用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 "啟思"的家長 (any branch) please come in. ...
樓主: yungmum
go

"啟思"的家長 (any branch) please come in. [複製鏈接]

Re: "啟思"的家長 (any branch) please come in.

oscarBB,

係呀, 930可以著華服呀(唔係中國服), 咁要唔要著套"踢死兔"返學呢?   

但有叫帶中國色彩既野wor, 仲要係926前交tim...

點解有d分校要自己整燈籠, 但阿仔只需帶個買既就ok, 而且又無叫帶食物返去慶祝中秋wor...   
oscarBB 寫道:
foon,
點解我阿仔派張通告話30/9可著華服或便服,但又無話要帶中國色彩的返學?唔通上午班同下午班唔同?  -(

Re: "啟思"的家長 (any branch) please come in.

ho_fish,

仲未唸到呀~~ :cry:  :cry:  :cry:

ho_fish 寫道:
中國手工藝, 我帶左一幅有中國男女公仔著中國服既掛畫返去。你地呢?

oscarBB,

擒日先收到通告, e+心大心細~~你呢?
你咁得閒, 應該參加掛...   
oscarBB 寫道:
foon,
你有無參選家教會理事?

oscarBB,

其實我參加, 交$100, 係咪平時有活動就通知我, 我咩都唔使理架?  如果唔參加,係咪有活動都唔通知同埋無得join呀?
我上年無join呀, 都唔知係點既...e+仲唸緊, 比d意見ar...    

oscarBB 寫道:
foon,
我參加左'家長義工'囉!

oscarBB,

我唔會參選理事, 因為無時間攪活動, 但又唔可以做義工, 因我要返工, 唔可以請假~~~咁即係唔參加la, 最多有活動個陣俾貴d..... :cry:  :cry:

我都知好玩, 不過真係唔可以隨時on call....

oscarBB 寫道:
foon,
如果你參選理事,家教會有活動你就有份負責.
但若你做義工,只係幫下手咋!好似上年我就幫老師帶同學仔去公園(學校隔離).係學校扮年宵....都幾好玩最重要係可以陪阿仔玩嘛!
有無參加,有活動都有得去ga.不過係會員活動既收費就平d.

1314,

祝你囡囡 :

[size=medium]生日快樂, 快高長大, 聰明伶俐, 人見人愛~~

oh.....今日輪到阿仔做逃學威龍, 佢傷風,咳仲有發燒~~ :cry:  :cry:   :cry:
我已經俾佢食左2次退燒藥, 晏d會去see Dr. 希望佢快d好返啦. 好彩佢都唔係吽下吽下, 都無咁擔心.  呢掛真係好多人病, 大家小心照顧d小朋友呀,~~~ :cry:  :cry:

oscarBB,

thank you!  我唸佢睇醫生食藥應該好快無事既, 多謝關心~~

a...今日大wellcome開張, 你有無幫襯呀????
等我今晚都去睇下先~~

oscarBB 寫道:
foon,
阿仔無事嘛?
呢d天氣忽冷忽熱,小朋友特別容易病!!
祝早日康復.

oscarBB,

咁勁~~你都落去趁下熱鬧嘛...

個日我問阿仔有無食茶點, ha..佢e+話日日都有食. 真係good boy!  佢話前日食左 : 牛角飽, 月餅, 仲有楊桃tim wor, 咁多野食又幾正喎~~   

oscarBB 寫道:
foon,
我未落過街呀!不過而家聽到係度'舞獅'.

Haemon,

我個仔上年讀n1個陣, 學費係 $1,800 半日, 全日我又唔係咁清楚wor...      nursery 又好似無全日wor....

我覺得d人都幾好架, 點解佢地唔答你呢?  係咪佢地有調整, 唔想俾錯資料你呀....你可以打電話去問下 :2469 2289

e...你住邊座呀?  得閒真係踢住拖鞋都可以見面呀.   

Haemon,

嘩..你好近OscarBB 喎~~~   
我住1期架, 都係轉個灣o者~~
你係full time mama?  我就要返工lu..... :cry:

Haemon 寫道:
foon,
I liv in phase 2, BLK 8.How about you??

ho_fish,

你都係住屯門咩???   
hehe...我唔知tim..   

我住左大約6年, 不過都唔係好熟周圍環境..

ho_fish 寫道:
foon, Haemon, OscarBB, 你地住左係屯門幾耐呀?  我地其實會唔會之前已經識既呢?

oscarBB,

你係地膽wor...   

今晚2期有花燈會, 你有無去呀?? 1期今年咩都無 :cry:  :cry:

oscarBB 寫道:
我係屯門大架,都有廿幾年la.

Haemon,

e...但無post出來話有活動攪wor???   

你係邊到見到有呀???

Haemon 寫道:
foon,
1期 will have 花燈會 later wor....

1314,

你真係24孝媽咪~~ 我唸你囡囡個日實玩得好開心o者.

阿仔星期五都派左通告, 話可以著華服或者便服返學, 不過唸住俾佢著便服算lu, 男仔好難搵到d靚衫, 都係女仔著數d...   

1314 寫道:
囡囡星期五生日帶佢坐纜車上山頂呀,嘩,由沙田坐火車轉地鐵再坐巴士先去到纜車站,呀囡回程已經累到一上纜車就瞓著,個日皇恩大卸俾佢食左好多雪榚重有雪榚生日蛋榚添呀。

昨日在屋企樓下既童裝店見到套女裝中国服短袖三個骨褲啱呢個天氣著,都係$49咋,買左俾囡囡聽日著番學          

ho_fish,

點解要帶多野返學既, 阿仔個間咩都唔使wor.     

ho_fish 寫道:
今日我個囡帶左2個hello kitty月餅同1個楊桃返學校。明日要帶燒賣, 好似30號又要帶馬拉盞, 我淨係記住佢地要帶d野, 頭都大晒。不過小朋友都會開心既

oscarBB,

嘩, 咁大件事呀? :exclaim:  :exclaim:
e+阿仔無野呀?  去邊度旅行咁梳乎呀??

oscarBB 寫道:
hi,
阿仔星期日跌親整到個嘴.我即刻去左醫院,點知個醫生話要聯針又要留醫,嚇死我.因為好夜,所以都要等第朝先做,我咪諗住第朝先再返去la.我尋日睇返相熟醫生,佢話傷口係大但都唔使聯針,食消炎藥就得,激死

聽日同阿仔去旅行,阿仔本來請一日假jar.而家變左一個禮拜tim.搞到今日無得返去玩.

oscarBB,

好開心bor, 可以去旅行~~我仲未唸住帶阿仔去咁遠, 去下澳門算數..     

不過記得幫阿仔洗傷口,同埋要戒口, 咁樣會快好d....

祝你旅途愉快, 滿載而歸, 手信一大堆 (俾我地...    )

玩得開心d~~~~   

oscarBB 寫道:
foon,
去日本呀.阿仔第一次去旅行,點知佢整成甘... :cry:
本來諗住唔去,但醫生話無問題,但好多野都唔食得囉....

DuncanMaMa,

祝你生個肥肥白白,健康活潑既BB~~
記得生完補返下, 祝你補而不胖, 好快修身成功...

oscarBB,

welcome back 呀~~~

係呀, 有秋季旅行, 但我要返工, 唔知叫工人陪佢去玩得唔得呢?    

你阿仔點呀, 好返d未呀? 有無返學呀?

我想問下, 有才藝表演, 係咪淨係家長會會員先要參加架???

oscarBB 寫道:
hi,
我返來la.大興分校好似有秋季旅行,雖然近近地屯門市鎮公園,都好過無嘛!
‹ 上一主題|下一主題