用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 04 劍鳴幼兒書友fun club
樓主: ianmami
go

04 劍鳴幼兒書友fun club [複製鏈接]

Re: 04 劍鳴幼兒書友fun club

danielboy/bignose
今晚沖凉先麻煩.

re: 9/25 整cake & fun day
整cake 1:30先完, 多數都over run, 整完再趕去Kln tong 個fun day 2pm, 甘個cake 點呢?? 會唔會有問題. 可唔可以提早小小整cake

danielboy, tiffany, jc-mom
多謝晒!
今晚同sara 查藥水, 痛到佢CC下, 心都痛埋. 不過小朋友D傷好快好番ga.

Hugmami
終於講得啦, 等我忍左甘耐都唔敢講.
congratulation      照左仔定女未. 食多D花膠呀, 知無

jc-mom, 我今年成日無啦啦係咁病, 由期氣管, 想有都好難lu    你都加油啦, 咪放氣呀!!!!

danielboy
又比你識破tim, 其實好希望係最prefect ge 時候準備, 我老公呢排又好忙, 好小係HK, 我又忙Sara D野....
宣佈停產--你有無問過你2個老細呀! 肯過你咪.

jc-mom
同你一樣, 個老公成日無係HK, 點整呀!
大家努力啦!!

dan dan 同Janice 開始打電話談情, 人細鬼大.

Sara好驚係咁喊唔要沖涼, 最後都肯long 起隻腳座係bathtub 到係咁2沖1沖
Julia 今晚打左比我. 我話呢排我同sara病左, 開學又忙, 要遲D先得. 佢話無問題, 我Ok 時再打比佢.

我都係甘林, 你都知D日本人好守規舉ga la.

jc-mom
一個月番黎一次
不如你得閒同Janice 飛過去探下佢. e+ 去Thai方便& ticket 都好平. 去多幾次當去做spa.  

danielboy
objection, objection! 你同我地一齊努力啦.

hugmami
eating habit有嘜改變呀?? 你多D係呢度同我地傾下計, 仲要開開心心, 生番個開心果.  

Joy_E
hi ...   你都過黎我地呢邊呀

Makusma
我地有甘多個cake, 你想食邊個先呢....

心心
我地可以組一個怨婦俱樂部, happy ladies night >>你想做組長呀, 我正係join 你個happy ladies night, 有無wine 送埋ga     

please check pm

JJmom
Jade 咁唔liki , 就唔好番啦. 出面仲有好多好ge 地方學野

jc_mom
有時我都覺得hubby 出trip 自已so fu D free D.  

danielboy/心
我地去蒲bar,  話題都會離不開講仔女經. 我可能帶埋Sara出黎woo, 點算.
我林danielboy 都飲得下幾杯.      

9/25 親子整cake 友
代tanny 向大家報告
時間會改為.[size=large]11:15am - 1:30pm
請大家留意 & 準時, 因為我地要1:30pm 準時離開,走下場.
今次因為我地整個blueberry cheese cake要局40min, 再呢斷時間我地會做cookie

danielboy/心
danielboy 你好鬼於呀! 啦撒筒都撞跌埋, 我最多咪雲左係toilet 要兩個friend 抬我番home. 搞到我好想同你去drink 一 drink tim.
我同心一樣, 都係唔等hubby食飯, 工人變左陪住我&Sara ge partner, 又要同我分亨每日ge 喜&悲 (成日要聽我sun)

謙謙
唔該晒你就真, 我本來林住打比你, 番到屋企又比Sara搞住晒totally forgot tim.
醉到係toilet 到sleep 左, 我D friend 以為我暈鬼左, 見我醒醒下咪抬我番屋企.

跟唔上你地D話題tim.
正係知道你地講咁CCKG, 我都會let Sara一試ge, 如果到時我仲記得去law form.

呢2日好忙, 好努力地令Sara係10點前 訓覺, 跟住又好努力地煲"大奥".  

danielboy
今晚6:30左右係咪屋企, 我law 張certificate 比番你,  唔好意思, keep 左咁耐, 因為呢個假期都係婆婆果邊.

hugmami/danielboy/tanny
你地好happy woo, 成日去breakfast & lunch.
我地呢D 坐係office ge mami 就坐到pat pat 都痛

Tiffany
你係咪都林住遲D比 Ionie 去外國讀書, 所以gan  IS 呀?

hugmami
check e-mail pls

tanny
你番黎啦, 你甘係無追"大奥"啦, 我呢排忙住追"大奥", 都無上黎.

hi all
整cake 又, 唔好意思, 啦啦林早走, 老公ga 車系下面頭兜左幾個耐. 崔我地走

Tanny --- Thanks for your arrangement. Sara好鬼種意自已整個cake, 係home 吹臘竹唱埋生日歌, 當正自已生日gan. Dan dan & Sara D 相影得好鬼馬, 你D 對白好攪笑

danielboy & all
我會報AIS center 個gymnastic, may be Tuesday or Wednesday, Monday Sara 要attend Bear choir.

心心
ee, 今日幼稚園唔洗返學架>>>好鬼於呀  

danielboy/心心
不如係你地兩個仔咪都係少女殺手. 將sara吸引住.

bignose
琴日Ansel 叫我拖住佢玩, lum C我啦
我林Ansel 都會好鍾意整cake, 下次一齊呀.

心心
我無你甘於, 果日系我工人送ge, 我又無比個細路對住講[ ee, 今日幼稚園唔洗返學架] 哈哈哈  

danielboy
he he he 又"雖"左tim, AIS 我會報Wed, 應該next week 開始. 聽日我再打去confirm.
我打去sportscene, 佢地話如果即日報可以wavie 個入會費. 跟住我話果日太多人拉, 我林住今日先報, 個staff 話都可以幫我wavie.

tanny
今個sat 比你

JC-mom/danielboy
好野, 我地又多個成員啦.

bignose
如果你搵到呢D 兩全其美的方法, 記住單聲.

makusma
你講得好有道理.

本來我都係林住比Sara係HK讀完小學就去NZ,但為左打好中文基楚同埋陪養自律, 我就gan 左走traditional school呢條路. Sara係女仔, 又係一隻野馬, 如果佢唔係細個陪養自律, 我林我呢個呀媽會好慘, 發癲到似.
‹ 上一主題|下一主題