用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下
樓主: yauling
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下

首歌真係幾深,我記得係我小學六年級睇ETV學o架!

delete

我都有同感呀!唔怪得Cherrie咁鍾意返學啦!終於明白晒...

肥媽咪 寫道:
聽完果家長會,SC真係不容錯過嘅幼稚園。

PS:不是賣廣告

Hi 心心,
Naoki冇事就好la! 擔心C人....

Hi peony2002,
見到佢o地咁鍾意返學,自己都好開心! BTW, 你囡囡好靚女,睇見佢個2粒走凹就想搣下佢!

Hi danielboy,

係lu,今日我同老公都放假仲諗住可以拍o下拖tim!

[quote]
danielboy 寫道:
Hi all,
慘喇,3號風球,唔洗返學,今朝想鬆一鬆都唔得.

Hi 心心,

多謝你好意,唔緊要啦!反正Cherrie做慣電燈炟!

乜你咁大頭蝦o架! 如果冇人話你知,你同Naoki咪要食西北風???

已pm校服的公司名&電話給你! Please check pm!歡迎加入SC行列!

wkf 寫道:
HI hildamama,
我囡囡是揷班k1,10月3日上課 (pm class at Norfolk Rd.),
我好怕囡囡追不上程度!
請問有沒有做校服的公司名&電話?
Thanks a lot!
wkf

Hi wkf,

唔駛擔心,我都係在職媽咪wor!開學只不過1個月左右,都唔係教o左好多,相信唔難pick up!

Daniel真醒目,識得把握機會獻欣勤,抵佢深受女同學歡迎!

多數帶餅乾e.g.手指餅,花拈餅,馬利餅,魚仔餅,芝士餅....日日唔同款,有時會加一包紫菜或2塊薯片!飲品就帶維他奶bb或利賓納!

wkf 寫道:
Dear all,
請問大家多數蔕什麼做茶點?
Thanks!
wkf

Hi HeiHeiMa,

開學時老師話可以呀!不過都要帶隻杯返學,因飲完飲品都要飲番少少水wor!

HeiHeiMa 寫道:
cherriemama:
可以自備飲品嗎?

Cherrie仲攪笑,佢都話要帶10張bb相!佢話要帶Cherrie bb, mummy bb, daddy bb, grandma bb, grandpa bb..... 連工人bb相都要帶wor!!!!

[quote]
All moms,
頭先問Daniel有無野要帶返學,佢即刻答到BB相,但佢話要帶2張 or 10張, 唔可以帶1張,   ,又作野

我諗Daniel真係得到教訓,以後會乖乖行路lu!!!其實個個小朋友都鍾意搶先,你見Cherrie平日好似幾乖,但上完Tom lee咪又係搶閘要做第一個走出門口,有時仲走得快過Daniel添!

Hi danielboy & 心心,

可能佢o地覺得第一個出門口就係最叻! Cherrie做唔到第一唔會喊,但會唔開心,須要我心理輔導下!

cherriemama,
係啦!第一個走出門口有咩jetso? 小朋友真係好得意.

$100已算好平,我見平均都要$120-160! Cherrie出世到而家,年年都係我幫佢打,我自己o係醫院訂貨~$40一支!平靚正!!

alanchoi 寫道:
遲d我等Alan好返就去打流感針啦. 我問過百佳附近果間診所, 成日打流感$100一支.  唔知邊度會平d添呢. 護士話Alan第1次打要打2支針呀.

o下......竟然冇halloween party!!!!Cherrie上年o係樂基都有呀,仲諗住SC一定有,等我早兩日去開旺角仲專登買定件南瓜衫俾cherrie著添!  

[quote]
hermanma,
Unless佢地今年改左,唔係都應該冇Halloween Party, 因為我仔仔舊年讀N1嗰間nursery就有,嗰日亞仔同幾個SC姐姐仔一齊等校車,個個圍住亞仔當佢公仔,我問佢地d媽咪都話冇,不過嗰日佢地都唔洗著school uniform,  因為係 SC 既birthday party.

Hi andrey,

Yes, the price depends on how many we ordered! It may be $3x, $4x or $5x! Since I work in a big department, all my colleagues group together to order over 100 nos. each year! That's why I can get a good price!

andrey 寫道:
hi, cherriemama,

are you working in the hospital ? since you can order at the good price.

andrey

你誤會Daniel就真!其實佢只不過想將歡樂帶俾大家,娛樂大眾,真係用心良苦!所以我每次見到佢都好開心o架!

Daniel鬼馬d仲好,好過Cherrie悶到死,上年要扮天使,今年佢話想扮Snow White,一咪要靚! :tongue: 不過我覺得南瓜cutie d, 所以最後買o左件南瓜衫!

I said 舊年冇, 或者今年改左呢?我會同Daniel參加其他 Halloween parties.  Last night我問佢扮乜好,佢話想扮ghost喎, so that he can scare people and make them laugh        ,真係江山易改,品性難移.

Hi audrey,

We purchase the vaccine from 藥廠 not the hospital!

andrey 寫道:
hi Cherriemama,

Oh I see. I also work in hospital, however I don't know that we can purchase directly from the hospital. The hospital only provide free injection for staff. Therefore, for our relative, we have to go for private doctor.

我忍心d,所以每次都係由我自己操刀!! 通常襯佢睡覺時"吉"佢,打完佢都唔知,以為自己發惡夢!

alanchoi 寫道:
[quote]
cherriemama 寫道:
$100已算好平,我見平均都要$120-160! Cherrie出世到而家,年年都係我幫佢打,我自己o係醫院訂貨~$40一支!平靚正!!

自己訂貨? 咁係e院幫手打針還是自己打返呀? $40好平喎.[/quote]
‹ 上一主題|下一主題