用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 完成呈分試之家長感想分享。
樓主: yovin
go

完成呈分試之家長感想分享。   [複製鏈接]

yovin 發表於 19-3-20 10:22
Finally,我完成人生最後一次呈分試(第9次)
考試其間我大爆壓力瘡,仲要生耳背,含哂燶又痛。咋日考完粒瘡 ...

我都以為考埋呈三就如釋重負,但呈三有d失手,而家擔心會跌band所以都無咩心情去玩或慶祝,要等埋個排位至真係安心d,真係只想快d完成個升中,折磨

yovin 發表於 19-3-26 22:23

98分 失一題

我而家就係驚佢失數學失埋個天下等學校出banding 等到終日鬱鬱寡歡,神不守舍,精神仿佛日求夜求都希望唔好跌band 呀

little_yolky 發表於 19-3-27 17:27
多謝呀。真係好開心呀, 第二科都無咁開心, 係「數學」呀, 居然係數學呀!!!!好彩見勢色唔對補 ...

恭喜呀,明白果種興奮心情。仔女攞到超出預計既高分,真係好過執到錢。相反攞到超出預計既跌分,真係喊死左

yovin 發表於 19-3-29 01:55

開心同分享、傷心同分擔。

Thanks yovin ! 好多時唔會亦唔想同學校既家長講心裡果句,好在有EK 呻下,訴下苦。感恩,今次呈三雖然失手,但都仲係b1  pool, 放下9成心頭大石,要等埋3次呈分後出個最後banding 都係b1 pool 咁就安心去排大抽奬。

little_yolky 發表於 19-3-29 09:33
失手都係B1 pool,咁3次加埋就緊係B1 pool啦,放心,唔好咁擔心。

呈三係b1c到尾個幾個,但唔係邊緣人。老師話照計3次都b1即使係b1c都應該會keep 住b1, 但在數字上係有可能跌出b1 pool 又或邊緣人,所以要三次加埋再出既banding 至肯定。

b3410 發表於 19-3-29 10:22
我個如果去到三甲,去南極睇企鵝都應承佢

我都會應承
‹ 上一主題|下一主題