用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 sjc chatroom
樓主: 147258
go

sjc chatroom [複製鏈接]

Re: sjc chatroom

新幹線
妳吾好嚇我啦!  妳老公咁斯文, 都會 咩!

pokpokmami
please check pm.

sally1
妳另我諗起教工人煮野既時期, 我會叫佢睇住我煮一次, 由於我煮野好快, 所以佢見我咁快手, 都吾敢慢.  早期我係放工先買'食送', 所以六點半佢先開始煮, 而我七點半就要開飯.  

h2dog1
我係六月尾出發, 所以stephy做吾到評估, 我已寫左信去學校請假, 吾知學校會吾會安排早d考, 我會遲些問老師.

心郁郁. 咪去law! 我地係魔鬼  

另外, 我個囡有時都會話吾鍾意留係學校, 所以妳吾駛咁擔心.

h2dog1 寫道:

BBChu,
真係好平, 攪到我有d心郁郁 tim, 你安排左幾時出發?

Tomkate,
珀豪真係眾望所歸    

今朝我個女又話唔想留起學校睡覺...  

Tomkate
珀豪仲有冇咳呀??

妳又真係既!  喉嚨痛就要介口啦!  仲有吾好俾珀豪飲凍野呀!

Tomkate 寫道:
[quote]
BBChu 寫道:
Tomkate
珀豪仲有冇咳呀??

BBChu,
有咳呀,我尋日買左ShanShan講果支咳水,我同珀豪兩個一齊飲,今朝都比佢飲左先返學,希望好d啦,尋日同你講完電話之後冇耐,我把聲沙晒呀,仲沉過夏詔聲,而家講野都好辛苦,不過係我自己抵死,喉嚨痛左幾日,尋日仲食兩件炸雞,自己

Tomkate
咳吾好食生果呀!  仲要食凍橙, 真係想好都難.  妳要忍心d.

paklamma
我上次nw, 又ok喎!  反而我吾多鍾意ua.

flyfly
1.  其實k1都係下學期先開始做功課, 如果k1已讀全日, 應該都會做功課.
2. 以我所知, 吾會一開始就全英文, 老師會睇小朋友既能力.  
3.  現派小一係計分數和住址, 同讀邊間幼稚園係無關係.  所以我無留意佢派位成績.

flyfly 寫道:
各位家長好!

我將會是sjc新丁家長,什麽都不是太清楚,所以想問一下以下問題:
1)全日班k1會否在學校做功課?
2)是否k1一開始就全英文上課呢? 因爲我兒子在家沒有用英語,我擔心他聼不明白miss講話。
3)知不知道sjc 派小一的成績如何?

謝謝!
flyfly

h2dog1
吾駛啦!  吾該晒!

妳係bangkok買d野, 最終用得晒嗎?

lv
原來妳又起程.  我去過一次都吾係好知定.  做spa我去左divana spa, 可以兩公婆一間room一切做spa.  

h2dog1
翟道翟我都有去, 由於太熱, 我都無點買野, 行左兩個鍾就走啦!  我都好想去做spa呀

h2dog1
妳咁樣旅行法, 咪仲辛苦過返工.  spa or body massage真係好正, 妳下次去試下啦!

h2dog1 寫道:
[quote]
lv 寫道:
妳勁喎! 我遲 d 會去曼谷,有冇好介紹? 食?  spa? shopping? 玩?

係呀 , 你自己去玩or跟團?? 冇嘜好介紹架, 我地次次去親都趕頭趕命, d市集又熱又辛苦, 又要就時間(因為有d只開星期五及六, 有d只開夜晚), 所以由朝早6:00開始行, 直落到11:00pm, 做 spa........我從來未試過架(我唔捨得做咁貴,   ) 食....更加no la...是旦食一餐就算ka la, 趕住博殺ka ma... 所以唔好意思, 幫唔到你    [/quote]

ShanShan, lv
"Sorrico"係六十幾樓頂, 真係好好景, 不過我畏高, 吾敢週圍行, 如妳同囝囝去, 就吾好啦!  因為小朋友走來走去, 好危險.
我上次仲去左係discovery mall既shop, 做nail treatment都好鬼正, 又平!

h2dog1
d按摩師咩大場面未見過呀!  吾駛驚喎!

如果我地幾個去, 可能人地成間舖都買左返黎   

係呀!  不過無妳兩公婆咁浪漫, 我上次係同個girlfriend去.

ShanShan 寫道:
[quote]
BBChu 寫道:
ShanShan, lv
"Sorrico"係六十幾樓頂, 真係好好景, 不過我畏高, 吾敢週圍行, 如妳同囝囝去, 就吾好啦!  因為小朋友走來走去, 好危險.

BBChu
So you've been there too?  Nice ah?   [/quote]

flyfly
吾駛客氣!  有吾消清楚, 歡迎再問啦!  

flyfly 寫道:
BB CHU ,
吾該你啊! 希望仔仔喜歡間學校啦。
FLYFLY

早晨!

我已開新topic.

SJC Parent Club

flyfly
我地sjc chatroom 已轉左去 'sjc parent club', 請留言到那topic.  謝謝和歡迎!
‹ 上一主題|下一主題