用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生媽咪會
樓主: Venus
go

民生媽咪會 [複製鏈接]

Re: 民生媽咪會

你好! 我囡囡考到民生下午班,等1月尾交留位費,本人想知多D有關民生幼稚園老師、校內D嬸嬸對小朋友是否一視同仁,功課多唔多,因我是上班一族,而家阿囡能夠入讀,所以想有小朋友係民生讀緊嘅媽咪分享下寳貴經驗,謝謝!
:-P

tungwai

謝謝! 一個星期有一張工作紙? 平時上課用什麼方式上課架?

China

大家照應照應^^

Hi, 我囡囡叫楊綽霖將讀 pm class

Hi, 我囡囡叫楊綽霖將讀 pm class

YOYOMM

Hi, 我個囡囡都派左K1H班, 你搵左校車末呀? 我重諗緊搵百利定搵其它校車,我聽人講百利麻麻地,車就多,但上次係學校門口見個百利聯絡人講就天下無敵,我擔心如果即決定搵百利,如果事後想轉其它校車唔知有冇車位,都好煩...

Hi China & YOYOMM

我個囡囡都係同你地個小朋友一班架, 你地個小朋友係什麼組呢?

Hi China

我個囡都係紅蘿蔔組呀, 叫楊綽霖, 你個仔叫什麼名呢?
我好少上綱, 今日Lunch有 D時間上民生媽咪會睇下
剛開學D家長有咩消息或有D咩講... 我個囡之前有返
Nursery不過頭一日返到學校佢話喊左一陣,我都預左。
今晚佢重話明天唔返學添,比佢激死....

Hi YOYOMM,

我諗班房老師好忙,或者佢地遲D先有時間覆你呢。我都想問老師阿囡上堂情況點,但剛剛返左幾日學,大家都未了解,所以決定過多一星期先打電話問。阿囡呢兩日放學返到黎話好多小朋友喊多數都係男仔,係囉佢話做運動,食茶點
星期一食牛奶餅、飲水,星期二食咸餅、好似都係飲水,睇
佢心情好似都幾OK,但前兩日返學前扭計,今日就食完午飯,自動自覺去換衫返學,今日暫時OK啦。

好似之前學校派左書包每日要帶D嘜書返學你Check吓D通告...

e_jj

Hi YOYOMM & China,

今日收到Ms. Lee電話,佢提我明天帶返兩張學生證返學校,下星期為保安關係會嚴謹D出入學校,及Ms. Lee明天會派每日帶書本嘅List,Ms. Lee都幾有交帶,好開心佢都幾留意小朋友,因阿囡幾情緒化佢都留意到重講返呢幾日阿囡係學校嘅情況,唔洗等到下星期呀。最緊要阿囡返學開心,佢開心我就放心...

China,

Hi! 呢幾日未有時間上綱,唔好意思呀!楊綽霖正是小女呀....係呀阿囡話你個仔坐係隔離架,你個仔仔識左幾多個同學仔呀?阿囡佢講到你個仔個名&蕭婉雯...係咪真係有個蕭婉雯呢???

你是否自己帶阿仔返放學架? 我阿囡話今日佢搭校車嘔....但返到屋企就精神到周屋走

Hi YOYOMM,

我唔比阿囡學芭蕾舞住,because 佢之前係出面學左半年,剛剛係七月佢唔肯學,所以學校有得學我都唔比佢學住,遲D睇佢係唔係真係好想學先決定。

YOYOMM,

Hi, 阿囡一到3歲就學啦,果間芭蕾舞學校係佐敦,因為試左堂,Miss 同我都覺得佢情緒OK及肯跟Miss動作,咪學左半年囉,我諗佢唔係好懂事,佢樣樣野三分鐘熱度,等佢大D先考慮學野,唔好令我咁失望....

YOYOMM

Hi, 我個囡作日返到黎都係話胡煒南扭親隻腳,我諗都係事實啦!!!

China,

Hi, 你話而家D細路係唔係精力過盛,無論男仔或女仔,我阿囡逢落樓梯例必三級跳,遲早一次整到,教極都當你唱歌,
呢排冇收到李老師電話,我諗阿囡呢排係學校OK掛。

你搬去邊區呀?搬屋同裝修都係咁煩....有排拾...

China,

Hi, 好耐冇上黎, 我地係美孚住, 以前阿囡同婆婆公公往, 因為想阿囡跟我地多D,咪自己帶返佢, 等佢唔洗咁蝦公公婆婆, 昨日接阿囡放學終於見到你個仔啦,你阿仔戴眼鏡, 幾度近視呀?

呢個民生媽咪會標題好似唔見左好耐, 近排又出現返喎...

小一會唔會選民生?
‹ 上一主題|下一主題