用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進~ ...
樓主: 加加媽咪
go

☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進~ [複製鏈接]

Re: ☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進 ~

Ding,

你地青山村咁好, 可以參與家長教師會的會議, 我地兆麟係無的, 家教會委員先可參與。

加加媽咪 寫道:
Hello gigichacha 歡迎你

乜11月28日家長教師會去粉嶺蘆薈天地咩, 係咪一定要參加咗家長教師會先有得去架, 我今年冇參加到喎......

你小朋友係讀咩班架?? 得閒多d入黎傾吓計呀   

加加媽咪,

家教會親子旅行通常都要抽籤, 以家庭組合計(3人), 名額又少, 好難抽中的。

加加媽咪,

我囝囝放學返黎叫我記得帶背囊呀! 佢話老師說會有禮物派的。

angeline

明天星期五開生日會, 不用帶書包呀!  

chunchunmama 寫道:
GOOD MORNING, ALL

YYMom,
今日爸爸下午會同chunchun去醫院做詳細檢查, 睇完再話比你知結果, 鞋托真係幾貴下, 不過, 如果有須要都要買!

我朋友囝囝都在寶血醫院做左鞋托, 佢話雖然貴, 好似要$930, 但係個鞋托係依照你囝囝腳形倒模做的, 可以用年幾兩年, 兼且每年有治療師跟進囝囝情況, 佢話而家反而慳左錢, 因為唔需要再買 dr.kong 的健康鞋, 每年買鞋(黑鞋及返學波鞋)都要千幾蚊, 最慘係著左差不多三年都無改善, 最終都係要做鞋托, 治療師同佢講唔需要買咁貴的鞋, 以後買鞋記得著住鞋托去試鞋, 合適舒服便可以, 所以, 我朋友話反而慳左錢添!   

chunchunmama 寫道:
angeline,
你知唔知朋友囝囝宜家用左鞋托幾耐先有改善呀?
我係電話度問過姑娘, 佢話大部份小朋友穿一對鞋托便有明顯改善喎... 仲有Dr.Kong 既健康鞋係唔可以矯正扁平足...

朋友囝囝著左幾個月, 要半年後覆診先知改善情況, 有消息再話你知!

加加媽咪 寫道:
我都有申請學費減免, 但係我10月份先交表申請, 所以減免係由11月份先開始, 咁你呢?? 至於退款問題, 因為琴日先交學費, 要攞埋張收據先辦到, 諗住聽日先交資料.

無理由喎, 10 月份交表申請, 就算唔由9月開始減, 都應該由10份開始減免, 無理由11 月份先開始的。
‹ 上一主題|下一主題