用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Cckg vs veo
發新帖回覆
go

Cckg vs veo [複製鏈接]

ustvct 發表於 23-3-28 15:11
以前絕對係,不過這十年八年被不少名幼搶了神級光環,當然江湖地位還是在的。 ...

同意!cckg無想像中神!論神聖公會一定神過cckg 。但當然如果同veo 比較如target dg 一定係cckg。

Jean1769 發表於 23-3-30 20:47
請問聖公會點神過CCKG呢?大部分入到spcc的都係有關係人士而已。當然你都可以話CCKG入到兩拔的好多都係有 ...

咁既然講到兩間學校入神校嘅都係有關係人士,咁想請問又點樣界定cckg 係神幼但skh 係名幼呢?咁寶山冇有關係人士??

Jean1769 發表於 23-3-30 23:12

不嬲最core神幼都係寶山同CCKG,唔係我講,係大家公認

Core 唔 Core呢啲就見仁見智啦,寶山都唔係個個都係特異功能人士,普通家庭都有嘅,唔係講到話單單背景就收咁誇張吖嘛!
點會激動呢?咁你前邊括住(在你眼中)吖嘛,純粹問吓你係點樣區分啫。

Jean1769 發表於 23-3-30 23:21
Core就係一講出黎大家唔會質疑,SKH就係有d人覺得係有d人覺得唔係咁咪唔係core囉

當然寶山都做唔到你100% ...

咁如果係真係有背景嘅,就唔係寶山嘅都收啦!

講出重點,所以神唔神應該着眼去睇學校嘅教育質素,並唔係不斷去強調睇入面有幾多家長有關係有背景呢啲完全唔關學校事嘅嘢作衡量。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊