用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集
樓主: TSLiu
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

乜有兒歌"朗誦兒歌"呀, 咁我又要帶去日本喇 我安排24-26女女都有節目, 27號就出發喇冇乜時間添

心心,

你又去日本呀, 幾時同邊度呀, 唔知會唔會撞到呢, 我27去, 2號返, 主要東京   

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

心心,

e, 咁我地咪有機會撞到   我自由行, 主打disneyland, disneysea, hellokittyland, thomasland同溫泉/泳池+食    我又係2號返hk, 但27號先出發

cherriemama,

咁你羅假要幾耐前通知呀 新年會否去玩下   

哇, 咁你真好彩, 新年+暑假      不過最開心應該係cherrie喎    可以霸住媽媽咁耐[img align=left]http://my.so-net.net.tw/waternene/D/01/D1-077.gif[/img]

去完日本, 女女仲吵住話要住酒店, 留在日本玩, 昨天都冇比女女返學, 怕她太倦, 唔知教左咩野呢

我都想買多一二校服, 唔知hipo仲有冇size, 我上次問就冇晒大size

我1月21日下午3:30-4:30在羅福睇booth, 有冇人在呢個時段呀   

danielboy,

我負責"Good luck in dog year"呀

HeiHeiMa,

我收到羅福道通告啦, 仲有時間同booth名添, 老師又約左我之前去傾下

jess647,

之前問我地做不做義工, 我地填左就會有通知我地open day去幫手羅

danielboy,

PE 衫我一早買左啦, 著26買27, 28真係好大套架 我唔敢買住   Sweater已買左27著緊, 理想著到k3

嘻, 另外你有冇再掃貨呀   

danielboy,

Whampao Jusco Hipo still have so many size, last time I can buy all size I need   

唔洗羨慕, 我擔心就真, 女女太肥啦, 佢要減肥tim, 又唔係高過人 佢著4歲衫都窄   

我女女係去陪跑架, 佢英文唔得 no chance

sumyinmama,

sarah好叻女呀    我諗我女女一去到要佢自己入房, 會先掙扎一番, 入去只會得個 字, 答問題, no way

佢好鬼冇用, 連玩左成年的芭蕾舞班, 有時要佢入去仲會   

danielboy,

dan dan真係好攪笑   

我個女都係有時比佢激c, 佢有時會唱, wee wee I love you, wee wee I love you咁

sumyinmama,

我諗其實校長都望過下個報告, 咁多人報告佢未必收掛

Agree   

bbych2004 寫道:
Danielboy,
i know why DanDan is so smart and humor ==> "Mother & Son are alike"

哎, 今日接女女放學, 老師話佢又唔跟老師指示照做    頑劣呀    我話佢佢話以後唔敢喎 又睇下點 :tongue:  

但彤彤係頑劣性活潑呢   

danielboy,

哦, 派左report啦 我地未有, 好似係20號見老師講, 哎, no eye see   ,  "can observe rules and follow instructions" fair enough都幾好啦, 我怕我會係"not yet developed"咋     

TSLiu & danielboy,

係, 真係"no eye see"   

Sue^_^,

我女女返下午架, 接放學要4:50pm先比入, 要等校車清場先

幼兒班家長講座 - 開啟幼兒多元智能
2006年2月11日(星期六)
上午11時至12時30分
羅福道校舍
1. 認識多元智能
2. 培養孩子多元智能的重要性
3. 啟發孩子多元智能的方法
以廣東話, 形式是講座, 遊戲, 小組討論
今日開始接受留位 (23365170), 先到先得, 20號派入場券

all,

我報左幼兒班家長講座啦, 2月11日上午11時至12時30分, 羅福道校舍, 你地有冇人都係呢個時間地點, 係可以約埋齊齊聽同chat   

danielboy,

"Dan Dan好鬼馬, --- <Arm Sign> 笑C我! Cherrie有時唔識講個d英文都係咁樣讀呀!"

彤彤都係咁, 會將中文讀成英文音當岩, 好似的賓賓講中文咁羅   

我都覺dan dan好大機會被錄取   

好呀, 到時一齊坐chat下   

bbych2004,

我女女又係下個月初int喎 係8號, 你呢

聽完你地既分享, 我諗諗女女都係唔掂, 佢全句唔係好ok, 好似姐姐問佢在學校食左咩, 佢只係話cake

anyway, 我只係同佢羅多個經驗玩下

cherriemama & TSLiu,

希望佢地快的好返啦   

danielboy,

啊, 咁又係, 到時只希望個衰妹唔喊已好成功啦   
‹ 上一主題|下一主題