用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回>
樓主: chunchunmama
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回> [複製鏈接]

kiki琴晚都有睇呀.原先中文.後來跟英文版.因為我覺得原聲好睇好多..不過睇度11點幾都不敵周公子吸引..但個傻妹前都係甘問我係唔係有disk..可以聰日睇返..

甘你有冇打算同tszyau去睇哈利波特─鳳凰會的密令囉.我都好想去睇呀.但又怕kiki驚.同埋連續3個星期都會播.

原文章由 tszyau2000 於 07-7-22 23:31 發表
tszyau e 家仲睇緊哈利波特ar...睇到入晒神...今晚又12點至訓la

good morning all

kiuma

見度你個post我唔知開心定唔開心喎..e個病徵kiki一年365日都有.甘我咪日日都要"修理"

原文章由 gigichacha 於 07-7-23 23:03 發表
佢隻耳仔"聾"左, 唔識聽人講野;隻手就"跛"左, 唔識做野;對腳同埋個口就 short 左, 不停咁郁, 所以要"修理"
(= )一下, 等佢回復正常.

kiuma

你要識做先得ka..如果你唔俾.我就直踩你屋企同妹妹講..so" 口費"唔少得我果份ka..
原文章由 gigichacha 於 07-7-24 14:31 發表
" 口費" la......   

仲夠唔夠膽攞 " 口費" ?

甘可唔可以帶埋我去呀...
原文章由 tszyau2000 於 07-7-23 22:54 發表
有打算ar...聽晚會去睇tim ka...吾好話kiki 驚...tszyau 尋晚睇kei 時候都有d 驚...不過米又係要一路驚一路睇 ..係ar..預左e幾個星期日睇一擲千金再接著睇埋哈利波特 ...我地都係聽番粵語配音好d . ...

hi chunma

long time no see..好玩嗎
原文章由 chunchunmama 於 07-7-24 15:34 發表

我返黎啦

chunma

諗往偷雞上黎.又見度你..點知都係有緣無份
原文章由 chunchunmama 於 07-7-24 15:45 發表
kima

long time no see la...
chunchun 學緊游水, 我都要趁 break 止吓隱先.

梗係好玩啦... 間酒店好正, 好relax...池畔房真係好正.
chunchun 兩日游水游咗 差唔多7hrs. 都唔捨得走.

[ 本文章最後由 kikimom 於 07-7-24 17:46 編輯 ]

情媽

我同你真係好耐冇見啦..不過就同情爸.情悄係sui lun 撞過下啦.kiki學swimming 點..so. too bad...聽日都唔知點算..

你又點呀..9月又到你果批入小一表喎...有咩心儀學校呀..聽kiuma講今年e批好多第一志願蒙恩都派唔到.希望到你地個個都可以 frist round sure win
原文章由 情情媽咪 於 07-7-24 15:46 發表
kima,

kiki 學游水點le , 都好耐無見到kiki...:) :)

駿駿果然大個仔.叻仔左呀...抵讚
原文章由 chunchunmama 於 07-7-24 17:33 發表
上完游水堂返黎. 估唔到亞sir讚chunchun係幾個小朋友之中較好的一個, 專心及做到佢教嘅動作, 只要練多d 應該無咩問題.
真係意外驚喜.

good morning
原文章由 加加媽咪 於 07-7-24 23:54 發表
真係話都冇咁快又到情ma, yymom 佢哋要揀學校la

我都希望你哋順順利利可以首輪成功

都好呀..kiukiu佢地都讀得好開心..

kiki係唔多願意學ka..我都係big佢咋.我同佢講如果唔學以後就唔可以去沙灘同泳池玩...以後有d甘節目.你要係屋企.我自己去.點知佢同我講甘邊個睇往我呀..得我一個係屋企呀

原文章由 情情媽咪 於 07-7-25 11:26 發表
Kima & Kama,

多謝你地祝福, 時間真係好快, 9月已然到我la , 我都未定到,不過之前都去過蒙茵感覺都好好,9月希望再去睇多幾間,希望有決定&可以一take過 , 其實學游水都唔易war , kiki 願意去學都已經 ...

hi all  

有冇人呀....寂寞少婦想搵人傾心事.散下心呀...

p.s. 不過e度甘公開好唔好係度講呢

你地班靚太唔係係度"晒"我呀..我就黎俾佢激c我啦 .都唔明讀書同辯論兩個轉數永遠唔可以一同upload.

原文章由 gigichacha 於 07-7-25 15:23 發表
kiki d 反應越嚟越快 & 醒, 可以參加"學校辯論隊" wor.

想問下你地有冇人識post相呀....

[ 本文章最後由 kikimom 於 07-7-25 23:00 編輯 ]

hi yauma

係度岩岩晒完衫

原文章由 tszyau2000 於 07-7-25 23:09 發表
kima ~~ 你在ma   

但我同事睇左英文版ok喎.睇完之後仲買埋本書睇..佢知我鐘意睇仲問我幾時睇tim..可能你睇中文版感覺唔同d呱.因為我甘多集都係睇英文原聲.可能甘有feel d 呱..上次都係陪kiki睇中文版冇甘神韻

原文章由 tszyau2000 於 07-7-25 23:13 發表
kima ~~ 尋晚睇左la...粵語版....不過今集麻麻地....

講下之ma..唔係你又點出黎 long time no see..好掛往你嗎:loveliness: :loveliness:
quote]原文章由 tszyau2000 於 07-7-25 23:15 發表
你想傾咩心樹jet...寂寞少婦   [/quote]

又好似係喎
原文章由 tszyau2000 於 07-7-25 23:20 發表
更正....yymom 係吾駛選學校ka la...暫時係得情ma要選學校咋

最衰你唔帶埋我去..搞度我好唔好去戲院tim..
原文章由 tszyau2000 於 07-7-25 23:22 發表
吾關事ka...我地係認為今集個故事麻麻地....吾夠之前果幾集吸引law

冇呀..少同你撞面.咪上黎 你..仲諗往你今晚唔上.去沖涼瞓tim.
原文章由 tszyau2000 於 07-7-25 23:24 發表
傻la...你有無心樹我都會向夜晚上lai ka la...   
‹ 上一主題|下一主題