用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫家長會
樓主: vvmakyy
go

金巴倫家長會 [複製鏈接]

Re: 想問金巴倫家長 - 新生註冊通知書一事

佢是比公公婆婆湊, 公公又食煙, 好難避免,
我好鄧佢辛苦

仔仔5月出世,  可能男仔無咁細心照顧自己, 同埋佢係一流就好勁係好難控制(沬嗰吓!!) 我見過佢自己沬但係慘不忍睹!!!!

嘩!  譚玉瑛姐姐講故事!!  我都鍾意呀!!  學校同譚玉瑛姐姐唔知係未好熟呢??  因為學校有好多佢d相!!!

各位媽咪,
又多一個例子金巴倫派到好學校啦!!  Eirene 個女第一輪已經派到心水學校,  真的!!我問了好多都是派得好好!!  vvmakyy  妳話呢???

vvmakyy ,
我好希望入津校,  就算跨區都要博一博,  唔得就等叩門, 因我想有弟弟/妹妹,  如果讀私小負擔太大,  

vvmakyy ,
馬鞍山

vvmakyy,
馬鞍山無咩好的小學,  所以要跨網, 或者跨沙田啦!!
但我有能力想般九龍城

vvmakyy ,
我早前已發現了!!     
請問妳知唔知金巴倫8月?開學呀???
因我同事放大假呀!!!

hohan ,
妳已決定了主意, (鄧)妳開心!! 個惱可以停吓唔使咁煩!!  妳有問題即管問啦!!   因我知道金巴倫topic的媽咪是好好咩都肯答!!  真的!!我所知的都是她們笞我的!!!     

各位媽咪,
我覺得以自私少少的角度來看,學校收生不足總好過超收, 一斑1:15,  好過1:20或以上, 咁係未好d呢!! hohan 講得對, 九龍塘近年多了學校及出生率又低佐!!
其他屋村學校不足生情況更加嚴重呀!!!!
   真慘!!

Smarties,
校長interview時,問what your name?  指住apple,
what colour,  半中文, 半英文咁問亞仔, 今日坐咩野車來,  同邊個一齊來, 比架巴士亞仔問巴士點行呀??等等, 一般問題好似傾計問!!   

EstherCheng ,
引.....""個個都問佢係咪XX""   ,  

咁xx是什麼??

Smarties ,
hello!!妳囡囡是否05年才入讀k1呀??in佐未呀?? 住邊居呢??
hohan:  請問妳又住邊居呢??     

Smarties ,
其實我地之前個個都咁煩惱的!  我真的比唔到妳更好的意見,因為我地在此的媽咪已選擇了金巴倫,正如我之前同hohan也講過,每間學校都有好處及壞處,就算入學之後覺得唔答才轉都得,我無好似其他媽咪咁排咁奈隊取form,  妳考佐先啦!! 留意吓我地的留言會知得更多! 唔好比咁大壓力自己,  凡事向好方面諗!!   船到橋頭自然直!!       

CMMANDY ,
我諗佢地應該講緊SUMMER COURSE的試斑

vvmakyy ,
pls, check the PM
mickeywinnie

Dear SNall mame,
昨天收到學校信6月26日(六) 回校辦入學手續, 妳們收到了嗎?是否同一日呢??  我幣啦!!因我遺失了留位費的單據!!  學校是否真的會不認呢??

hohan ,
另一個topic仲有個金巴倫媽咪,不如請她入來一齊傾呀!!    我打了去學校佢話找到record就可以了!!

Vvmakyy,
我唔知邊間, 但上一兩個月睇報紙話: 來年將有(好似50%以上)的幼稚園加價申請, (20-30%不變) , (有d 減價)係記得咁多, 細節數字唔記得,  要上網check 才知。
Hohan,
封信有寫編了邊斑咩??  我看不到呀!!

Hohan,
Thank you!等我今晚回家再看,
All ma,
我看到書單原來有些我已有了, 因亞仔讀p.n.都有些少一樣的書(但殘d),如果妳小朋友讀過p.n.的就留意吓!!

‹ 上一主題|下一主題