用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

入黎登記先

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

so hipo close我都幾唔開心架, 一來中意買佢的衫, 二來在佢度買校服方便又有保證, 出年都唔知去邊好

hi all,

請問有冇人可以代取多份cgkg form呀 ? 我會比番$20架, 我臨時有事去唔到, 但已10:45啦     

遲左啦   

sumyinmama,

Million thanks   

danielboy,

多謝報料, 校褸已買26, 反而想要27, 因26囡囡都ok, 換27想明年冬季都著得    沙田hipo我都ok架, 佢肯留貨, 如你們需要留貨我可以叫個sale留 我反而要買番件夏天外套, 在學校唔見左   

哇, 世光同hipo size差咁遠   大溢都除左名, 咁出年去邊買校服呀 世光又咁衰

danielboy,

件外套就係冇寫名, so    老師已經話搵唔返啦, so 買過件羅

如果Asiatic ok, 咁都冇咁驚, 出年可以試下咯

0203ma,

我早幾天都看見此新聞, 簽左名支持, 又發左一人一email, 但sun 要睇仔又要睇媽, 去唔到 希望其他媽咪多的人去啦

Sue^_^,

希望你囝囝早日好番

tatacat,

係呀, 冇諗過會有人羅左唔拎返出黎, 以前女女間學校唔見過幾次, 拎錯既家長都會拎返出黎, 咁我咪以為冇事咯

我今次訂左的label可以釘落衫度, 夠穩陣啦     

sumyinmama,

收到啦    唔該晒, 已入數, 請check下

vivikay,

沙田hipo應該有23 & 24, 28, 其他無晒, 我想再買夏天衫都冇了size, 只23 & 24

danielboy,

將相係咪daniel bb時呀, 好英喎   

我好大意呀, 唔記得同呀女交牙科手冊 呀女今朝話"一定要"交喎

我問個女學左mud中文字, 佢話火, 仲話大人至可以救火, 小朋友唔可以接近架, 終於識講下學校野啦

我個女就朝朝問我係咪sunday 佢中意去街多的

呢幾日冇同呀女返學唔知有PARTY的相添, 等我MON返去問下先    我女果班10月份有一個生日, 但佢係01年既

Sue^_^ ,

我個女早前都係咁講, 而家間中都仲有, so一到sun佢特別開心, 猛問今日放假咩

cherriemama,

我囡囡就當disney係punishment   

佢最怕森林河流之旅同巴斯光年星險歷險, 黑漆漆就怕 , 但中意的人物, 日本同香港disney都係咁, 所以我成日話佢naughty就帶佢去disney   

我個女都係, 成日都答好多野, 唔知, 最另係講, 食茶點 -->講故事 --> 去playground -->放學 講咩故事, 唔知呀 帶咩返學 ? 唔唔呀

cherriemama 寫道:
Hi sumyinmama,

你就好啦,Sum Yin肯講咁多俾你聽! Cherrie淨係肯講老師話要帶咩返學校,其他野死都唔講!問佢有冇講故事or唱歌,佢實話"冇"!!再問佢返學學o左咩,佢就話"好多野" or "唔知"!!!真係俾佢激死! :evil:

我囡囡年頭已在舊學校玩下芭蕾舞, 而家仲玩緊, x'mas仲話有表演喎 唉, 我個女隻腳都好粗啦, 都唔爭在啦    但佢就真係好中意羅

我囡囡學都平, $80/45mins, 不過係學校果的   

我都贙成k2和k3改為雙班主任, 一於去信要求下   

cherriemama 寫道:
Hi vivikay,

$420咁平?cherrie o係王仁曼學校學要$720呀!

k2和k3改為雙班主任?我會舉腳贊成!如果書面向校長提意係有用的話,我都會去信要求呀!

我以為我遲 (29/11), 你仲遲

danielboy 寫道:
All moms,
據我所知Daniel 嗰班係最遲去旅行架 (1/12), 各位媽咪記住去完報下料.
‹ 上一主題|下一主題