重派位的只有十幾個學生咋。。。。

mashedpotato 發表於 17-9-24 23:45
如你所說,我地仔女可能真的技不如人,但係請問你當時在場嗎?你知唔知道我被此學校累到另一間學校面試遲 ...

兩樣都唔係!
我唔明你re我乜?
我隻隻字都只係講緊上年單新聞咋喎?
咁都理解唔到咩?

hohochichi 發表於 17-9-25 00:13
hahaha, 雖然我唔知你真正身份係咩, 其實我開post都係講今年混亂情況, 唔知點解無端端會講左上年既野。我 ...

其實我只係回應某會員講上年單新聞啫!對你地既野都無評論,更加無興趣想知令千金有幾多second / offer

唔好見到有唔同意見既人就認定人地係打手先得架!!!

hohochichi 發表於 17-9-25 00:24
我咪話某會員講上年既新聞law, 我唔明你re我乜?

好簡單,因為你re我囉

回覆樓主

無話唔俾人re post,只係較早前你同我講既野都唔關我事,我又無意討論你地既苦況,又無話學校做法點點點,只想講下上年雙重派位單新聞咋!
另外就係樓主問我做咩re佢,咁我咪禮貌上答佢因爲你re我,我咪回下你咁囉!好簡單!
唔好一見道不同就起哂鋼啦!
‹ 上一主題|下一主題