用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 兩大醫學院今年DSE收生分數
發新帖回覆
go

兩大醫學院今年DSE收生分數   [複製鏈接]

Delete

唔係睇到呢句「夠分就收」成班護航衝出嚟我都廢事講,

咩叫夠分36?37?38?今年hku收左3x個36分有一半冇收,

班係今年既被騙苦主高分入低科,你話唔係冇位,錯!

hku隻係收左45%既然有位而又有心既點解唔收55%60%?大

家都係36點解收d唔收d收生標準係咩?人地修biochamphy

仲要有**你唔收,收D文科地理之類大家同36分。所以一係

冇心收36二係冇位 ,比dse位就係得咁多勒。D位已經一早比晒non-

Jupas。36分好難考架!大家醒未!

劉xx2022年8月講「會盡量做到之前梁xx承諾收75%」2023

年8月話「時代唔同左冇可能一直不變」,大家醒未!

mcl233 發表於 23-9-14 12:05
用某一年做例子:
37以上有460人, 咁可以解釋到點解HKU唔肯降要求而出現收生不足
34-36多左650人, 36分當佢 ...
34還34,36還36 唔好捞埋一齊講你識唔識架?有冇考過dse

nhi 發表於 23-9-14 13:13
CU從來沒有承諾收70%jupas, 只係多人揀所以收多!2017年或之前少人揀所以只收55%左右。

HKU無話36分必收 ...
You are right 對dse考生非常不公平

mcl233 發表於 23-9-14 15:13
大學改制, 係方便佢增加客源, 冇話符合36/37/40係必收, 咪出現左34/36分就算變成新制40, 大學都大條道理唔 ...
既然D大學咁善變咁醒目既人會識簡
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊