用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回>
樓主: chunchunmama
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回> [複製鏈接]

Good Morning !!!!

Kiuma,

好law, 光光追完d post 想寫返d 說話潻 ,估唔到話禁快kiuma已經有good news  , kiuma 真利害 . 我之 前都有類似經歷 ,所以真係怕左d外籍工人.

原文章由 gigichacha 於 07-7-31 13:41 發表
好消息!
經過多番努力, 終於搵到一個印傭, 八月尾約滿, 可以係八月中release, 我會係 805 去見一見佢, agent 已經覆左可以係 901前攪掂個 visa.

p.s. 佢依家湊緊兩個10個月& 3歲 kei 細路, 希望佢唔 ...

Kiuma,

無辦法la, 正所謂見過x都唔怕黑.....:tongue: , 不過你真係要小心正如yymom所講...姐姐已經無情如果再有損失真好唔

原文章由 gigichacha 於 07-7-31 15:30 發表
chingma,

唔怪之得見你頻頻撲撲咁接接送送情情都唔請工人la.

yes ..............yes ..............

原文章由 LongLong_ma 於 07-7-31 15:47 發表
係咁ka la....佢地係"身在福中不知福".....永遠佢地都係覺得人地僱主好過我地.....咁咪等佢地出去睇下....咩野叫做好囉 ....

yymom,

d相睇咗la , 兩兄弟好開心war, 你e次旅行非常 ,而且哥哥&細佬收穫都唔錯ar.................:D :D

Good Morning all Mom !!!!!!

Kima,

你收唔收到學琴果張單張ar, 我放入你信箱但係唔記得call 你.....

longma.....

原文章由 LongLong_ma 於 07-8-1 11:15 發表
妳地昨晚真係好利害~~~~

kiuma,

無問題.... , 係war 其實我出現率都真係幾高

原文章由 gigichacha 於 07-7-31 23:52 發表
係 ar, 要搵線人就容易 la, 日更有 ling, 一早一晚有 chingma, 佢 kei 出現頻率極高,  半夜就有 kima, 正 ar.

Kima,

kiki 好叻呀......

原文章由 gigichacha 於 07-8-2 10:56 發表
嘩!勁呀! kiki 叻叻 ar!!

其實 kiki 游到3米, 只要 keep 住同佢練水都 ok ka, 最緊要有人帶佢去多練習.

八月份唔得就星期日 join 我地 la.:)

chunma,

係呀....學樂器真係好重皮...而且好慢長....無論金錢及時間

原文章由 chunchunmama 於 07-8-2 09:30 發表
yymom,

學樂器長遠呢計真係幾重皮 級數越高學費就越貴....
我哋都要"睇餸食飯", 除咗學琴外, 都無咩budget學其他嘢了...
不過, 暑假見chunchun學游水學得幾好, 如果學費唔太貴 ...

kima,

我send order 比你la , 請check pm....

原文章由 kikimom 於 07-8-2 11:42 發表
kiuma

未ar..等埋佢地先..不過星期日會問左想訂個幾位
你有興趣嗎..一齊啦..反正多多你都用得著

chunma

情情學緊小提琴,係佢自己選擇,不過我都唔知點解

原文章由 chunchunmama 於 07-8-3 19:11 發表
真係好漫長, 希望小朋友會珍惜啦.
咁情情學緊咩樂器呀?

kama 你真係要小心身體,好快就開學到時你又要忙,所以要多d休息........

原文章由 LongLong_ma 於 07-8-4 10:21 發表
kama~~~
真係好掛住妳呀~~~快d擇番個良辰吉日....我地可以出黎"wet wet"啦~~~
妳咁忙...要小心身體呀~~~都要注意休息ka

kima,

我還有 - A011 x 1  , 係呢我應該怎樣比錢你呢 ,入信箱..定係......

原文章由 kikimom 於 07-8-4 23:51 發表
all

卡通label最後招集...仲有冇人要訂呀..

longee  - A025 X 4
kiuma   - D020 X1
chunma - A003 X1
longma - A025 X1
yauma  - D020 X 1
chingma - D020 X 1
kama - D001 X 1, D005 X 1

如果有 ...

yymom

all mom good morning !!

[

ki長老早安...... 

happy Thursday night 我來唔到, 因為要出去接情情返來,你地玩得開心d......

我都想,但係情爸依家晚晚都放好夜,佢幫我唔到 ,所以我都好難出來la..... , 你地盡情吃 玩樂 la......

原文章由 kikimom 於 07-8-8 14:12 發表
情媽

連你都玩埋我一份呀..

p.s. 星期四我都知你唔得嫁ka..為有下次先啦..再唔係叫情爸接得唔得呀...

good morning all mom!!!!!
‹ 上一主題|下一主題