用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 04 劍鳴幼兒書友fun club
樓主: ianmami
go

04 劍鳴幼兒書友fun club [複製鏈接]

Re: 有無bb今年9月入劍鳴幼兒/稚請進

Sara-mama/danielboy
既然大家都同意的話一於咁決定啦   
Sara-ma 我奶奶一早見過呢個孫新抱啦

Danielboy
Belated happy birthday 希望謙謙真係好似你果幾個朋友咁叻啦
Makusma
makusma-ma 不如到時一齊吹
tanny
我想問你係唔係聽日去做校服呀?幾點呀你覆我啦 需唔需要多一個人幫手買禮物呀?

Tanny

Happy Birthday

Sorry 遲左同你講添,因為部電腦仲未搞掂呀 Ian返去有無試校服呀?

bignose
你就好啦到左HONEYMOON,都唔知幾時先輪到阿謙呀!呢兩日仲無胃口食野,搞到我頭都痛埋呀 你幾時同ANSEL去旅行呀?阿謙聽日會同我阿媽去大陸所以返埋今日聽日就開始放假囉,今個星期六謙謙都去唔到MS.CHOW個度啦 一陣我會打去同佢請假

bignose, sara-mama
謙謙會跟婆婆去廣洲呀 我唔擔心有mami照顧佢我好放心嫁,因為平時早上都係我mami臭佢嫁
希望謙謙專一d ,唔會去識個第二個女仔啦,佢一定會好掛住sara嫁

tanny
Hope Ian 快d好返開開心心放暑假 嘩套校服你check得好認真喔我都無留意添,等我今晚返去再check check先

Hi all,
最近好忙呀忙到阿媽都唔認得呀 :evil: 連同Ms. Chow請假都唔記得左呀 我想問下你地星期六有無去上堂呀?另外4/9個日會順便同謙謙慶祝生日想請問下有禁多人我個生日蛋糕應該訂15磅 or 20磅呢?你地有經驗呀你地訂開幾磅嫁?麻煩俾D意思啦 Thank you    

Hi all,
你地的意思收到晒啦, Thank you
心心 / sara-mama
心心俾你笑死我呀,賀台慶你都淋到呀 我會預多d candle 大人細路一齊吹啦   

心心
我今日入左數啦 $400你 check 下啦

Re: 04 劍鳴幼兒書友fun club

時間: 9月25日 大約2小時
地點: 佐敦近柯士甸道
cake名: 親子blueberry cheese cake + family cookies.

時間 : lum 住 11:30 - 1:30
max : 16 families

1. tannytam
2. JJ-mom
3. Connie
4. jc_mom
5. danielboy
6. hugmami
7. 謙謙

Danielboy
多謝你的祝福呀 不過今日謙謙開學我以為佢OK,點知放假放都心散晒,未到學校門口就有少少扭計仲有少少哭添 話要同我一齊去跳舞囉 我話星期六先跳啦佢都唔肯真係吹脹 希望佢聽日好d啦
Tanny
Ian今日超乖呀 你俾左d咩藥佢食呀,俾d我好喔 星期日係唔係真的要著禮服呀?好麻煩喔會唔會好熱呀?

Hi all,
好開心你地個個都鐘意份禮物,選禮物個時見到樣樣都鐘意都唔知選邊d 個晚同老公去買野好似做左小飯禁,左一袋右一袋買親都十幾份,其中有一間我地問買左十幾個布袋有無得平d,點知佢話你買50個先平俾你啦 今時今日咁的服務態度真係呀!佢一定無睇劉德華個廣告啦   不過個老板好醒目問我地係唔係開生日會最後都平左俾我地
Tiffany, 無禮物唔緊要嫁,最緊要大家玩得開心麻

jc_mom,
<have lunch together after we make the cake? > 我都o.k.嫁  
Tanny,
謙謙呢幾日返學表現真係麻麻,我以為返同一間學校佢會o.k.點知真係期望越大失望越大,佢呢幾日返學就好似初初返N班咁痴到我實仲有少少哭添 琴日仲唔俾我走要我陪佢上堂,後來朱校長上到黎見到咁的情況佢就行埋黎幫我抱走佢仲tum佢 之後朱校長同我講話佢因為轉左班環境對佢黎講都算陌生而且又唔係Ms. Liu所以佢會有咁的反應喔 :cry: 但係我見Ian同其它已經轉校的小朋友都無呢個現象,搞到我而家都唔知點算同點教好!

Sara-mama
打邊爐最多係熱氣傘,攪到病d邊爐勁毒喔 : 忠謙都仲係好掛住sara,成日同我講話要係公園仔度等sara同佢一齊返學呀 只好同佢講話sara已經唔係km讀啦星期六先可以同sara一齊啦 :cry: sara真係好叻女咁快就已經適應左新環境咁你就唔使擔心啦

Tanny
恭喜你呀     係呀,謙謙呢兩日返學好左好多啦,可能開始習慣啦,朱校長都讚佢叻左又俾貼紙佢作為鼓勵添   108 我會留低嫁到時一齊啦,係喔我見到有個媽咪的合唱團喔,你係會長喔你會唔會參加呢?
Sara-mama, 我地邊樹算忙呀只不過係全部都係km讀傘,你仲忙過我地啦   

Sara-mama
Sara跌親兩個knee一定好痛係唔係哭到好勁呢,希望佢快d好番啦 Sara學跳巴黎舞呀,我淋到佢著起個條舞裙一定好可愛傘 我地問親謙謙 " Sara靚唔靚呀 " 佢實話靚嫁 :
Tanny
整完餅我都會到個 Fun Day嫁 呢兩日我都見唔到Ian呀,所以話唔到俾你知佢係學校點樣, Sorry

Hugmami
恭喜你呀    kit kit好期待做哥哥喔,平時見kit kit跳跳扎原來佢都識得逗你開心喔仲會好錫個baby添,咁你就唔使擔心掙龐的問題啦
Sara-mama/danielboy
不如你地都快d整翻個啦,同kit kit媽有伴呀到時三個大肚婆一齊實好熱鬧傘

心心/bignose/sara-mama,
我已經幫你地拎左d相啦星期六俾你地啦
Sara-mama, Sorry 我無問過你就幫你拎埋添    你做咩事會係toilet暈左嫁,只係抬番屋企唔係抬去醫院先

jc_mom

最期二返學果陣幫你拎啦 不過你要俾Janice 個中文名俾我,因我只係知佢個英文名炸 :

Tanny
如果你星期六唔去 Ms. chow度的話,星期五學校搞9月份小朋友的生日會我到時將d錢放落 Ian個書包度啦, Thank you
Sara-mama
sara 同 danielboy D相影得好靚好sweet 呀仲有d對話tanny設計得好似真的一樣呀,今次輪到謙謙失戀啦
‹ 上一主題|下一主題