用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 BNO VISA (18歲以上1997年6月30後出生)
樓主: cow
go

[英國] BNO VISA (18歲以上1997年6月30後出生)   [複製鏈接]

kittttty 發表於 23-4-25 00:06
Hello, 是在英國申請的, 填學校地址就可以, 不需提交證明.

恭喜晒!我女17號submitted, system即刻叫佢遞交eligibility 證明eg birth cert, 因為佢之前睇過醫生,所以叫佢比payment proof, 之後到而家都未有消息。

其實入表嘅時候,唔知應該講唔講有睇過醫生(牙科),唔講又驚佢查到;講咗又驚有麻煩

到而家都未有再叫補任何文件,但係電腦就話七月之前要補交晒文件,點解咁遲,其他人好似話要10日內補交。都唔知仲要交乜嘢

哎呀!擔心

HeiHeiMa 發表於 23-4-25 23:42
我仔都有申報, 佢入過 A&E, 去私家睇過耳科, 牙科, 冇乜問題喎! 冇要求 submit 任何野! 應該唔關事既! ...

咁係唔係全部比返receipts 便可以。
我女冇左official receipt, 我哋比左credit card statement

aeiou_drm 發表於 23-5-3 15:24

Thanks for reply.

我同你一樣,冇叫補資料但又冇消息未批,驚暑假到時走吾到

請問大家如果要補資料嘅,係咪會收到email or through 申請嘅system/link?

回覆樓主:

請問bno visa 五月已經批左,當時人在英國境內,是否由批出當天開始計逗留日子?

跟住六月尾放暑假返左嚟hk,但大學要10月頭先開學,這樣便已經過了九十天,是否已經不合乎5 +1資格?

是否應該逗留海外少過九十天便要回去,然後直至出年(-年後)才可以出境

anitawong21 發表於 23-9-15 04:58
Check pm

Pls help. My girl got a new passport but bno visa was in her old passport. How to update? She is leaving tomorrow.  Million tks

Happymichelle 發表於 23-9-14 19:44
謝謝你!我都是用這條link,入完security code 就 login入咗去之後,佢只有兩個選擇:

What do you want t ...

Can u help me pls? I have the same issue. Million tks

回覆樓主:

Oooo sorry
我意思係暑假之前在uk已經批咗BNO Visa,返咗嚟香港放暑假,啱啱換咗新嘅Passport,明天會返去英國開學,係咪要上UKVI update新護照+帶新舊Passport入境

BRP 佢五月去德國再入境uk 時已被immigration 收了

多謝提醒, 唔該晒
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊