用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回>
樓主: chunchunmama
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回> [複製鏈接]

書薄$$$$$$

[quote]原文章由 加加媽咪 於 07-7-18 10:58 發表
交咩$$ar ??

原文章由 YYMom 於 07-7-18 11:04 發表
我suggest siulun...方便d:loveliness: :loveliness: :loveliness:

其實唔係ar , 個袋放ka係情情之次未拿ka課本同工具
e細佬係唔係讀全日班.....

原文章由 YYMom 於 07-7-19 10:24 發表
情情都唔弱ar , 情媽個袋都放唔晒   ...

情媽, ...

All Mom Goodafternoon......

無妹妹份......

原文章由 gigichacha 於 07-7-24 12:26 發表
會去 disneyland & ocean park, 八月中就去長隆水上樂園, 住番三日兩夜.(p.s. 不過全部都無妹妹份, 唔好話俾佢知 wor.)

咁又係, 濕疹真係好辛苦:( :( , kiuma 你 8月份 d節目都好精彩 war , kiu kiu 實好開心la :D :D , 唔我都要開始計劃吓

原文章由 gigichacha 於 07-7-24 14:28 發表
係 ar, 佢頂唔住 d 咁熱 kei 天氣. 我唔想佢 d 濕疹惡化, 所以留佢同姐姐係"冷氣間", 即係屋企. 我真係一片苦心ka.

chunma,

睇到d相都估到兩兄弟一定好開心la

原文章由 chunchunmama 於 07-7-24 15:34 發表

我返黎啦

kima,

kiki 學游水點le , 都好耐無見到kiki...:) :)

Kima & Kama,

多謝你地祝福, 時間真係好快, 9月已然到我la , 我都未定到,不過之前都去過蒙茵感覺都好好,9月希望再去睇多幾間,希望有決定&可以一take過 , 其實學游水都唔易war , kiki 願意去學都已經好好la , 情情都唔願意 , 慢慢來la一定得wei.....   

原文章由 kikimom 於 07-7-24 17:56 發表
情媽

我同你真係好耐冇見啦..不過就同情爸.情悄係sui lun 撞過下啦.kiki學swimming 點..so. too bad...聽日都唔知點算..

你又點呀..9月又到你果批入小一表喎...有咩心儀學校呀..聽kiuma講今年e批好多第一 ...

longma , 係呢你又準備暑假去邊呢......

原文章由 LongLong_ma 於 07-7-25 12:21 發表
情媽~~~放心啦....我諗妳呢年都應該唔難....出生率又唔算高....好好準備揀一間適合的學校俾情情啦....我相信一定得kei

kiuma, 但係今年唔知點解好小學校有得參觀,有都只係貼起門口,無通知kei . 我都希望可以淡定但係都:( :(

原文章由 gigichacha 於 07-7-25 15:38 發表
唔係好多 jet, 得一個 friend 揀蒙恩, 結果派左去第四志願....胡少渠上午, 我地有 d surprise jet.

p.s. 另外有 d 同事 kei 親友都好順利派到第一志願, 唔識驚 wor, 淡定自然有機 ka la. :victo ...

kima,

kiki 真係頭腦轉數高

原文章由 kikimom 於 07-7-25 12:47 發表
都好呀..kiukiu佢地都讀得好開心..

kiki係唔多願意學ka..我都係big佢咋.我同佢講如果唔學以後就唔可以去沙灘同泳池玩...以後有d甘節目.你要係屋企.我自己去.點知佢同我講甘邊個睇往我呀..得我一個係屋企呀:v ...

即係辛苦阿媽la...................   

原文章由 chunchunmama 於 07-7-25 16:20 發表
我諗我哋間學校嘅情況都一樣

我又訂.................湊埋我
ps. 公主果種

原文章由 LongLong_ma 於 07-7-27 13:21 發表
D公仔好靚呀~~~我都好想整呀~~唔該湊埋我呀!!!

QUOTE:
原文章由 kikimom 於 07-7-27 09:40 發表
all~~

你隔離八度有個整lab ...

yymom,

得閒就上來分亨下..........好玩吧......食咗d:loveliness: :loveliness: :loveliness:

chunma,

你真係好, 狗年幾大就有好多問題,我隻狗都開始有問題:( :( ,辛苦你...............

原文章由 chunchunmama 於 07-7-27 13:34 發表
longma,

隻狗仲食得瞓得, 生命力好強, 有時隻腳無咩力行唔到, 我餵佢飲水都唔制, 要用自已力量不斷嘗試起身, 真係無哂力先俾我餵佢...
見佢咁辛苦都唔想放棄自己, 我怎會忍心係呢一刻先唔要佢呢?
唯 ...

chunma,

我隻狗已經係隻老狗12歲la , 係隻北京佢已經睇得唔清楚&好遲緩,食狗糧都要用水浸.....:-| :-| 前兩日有d:cry: :cry:

原文章由 chunchunmama 於 07-7-27 14:04 發表
情媽,

你隻狗幾大呀? 咁佢有咩問題呢?

kima

原文章由 kikimom 於 07-7-27 14:15 發表
longma & chingma

冇問題.就算你地唔訂我都會訂..因為d公主同史力好吸引...你地返去慢慢睇先點整就通知我la..集合晒先一次訂..

:time: :time: :time: :time:

原文章由 LongLong_ma 於 07-7-27 14:32 發表
KIMA
好呀~~~等我慢慢睇下先.....幾時deadline....通知我喎

longma,

long time no see la, 係呢你準備好小一d書未ar , 暑假longman有無返暑期班.....
‹ 上一主題|下一主題