用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會
樓主: dns
go

06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會 [複製鏈接]

Re: 06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會

我今早終於收到收到幼愛班王老師的電話了

我話俾老師聽我只係趕到6.45pm 個場, 我問佢會唔會miss 左的重要野, 佢話可以完左之後, 同佢傾番

[quote]
龍柱 寫道:
我今朝都收到幼愛班王老師的電話啦! 她已記下龍柱的英文名了   王老師話如果來到6:00pm

dns, 龍柱媽,

你地真係叻...識得問王老師問題, 我真係係0廿"易" 傾完兩句, 都唔識問組別等問題   

re: 校服相 --> 係穿圍裙定係運動衫, 我幫囝囝影個的係著運動衫, 得唔得呢

焯媽媽,

take care ah !  一開學, 好多野要跟, 你重要兩個小朋友都開始新的階段, 我估都會好busy.  Wish you get well soon.  

Re: 2006禮賢K1同學媽咪會

dns,

我買圍裙時,  佢地話得一個碼 (細碼) , 我而家都仲未同囝囝試 , 都唔知會唔會細得'滯'

龍柱,

一個班房可以有多個一個"大佬" 的 :  : (不過真人版的timothy係似細佬多的 )

上午幼勇班 :
1) yy (yypiano)-太子/Oct,03-------------------西瓜組
2) longlong (holongma)-荃灣/DEC,02----------蘋果組
3) Tung Tung (tungtungb)-慈雲山/Feb,03------提子組
4) 焯焯 (焯媽媽)-土瓜灣/NOV,03----------------香蕉組
5) Macy(dorismama)-Yau Tong/Apr,03--------蘋果組
我地其中一個班主任應是何老師呀.

上午幼愛班 :
1) timothy (kllp)-tsuen wan/Dec,02 -----------香蕉組
2) 德揚 (龍柱ma)-黃大仙/Dec,02---------------- 甜橙組
3) Mavis (dns)-美孚/Jan,03---------------------蘋果組
4) 騫騫 (蕎騫媽)-Kwai Chung/Oct,03
5) Tung (Tung'sMum)-Whampoa/Nov,03
6) Karsten ( Karsten's Mum)
7) 銳楠 (小虎仔媽媽) -----------------------------西瓜組
8) 暁穎(many)-tko/july03----------------------甜橙組

我地其中一個班主任應是王老師呀.

下午幼望班:
1) wingwing (mendynam)-Yau Tong/Jul,03
2) Jovi (yiuyiu730)-diamond hill/July,03--------蘋果組
3) kai to (carmanbb)-tuen mun/Oct,03------(甜橙組)
4) Kuk Kuk(megakuk)-Cheung Sha Wan/Aug,03-甜橙組
5) Karina穎怡(kaman-wingyee)-Tsing Yi/Aug,03 ---蘋果組
6) 政宜(joeysuen)- Ngau Tau Kok / Oct,03 / --西瓜組

下午幼信班:孫老師
1)Christy (tyty)- Kwun Tong / May,03---------香蕉組
2) 柏謙 (仙姐)- Shatin / Sept 03 / --------------提子組
3) Kimmie (YUNG) / TKO / Feb 03

Re: 校服相--> 問了黃老師, 圍裙 or 運動衫都可以
昨晚, 一口氣填了手冊及各樣回條, 免得忘記了

yiuyiu730,

家長班 --> 學校有家庭教育, 會有家長班organised, 家長可以選擇參加 or not.  

如果真係攪, 應該會有通告通知

另有沒有人會join 個個外展保健服務 (a colourful leaflet is attached to the notice given last night)

家長班, 我都有興趣, 但要睇什麼時間上

re: 大頭相 --> 我唔upload 得架...我有同事都上BK 架...一個唔覺意, 俾老細知道呀   都係星期一返學時見真人啦

龍柱,

德揚張相very nice 呀

fi,
welcome

龍柱,

其實timothy 中場都有眼濕濕同我講"媽咪,走得未呀"  
係班房就唔肯唱歌, 但lunch 個時, 係酒樓就不停"Mickey Mouse..." 0廿係度唱

仲有呀, 成日

timothy 今早上校車竟然無喊到...真係估唔到...
佢好鍾意"ling" 水壺返學, 希望佢係學校合作啦

HOLONGLONG 媽.
一見到同學仔就好開心,點知佢自己同我講"byebye媽咪",仲鍚

各位: 想請問你

yypiano,

個保母做左的咩呀 希望yy 快的適應啦

yypiano,

睇完你寫的...我都"等"你擔心..對付yy, 我估就唔會, 係驚yy 怕左返學0者..

我冇記錯, 你係full-time mami 呵? 如果yy 真係驚左搭校車, 你會唔會同yy 返學/放學一段時間呢? or 知唔知有冇其他保母車好架?

[size=small]要帶膠樽    , 我完全忘記了...何種款式呀, 請話俾我知   

dns, 龍柱,

timothy 都話我知冇人喊wor      另外, 佢話李老師係播卡通佢地睇wor (係貓和老鼠), 的小朋友仲睇到好開心   

龍柱,

Thank you!  
佢話今日放學時, 李老師都有播"貓和老鼠" wor

我都唔覺tim 有俾蚊咬

家長班--> 我唔得閒去呀, 因同我間教會的時間撞個正, 我係張回條度改左個reply ...唔係唔願意, 但因時間唔0岩,所以去唔度

holonglong媽,

其實我地係唔係同一架校車...我係9號車

dns,
恩恩初時唔慣0者, 遲的冇事架啦

各位,

仲有, 下星期一天文台話得23度, 大家可能要搵番的風"lau" 出來俾小朋友啦

Tung's Mum,

Which group is your girl belong to?  Did she tell you the reason of crying?? Is she afraid of new environment??

Dear all mums,

Did you receive call from teachers?  I received a call from Miss Wong (teacher).  She told me tim's performance during this week.  Grateful that it seems that he is OK about the school.

Holonglongma,

我今早見到朗朗啦...我有同佢揮手(隔住玻璃)(因佢唔識我, 所以冇咩反應), 你今晚問下佢見唔一個4眼EE 同佢揮手啦

tim 因為都算識一個K3 的哥哥, 所以搭校車方面都OK wor...另外, 我今日問佢彩E 好唔好 ? 佢話好wor...不過, 如果小朋友講的唔好的說話, 佢會唔開心  

另你地俾左校車費未呀...我重未收到車費袋

龍柱,

tim 話有wor...我問佢玩左咩車..佢話唔話俾我知

re : 校車費--> 終於忍唔住, 問左校車叔叔, 佢話今年遲左...過一,二天就會收到

龍柱 寫道:
咁好呀! 仲未比$.  我上個星期二交左啦!

[quote]
KLLP 寫道:

你地俾左校車費未呀...我重未收到車費袋
[/quote]

Mimichuchu,

the one in 石竹路, Sham Shu Po  
‹ 上一主題|下一主題